Генератор на оргонна пара: Приложение, монтаж и тн.

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Генератор на оргонна пара: Приложение, монтаж и тн.

Мнение от caduceus »

:)
Няма нищо, ще продължавам да го тормозя тоя ГОП докато му извадя душицата навън качествено :lol: На мен ми излизат едни големи петцифрени числа, но мисля че докато меря без да искам правя връзка с вътрешността и оттам е проблема. За да не се бърка вероятно трябва да мерим на поне 20-30 см от изхода, за да не ни влиза собствената енергия от пръста с който се пипа картината в силното поле, което в генератора. Това става вероятно и при твоите изделия кято тествам аз по снимка. Прави спонтанна енергийна нишка, или "линк", както му казва Карл Велц ;)
Имам още нещо наум, ще го направя и тогава ще цъкна ново фото, за да видим как ще излезе тоя път положението
Поздрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Важното е да върши предназначената работа. И предполагам, че има нещо с нашата енергия, което вдига толкова заряда и за това ние успяваме да мерим нашите си добре, но като мерим на един на друг разликата е голяма. Хубавото е, че само при ГОП става така, а с другите изделия сме ок. :lol:
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Ако имаш възможност тук има мрежи тип пчелна пита с тях няма ли да е по - добре. Вариант е ако имате морга на близо от някоя предна решетка на някоя кола .
http://www.bktuning.net/meshes.html
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Шеки
Идеята е добра, но ще трябва да ги напластявам за да направя дебелина и контактна повърхност на потока със ОП. Ако някой ден това нещо дето се мъчим стане за масово ползване, ще го имам предвид защото тия решетки са готови и изглеждат добре.
Айкроу
Да бе, има нещо което пречи досега на точността при ерене на големи заряди по снимка. Вярно, май само при ОП се получава, което е доста странно - и то с големи разлики. Като се видим на живо ще сравним нещата и ще го изчистим.
Я пак виж когато си свободен какво е положението сега, промених малко конструкцията и дано вече е станало. Изведох ОП да влиза преди разпределителя, за да не пречат страничните стени на тръбите /все пак са метализирани и отразяват/. На мен при снимката с директно вързания /криво-ляво залепен с тиксо и има доста утечки/ за духалката ГОП ми дава около +16 хил деветки в потока на 20 см от дупката, а на другата с маркуча има по-малко загуби и ми излиза леко над +20 хил. Снимал съм второто и челно, за да се види вътре и там си е +22 хил. както си му е редът :) Като стоиш срещу него на метър и нещо се усеща доста силно, въздухът е някак електрически
Поздрави!
Прикачени файлове
Image0905.jpg
Image0905.jpg (163.92 KiB) Прегледано 6586 пъти
Image0906.jpg
Image0906.jpg (160.46 KiB) Прегледано 6586 пъти
Image0907.jpg
Image0907.jpg (194.94 KiB) Прегледано 6586 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

На първата е 9./6700/+ На втората и третата с маркуча вече е 9./21800/ :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Много ти благодаря, Айкроу!!!

Брей, мама му и прасе! :lol: :lol: :lol: Излекувахме го най сетне от номерата тоя ГОП :D Да обобщя изводите които си вадя аз, пък и вие колеги да знаете ако почнете да се занимавате с такива неща:
1. Мрежа не върши работа за разпределение на силнозаряден оргон, особено при скоростен поток. Турбулизацията сваля заряда подобно на ситуацията с тръбата на Филип и мрежичката на изхода на чешмата. Писахме го вече в съответната тема. Може би мрежа ще стане ако се просмуква бавно и не завихря, но при ДВГ няма начин.
2. Тръбни конструкции стават, при положение че ОП се пусне преди техния вход за да се омеси с въздуха вътре. Съпротивление почти няма, а потокът дори се изправя и ламинаризира.
3. Метализирането на тръбите /ако са пластмасови/ помага за по-пълно излъчване на енергията и съответно насищане на въздуха за малкото време в което той е в РОП-а. Имаме и допълнително намаляние на размерите поради високо КПД на насищането.
4. Най-добре от технологична гледна точка, здравина на укрепване при монтаж и удобство за наглеждане, е да се ползва изолиран маркуч от ГОП до РОП, а не да се свързва пряко ГОП към въздуховода. Въздуховодът след РОП все пак е добре да е изолиран с алуминиево фолио и отгоре текстилно или др. неметално /при възможност/.

Предстоят тестове на кола :) Първо на моята за да видя какво ще стане от просто любопитство, после на някоя газова която допуска намаляване на газта и регулиране на предварение с делко. Просто е по-лесно и с повече възможности за голям ъгъл на + предварение. Имам нещо наум за един Мерцедес к обикновена газова и делко + сериозен специалист /практик/ по ДВГ за консулт.

Поздрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами да ти кажа аз тези проеми ги нямам с моя гоп. :lol: Използвам обикновен маркуч, койтоне изпуска от енергията, до като не се пробие. За мн решетката е за да направи малкотурболенция, която да увлече ОП и да намали количеството въздух. Естествено има какво да се желае. Но парата си влиза и двг се зарда въпреки чупките и малкия диаметър на мауча. :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Мислили ли сте ГОП да е част от самия тръбопровод?
Всъщност - през отвори в самия него да преминава въздуха?
Аз нали направих действащ, та вече го преобразувам :lol:
Дано да ми остане време събота и неделя от правене на тръби. Набавил съм си вече всичко, което смятам да използвам. Дано да успея, че да кажете по снимка на прав път ли съм :D
Айкроу, клавиатурата ти изяжда все повече букви като пишеш. Все по-често трябва да се ползва кристалното кълбо за гадаене, че да се разберат думите :lol:

Поздрави!
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Моя не може така. Пиша от телефона и не всеки път отразява натиснатото. Ама вие фантазия нямате ли :lol:
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Според мен решетката трябва да е медна и няма да има проблеми. ГОПа е сложен във филтърната ми кутия, а до карбуратора преди два дни достигаше 9/57000+/. Решетката е медна с калаено покритие.

П.п. Icrow пиши малко на латиница, да види Фил за какво иде реч. :lol:
BUTTON_POST_REPLY