Създаване и развитие на технологията ми
Re: Създаване и развитие на технологията ми
Като се замисля акумулатора има 6 клетки, които всяка има положителни и отрицателни плочи, така че не би трябвало да е толкова от значение къде ще е оптимизатора. Някой на дизел пробвал ли е с К3? Аз с моите неща на Дачията на акумулатора са почуства увеличен въртящ момент особено в ниските и преди да е развъртяло турбото.
Според мен нещата не са толкова сложни, след като с няколко възела, сложени на точните места, успях да постигна икономия от 47%. Стига да не се чака на готово, а да се експериментира.Нещата не са толкова прости - правиш много деветки и имаш голям ефект, мощност + икономия и т.н.
Е ся ко? С ченгел ли да ти ги вадя?bob написаCOLONЩо ли, щото има определна причина

Боб , тества ли енергетиката на двигателя преди да пробваш с "няколко възли" ? Да не е останал силен заряд от предишните устройства които си ползвал ?
Ивчак, като започнах преди година на колата нямаше никакви оргонизатори. Преди това бях минал само около 5000 км на ННО.
С ННО бях постигнал около 2 литра икономия, но като трябваше да започнем да караме на фарове икономията падна наолоко литър и все трябва да се занимаваш, да гледаш от къде е протекло, има ли вода, да купуваш дестилирана вода, и т.н.
СМСи, направи ли решетките дето ги има в темата за корсата, пробва ли какъв е ефекта, покара ли малко с решетките от възли, сигурно не
ти колко възела си навил досега?
Какво има повече за казване, или за ченгели
С ННО бях постигнал около 2 литра икономия, но като трябваше да започнем да караме на фарове икономията падна наолоко литър и все трябва да се занимаваш, да гледаш от къде е протекло, има ли вода, да купуваш дестилирана вода, и т.н.
СМСи, направи ли решетките дето ги има в темата за корсата, пробва ли какъв е ефекта, покара ли малко с решетките от възли, сигурно не

Какво има повече за казване, или за ченгели

Tъй тъй...Slav написаCOLONМомчета,
да запитам един малко глуповат въпрос може би
Ако до бутилката има допрян дунапрен (доста голямо парче - 1.5 м Х 1 м) има ли възможност да дръпне от заряда ?
Или е това, или съм сипал безкрайно лоша газ или са ме излъгали с много, защото минах само 140 км. последният път (точно толкова колкото минавах преди без К3)
Идеи ?
Като сложих едната К3 на акумулатора колата тръгна по-добре и си върна пробега от 200 км. с едно зареждане.
Днес разбрах обаче защо преди това така се намали пробега и ефекта от К3. И заради товеа написах и горният пост

Явно някое от колелата задържа и ДВГ е принуден непрекъснато да компенсира това спиране

Преди два часа спрях на един лек наклон и колата си остана в покой без да се налага да дърпам ръчна...преди на същия наклон тръгваше, ако не държа спирачка. Утре ще разбера кое колело задържа и предполагам, че след отстраняването на проблема ще се увеличи пробега с още

Я моля те, хвани елката и посмятай - 140км до 200км - значи 60км повече,само от една К3 на акумулатора .Та това са 43% и ако оправиш спирачката още колко % чакаш.Не се заяждам . По скоро май нещо в зареждането е проблема.

От няколко дни вече имам ГИ Фобос 2 Премиум, изпарител Стефанели и рейка Рейл. Всичко е монтирано добре и тръгна на Ксантията от първия път, направих няколко тестови пътувания без никакви оргонизатори на колата за проба. Средно около 9 и нещо разход, което за 136 к.с. и двулитров мотор е горе-долу задоволително. Така... Започнахме с упражненията по ъпгрейда с няколко К3 от първите, за да се види какво ще стане. Падна на около 8/100 от раз, но нещо не ми харясваше аванса и не смеех да вдигам заряда още нагоре. Днес сутринта сложих 4 бр пак такива К3 на бутилката + 2 бр на въздушния филтър + 3 бр на акумулатора
и отпраших за София.
Преди малко се върнах от път в дъжда. След монтиране на аванспроцесор на Румен Роев /софтуерния тръгна ОК за обща радост
/+ настройка на колата нещата изглеждат така:
1. Разход на чисто извънградско, засичано от Лукойл Правец до Лукойл Ловеч, пълна догоре бутилка до спиране - 7/100.
2. Колата върви отлично, има демараж и ряз.
3. Като се има предвид, че поне през една трета от времето пътят беше буквално залят с вода и правех пръски и леки вълни
като боен кораб, вероятно истината на сухо е около 6/100.
4. Скорост на магистралата 110-120, на междуградския път 80-100, няколко колони и изпреварвания.
Румен ми е направил настройка с възможност за падане до 50% от сегашния разход /дай Боже!/ без да се пипа нищо повече. Каза да слагам там каквито неща измисля и като стигна 3 литра да му кажа да настройва пак
Поздрави!
ПП
Предстои да сложа през празниците последния модел К3, а после прототип на К4 с активация от електронен модул
Ще ви държа в течение

Преди малко се върнах от път в дъжда. След монтиране на аванспроцесор на Румен Роев /софтуерния тръгна ОК за обща радост

1. Разход на чисто извънградско, засичано от Лукойл Правец до Лукойл Ловеч, пълна догоре бутилка до спиране - 7/100.
2. Колата върви отлично, има демараж и ряз.
3. Като се има предвид, че поне през една трета от времето пътят беше буквално залят с вода и правех пръски и леки вълни

4. Скорост на магистралата 110-120, на междуградския път 80-100, няколко колони и изпреварвания.
Румен ми е направил настройка с възможност за падане до 50% от сегашния разход /дай Боже!/ без да се пипа нищо повече. Каза да слагам там каквито неща измисля и като стигна 3 литра да му кажа да настройва пак

Поздрави!
ПП
Предстои да сложа през празниците последния модел К3, а после прототип на К4 с активация от електронен модул

Не разбра ли колко градуса ти е добавил? Малко странно ми звучи да падне под 50% само с една настройка.
При таповете на Румен няма добавяне на градуси, доколкото зная. Малко е сложно за обяснение, но като цяло корекцията не е права линия, доколкото знам. Говорил съм с него по телефона само и сме уточнявали някои подробности - поне тези, дето издава и не са тайна