Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Райф - машина

Мнение от caduceus »

Затрупан съм с работа и затова не съм пуснал още новата тема - сори, ще е след няколко дни. Но продължавам в свободното време /дето почти го няма :lol: / да изследвам технологията на д-р Райф и за момента само ще ви кажа, че нещата започнаха да се навързват :)
По съвета на Златко, чета много внимателно и сайта който той посочи като линк:
http://rifevideos.com/
и има разни доста интересни неща между редовете ;) Прилагам снимка оттам /в работен режим/ на най-добрия инструмент на д-р Райф - Rife Ray #5 or Beam Ray Clinical Rife Machine Тя е взета оттук:
http://rifevideos.com/chapter_9_1938_to ... chine.html

Моля те Иване - когато имаш време, измери и ти какво излиза от тая лампа, защото е МНОГО. Аз го изкарах съвсем грубо над + 2,8 млн деветки. Излъчването е само от виолетовата плазма. Забележете, че има и лампа само с един централен електрод /подобно на тези на Тесла/.

Т.е.всички машини, които са разгледани досега във форума /направени от потребители/ са доста слаби спрямо оригинала :) Което пък говори съвсем ясно, за все още недобре разбрана технология. Да се надяваме, че с малко общи усилия накрая ще я схванем :) Особено след срещата ни в петък със Роско и Слави :beer:

Поздрави!
Прикачени файлове
rife_beam_ray_machine_20.jpg
rife_beam_ray_machine_20.jpg (48.51 KiB) Прегледано 6257 пъти
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

От някъде може ли да се купи машина като оригиналната?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Не. Хората в сайта казват, че са намерили само един оригинален екземпляр, след около 15 години търсене. Трябва да се направи наново с бекинженеринг и правилно разбиране на процеса :)
Ето ви две снимки на тестове отпреди малко с една моя активираща машина /ползвам я за други цели/, която просто вързах за две лампи - стандартна тръба и лампа-пламък. И от двете излиза доста плюсово оргонно излъчване, но е в рамките на 4-5 хил. деветки. Доста далеч от това на Райф лампата - засега ;)
По принцип имам вече тестови изделия с мощност по няколко милиона деветки, така че е само въпрос на време, мислене и бачкане, за да преборим технологията на д-р Райф :hola:
Поздрави!
Прикачени файлове
Image1653.jpg
Image1653.jpg (414.7 KiB) Прегледано 6250 пъти
Image1654.jpg
Image1654.jpg (257.35 KiB) Прегледано 6250 пъти
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

Здравейте приятели,
проблемът за мен е ясен и очевиден. Ако разгледате линковете, пуснати от Асен и видите по каква технология е изграден апаратът от снимката ще ви стане ясно, че подобен няма как да бъде пресъздаден поради 1 много проста причина - никъде не се намират подобни електронни лампи. Схемотехниката и принципът на работа са разбрани от специалистите в радиотехниката на 101%, едва ли незнание е причината за липсата на повторени резултати като при опитите на Райф. Разковничето са електронните лампи - в някои текстове за Райх и неговите експерименти с оргона се споменават балони с електронни блокове за манипулиране на оргонното поле в двете посоки, които имам в себе си какво? ЕЛЕКТРОННИ ЛАМПИ. Както и да го въртиме с полупроводници няма да го докараме, поне не и с такива купени от сергиите. А други и на картинка няма да ни покажат.
Поле за подобрения? Вероятно с раздиестезични измервания може да се проследи пътят на полето, къде се усилва/затихва, има ли значение ИЗТОЧНИКЪТ на сигнал и други подобни въпроси.
Мислиме... и дестваме :witchy:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Вакума принципно е полезен за работа с оргон, но според мен не е там ключа от бараката. Вероятно Райф ги е чувал нещата и е добавял и оргоника /ако мога така да се изразя/ към електрониката. Утре ще измеря оригинала.
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

Така нещата звучат съвсем прилично :) . Бих желал да добавя само няколко отговора на задочни въпроси от последните няколко поста.
Оригиналните схеми на намерените до сега 3 три оригинални машини ги има във сайта- по-лесно ще бъде на този който се интересува да се върне малко назад в темата, където съм дал линк към един PDF документ там всичко е в по-концентриран вид.
На публикуваната снимка от Асен на оригиналната Райф-машина от 1938г. - лампата тип "Phanotron" 5 "/пет инча/ не е оригинална а е произведена от Бил Чеб /Канада/, но това непречи машината да си работи нормално.
Също така искам да добавя че има две точни реплики на тази машина едната е правена в USA а другата в GB, като са използвани 1:1 части и резултатите от тестовете са по-добри дори от възстановения оригинал/ имам предвид резултатите от тестване на електрониката а не на постигнати лечебни резултати/.
Тук отговарям и на другия въпрос относно оригиналните лампи:
Все още ги има и се продават от "Radio Shark" -USA а използваните трансформатори от оригиналните лампови схеми също могат да се направят по поръчка, но естествено пак в USA
Успех !
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

Хрумна ми един експеримент - имам 8 акумулатора, които мога да заредя със Бедини-то и да ги използвам за захранване на схемата вместо от ~220V. Ако "суровината" на входа е по-рафинирана може би и изходът би бил по "качествен" ?!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Ами когато имаш време пробвай, пък да видим какво ще стане. Цъкни и едно фото да видим какво излиза :doubleup:
Между другото, уредът ми за измерване на оргона е вече в България /гледам по тракинг номера че е от петък в София/ и до ден-два трябва да го си взема. Не е ясно дали ще може да работи по снимка, но на живо - със сигурност. Не се влияе от магнитни или електростатични полета /поне така казват производителите/. Така че прототипи на Райф машината, както и модификациите ще можем да мерим и с него :) Обективно и приборно - не субективно.
Поздрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

От онази лампа излиза малко над 3 милиона деветки.

Не мисля, че машина ще може да измерва тази енергия, както би могъл човек, но за тия дето око да види ръка да пипне може и да свърши работа. Все пак аз те съветвам да не и се доверяваш напълно и да си ползваш махалото.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Благодаря! :doubleup: Значи все още ги мерим еднакво нещата :) Което ясно говори за обективност, колкото и да не им се иска на някои скептици.
Приборът ще е основно за маркетинг и официално обективиране на явлението - няма защо да си усложнявам живота и да ползвам нещо електронно, като мога с доста по-голям обхват и леснота да измервам енергията радиестезично.
С тебе си имаме в главите и ръцете всичко необходимо, но проблемът е с другите, които не могат - а много им се иска :hola: Те обикновено тръгват по единия от двата пътя - или да ни уважават и ценят това което можем, или да ни изкарат че сме шарлатани, криви по характер, луди и не заслужаващи доверие. За съжаление често стават последните неща - но не ми пука особено вече :)
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY