А на метан ПХ 0.08V-0.10V като форсирам играе м/у 0.25V-0.32V
Доста голямо обедняване

Хе-хе-хе... Поне един човек потвърждава нещата, които се случиха с моето 23 годишно Рено, след като и аз преместих К3-ката върху акумулатора. Като ускоряваш на 5-та от 30 км/ч причуква ли ти аванса? При мен не чука..., ама вече никога!gomi написаCOLONМоята вече върви с 30км/час на 5-та предавка-спокойно, като подам газ си ускорява,
малко бавно но все пак моя двигател е високо оборотен (Астра Г, 98г, Х14ХЕ-1,4л/90к).![]()
Ми имам си стъпков мотор и на планката на която е закачен си има и болт за по-финна регулировка на бавните обороти. Разбира се, че имам оборотомер. От преди да сложа газовата не съм стъпковия мотор и болта му пипал, защото ще разваля настройката за бензина. Основно, при газта, регулирам празния ход от изпарителя. Като обедня много сместа двигателят просто се спъва и започва да набира от празните /800-900об/ нагоре на тласъци и пресекулки, т.е. колата не може да отлепи даже от място, тогава връщам под 1/4 от тройника и всичко си иде наред. В момента празните не са много добре поради крайното обедняване и малко играят в диапазона 700-900 оборота, т.е. карбураторът малко си ги "гласи" в зависимост от околната температура и това колко е загрял, както си знае, но не ми е голям проблем.tati написаCOLONДО - smsi-h
я кажи на Реното ПХ как е фиксиран със стопорен болт или имаш стъпково моторче и имаш ли оборотомер колко са ти обор. на ПХ. Моята лагуна е със стъп.мотор и като обедня много няма ПХ . Оборотите ми са 680 - май трябва да ги вдигна за да не гасне - стъпковото все дърпа газта назад
Не съм сигурен дали не иска К4-К5-К6...gomi написаCOLON ... под 30км/час явно не иска да върви и на 5та и 4та - сигур иска още една К3