Промени, постигнати с енергетизиране на вода

Лед, вода, растения
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Промени, постигнати с енергетизиране на вода

Мнение от icrow »

Прекрасно!
А, помпите в езерото постоянно ли работят?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Постоянно, Айкроу. Но те са по 0,25 вата.
За съжаление и така не успяват да се справят тотал с цъфтежа на водораслите. Виждам дъното, но през деня, на слънцето, водата помътнява, а нощем тяхното действие взима превес и се изчиства. Не разполагам с една малко по-мощна, а сега не мога да купувам. Пусна ли водата дори през една от тръбичките, но с по-високо налягане, нещата веднага ще се променят.
...Но - това е положението :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ето я и снимката на ГОПчето:
Тук беше снимката на гопчето :smileylol:
Свалена, заради гадно излъчване
Интересното е, че толкова време няма никаква загуба на вода.
А плесента е поне два вида - в самата вода - зелено, светло керемидено, мръсно бяло, има няколко мехурчета в едната страна и по ръба - бяла.
Интересно е все пак каква е силата на излъчването.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами станало е доста неприятен минус!
Мисля си аз за езерото ти. Ако се направи една водонапорна кула с херметичен съд, който да има вход и изход с две тръби в езерото. На тръбите да има завихрители, които да ускоряват водата. Когато водата изтича поради гравитацията, в съда да се получава вакум и да изпомпва нова вода от езерото. Мисля, че с помощта на Шаубергер, би могло да се постигне. А, ако стане това ще с и е перпетуум мобиле, което може да се използва и за добив на електроенергия. :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Добре са се навъдили плесените, аз тези дни си приготвям моя версия на ГОП, ще го пусна за измерване като стане готов.
Четейки работата на Райх и като стана въпрос за биогенезис започнах да си навързвам някои неща... Като например внезапната поява на винарки в алкохолна среда. Вижте само обърканите коментари на пишещите тук :lol: : http://forum.4at.info/index.php?topic=1499.0
или тук: http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... offset=all
Официално се казва, че се излюпват от снесени яйца или пък 1-2 винарки подушват примерно гниещите плодове в купата в хола и идват отнякъде си, и да не вярваме на общото схващане, че се появяват спонтанно на място. То излиза, че навсякъде трябва да има яйца на винарки :smileylol:
Сетих се и друго. Предполагам сте чували за легендите от средновековието, които разказват за същества, сътворени чрез алхимия - Хомункулус и Голем. Първият представлява малък човек, а вторият е същество изцяло от кал/глина, на което е вдъхната жизнена енергия и "програмирано" чрез символи, изписани на челото му. Из нета даже се въртят някои инструкции на това как може да се създаде Хомункулус - голяма гнусотия... Като се замисля, че в това може да има нещо вярно и тръпки ме побиват. Идеята отчасти е засегната във филма "Прометей", където хората (чрез поквареното си съзнание) влияят на извънземна черна слуз, от която в крайна сметка се раждат свирепите Пришълци.
Но тези разсъждения за биогенезис май са си за отделна тема. Ако Филип сметне нека премести поста на подходящо място.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Айкроу,
Досега на два пъти набързо сглобих неща, но не се получи. Втория път беше по-успешен от първия, но ми трябваха три ръце, за да успея да пусна водата първо през изходящата тръба, за да се получи подналягане в системата :lol: Ясно ми е какво трябва да променя, но в момента нямам тръба с малък размер, каквато ще ми е нужна. Но скоро ще имам. Променям конструкцията на второто и се надявам този път да тръгне. Трябва да уцеля два диаметъра, две дължини и още малко променливи :lol:
Ще ги уцеля. Сигурен съм. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Philip написаCOLON Ясно ми е какво трябва да променя
Това е най-важното :)
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Ето едно перпетуум мобиле :smileylol:
HERON FONTAIN.zip
(377.48 KiB) 654 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ивчак,
Майтапиш ли се, що ли?
Аз ли пак не те разбирам?
1. Перпетуум мобиле не съществува. Съществуват устройства, които ползват непознати на съвременната наука принципи и знания.
2. Това, което си дал е пълна простотия. Гарантирам, че нито едно от двете не работи.

Поздрави
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Филипе,
/ако решиш че е необходимо все пак/ махни картинката на мухъла, че не е добре като излъчване :) Иначе добре развиваш биогенезата :hola:
BUTTON_POST_REPLY