Хармонизатори практика ...
Re: Хармонизатори практика ...
Мерих първата снимка отгоре, но и тока ми се видя слаб. Може би на живо ще е друго 

Здравейте колеги, и аз решех да направя един хармонизатар от проводник 0.5(0.48 без лака) мм. и размер половин кубит
. Моля колегите които могат(или се опитват ) да измерват да си кажат мнението .Съжалявам за лошото качество , но снимката я правих преди малко с уеб камерата.Бобината я монтирах преди 1 час , но до преди 10 минути я нагласявах - голям зор

Ивчак, 9./12/ на 41км 

Айкроу , Благодаря много но така и така си започнал да мериш, когато имаш време погледни и този (една четвърт кубит в спирала)
Не съм много сигурен дали не съм объркал посоката на спиралата

Доста силно е станало 9./126/ на 165км. 
ПП
До колкото виждам не си объркал посоката на бобината.

ПП
До колкото виждам не си объркал посоката на бобината.
Благодаря Айкроу, смятам да го сложа в една бутилчица(на снимката) като до нивото на спиралата да го залея с епоксидна смола(като оставя дупка за хармонизатора) а от горе да го залея с морска вода плюс още малко морска сол, но според мен ще се наложи предварително да му направя една епоксидна баня за да не се окислява
. За колегите които искат да си усилят хармонизаторите(без сфери на ринговете) направих малко по качествена снимка на която се вижда къде трябва да е спойката на пръстена от СОС1.

Здравейте,
Моля, да измерите отново един хармонизатор, който бях направил преди време и не действаше както трябва. Надявам се сега да съм го оправил
.

Благодаря преварително,
Румен
Моля, да измерите отново един хармонизатор, който бях направил преди време и не действаше както трябва. Надявам се сега да съм го оправил

Благодаря преварително,
Румен
Добре работи.
9./86/ 265км

Ето го и моят първи хармонизатор
:
Правих го по метода на Спиридон, описан на стр. 19. Моят не е толкова перфектен, дименсиите и топчетата са еднакви, но за проводник ползвах обикновен меден лакиран. На спойката на акувак-ът не съм слагал нищо, образува се топче от самата спойка (обикновен тинол). Хармонизаторът е на около 26 часа, още съхне в беседката от нанесеното лаково покритие. Надявам се е станало нещо

Правих го по метода на Спиридон, описан на стр. 19. Моят не е толкова перфектен, дименсиите и топчетата са еднакви, но за проводник ползвах обикновен меден лакиран. На спойката на акувак-ът не съм слагал нищо, образува се топче от самата спойка (обикновен тинол). Хармонизаторът е на около 26 часа, още съхне в беседката от нанесеното лаково покритие. Надявам се е станало нещо

Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.

Имам чувството, че колкото по-големи са сферите, толкова хармонизатора е по-действен

Наблюдавам - анализирам - променям.