Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от smsi-h »

Филипе,

Сигурно аз съм виновен за последната ти тръба с моите изисквания! :x И аз не очаквах да се получи чак такава. Извинявай, и моля да бъда простен! :roll: Кой те знае колко си си играл, да я правиш?

И, ако обичаш, би ли дал резюме на изследванията ти на четлив български, че от тази латиница нищо не се разбира! ;) Много ми е интересно!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Нееееееее :lol:
Нямаш нищо общо!
Стремя се да намаля размера и в същото време да останат тръбите така добри.
Просто излезе ефект, който не очаквах, но почти съм сигурен какво го предизвиква. Като направя промяната ще видя дали е така. :D Ако съм прав по същия начин мога да направя и положителна силно мощна тръба :D
А относно изследванията - това е крайна, обобщаваща страница, която единствена от всичките остава на английски. Хората, от които е биоскенера са направили онлайн преводач, който дава всички останали, пълни с резултати страници, на български. Ще ти пратя тези по пощата, щом те интересува, защото са като файл за браузер, когато не си директно в програмата на скенера.
Аз затова и не ги пусках досега, защото се чудех как да станат jpg, че в началото списъка е прекалено дълъг и не става със снимка на екрана.
В интерес на истината, резултатите на съпругата ми са много по-впечатляващи :lol: В началото списъка и беше точно три пъти по-дълъг от моя начален, а сега е по-кратък от втория ми, който съм пуснал. Но мога да рискувам да публикувам единствено моите и то виждаш как :lol: Просто си имам причини. Но и така се вижда разликата ;)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Бърза козметична промяна ;)
1.jpg
1.jpg (108.3 KiB) Прегледано 5063 пъти
? ? ? :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Филипе,
сега вече негативното поле го няма. Водата е + 9,(19) според мен, така е в цялата струя и няма флуктуации.
Браво на тебе!
Успехи!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Така вече е по-добре. 9./19/ както казва Кадуцеус, точно на изхода. На предната снимка наистина става водата към края на видимата част от снимката положителна, но разлятата вода долу е с негативен заряд. Забелязвам, че има и разлика във вида на струята на положителната и отрицателната.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Привет и благодаря за измерванията :D
С обща работа стигаме до Разбирането 8-)
Описвам какво точно става, за да може да се ползва от всеки, който реши да развива и работи с имплозионната техника, началото на която е поставил Шаубергер.
1.jpg
1.jpg (70.6 KiB) Прегледано 5038 пъти
На тази снимка прекрасно се вижда нещо, което Шаубергер описва, но няма визуално представяне досега :D
Водата, след като е завихрена в тръбата до много високи стойности, излиза в свободно, неограничено пространство.
Поради завихрянето налягането в струята е с огромни стойности. Реално имаме "сгъстено пространство".

(Важно! Смятам, че именно това е, което мерите по радиоестезичен път. Сгъстеното пространство ви дава + стойности (ляво въртене - съзидателно); разширяващо се пространство - дълбок вакуум във физическо пространство - (дясно въртене - разрушително за физическите структури) - това са минусовите стойности, които мерите. Шаубергер също го казва, но с други думи.)

В случая на снимката част от водата допира до неподвижен обект. Това дава огромно забавяне на струята в тази част. Появяват се разлики в скоростта, които създават "разширяващо се пространство" с огромна мощност. Тази динамика дава и силното минусово поле. Бих могъл да го обясня и с думите на Шаубергер, но сега нямам време.

По-нататък в струята се получават области със сгъстяване и разширяване, което именно е и причината за различните стойности по дължината и, измерени от Кадуцеус.
2.jpg
2.jpg (92.07 KiB) Прегледано 5038 пъти
На тази снимка се виждат много добре разделени. Интересно би било да се измерят червеникавата и синкавата част :lol:
5.jpg
5.jpg (54.68 KiB) Прегледано 5038 пъти
Синкавата по логика и цвят е сгъстено пространство, червената е разширено пространство.

А това, което направих като "козметична промяна" снощи на тръбата е, че сложих един вид дюза, която да напълни пространството преди себе си и завихрената вода да излиза след нея като цяла струя. По този начин пък се получи и вдигане на налягането на изхода (сгъстяване на пространството), което пък измерихте като по-висок заряд. Силата, с която бях пуснал водата е на почти половината от тази на предишните снимки. Повече не посмях, че реактивния ефект на излизащата вода беше толкова голям, че едвам задържах тръбата в едно положение за снимка даже и при тази слаба струя :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Мъча да направя система за душовете с твърди тръби от куп време. Тази вечер успях да сглобя що годе приемливо нещо. Основните чаркове обаче са с прави ъгли, което ме бърка. Със зор успях да го вържа на едно място още сега, вечерта.
3.jpg
3.jpg (94.17 KiB) Прегледано 5021 пъти
;) :lol: ?
Допълнение от днес сутринта :D
общ вид
общ вид
PA101774.JPG (161.14 KiB) Прегледано 5014 пъти
пусната от нормалното място за проби
пусната от нормалното място за проби
PA101773.JPG (139.54 KiB) Прегледано 5014 пъти
Водата обаче днес сутринта беше с много ниско налягане, но това е положението.

?
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Филипе,

Ако този последният вариант покаже силна положителна енергия, не е ли по-добре коляното на входа на тръбите да отпадне, както беше на предишната ти тръба?

Иначе чудесно си го намислил като вариант за смесителна батерия. Меките връзки навсякъде ще позволят индивидуално инсталиране. Така доста народ ще ти направи поръчки. Важното е да се постигне главната цел, жива вода, независимо от температурата, а не както го е правил Шаубергер, жива вода с температура 4 градуса по С.

Още малко играчка с водните съединения и ще стигнеш и до възможност за инсталация на тръбите преди пет-десет литрови домакински бойлери. :lol:

Кадуцеусе,

Виж най-последната снимка! И въпросът: Не е ли нужно да се постави някакъв непроводим изолационен материал между двете 90 градусови кривки, които стоят над смесителната батерия и върху тях са навити меките връзки? Т.е. няма ли да пада енергетичния капацитет на преработената вода, заради това, че кривките се допират пряко метал в метал?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

smsi-h,

Карам поред :lol:
- Тук няма вариант на тръбите. Тази тръба специално е ясна - къса 9, деветнадесет девятки.
Предпочитам да слагам на входа коляно, за да е пределно ясно кое е входа, че въпреки обясненията някои хора си ги вързаха обратно. На входа коляното не пречи.
- Поръчките не ме интересуват толкова, колкото гъдела да правя неща, които помагат и благодарността на хората.
- Природните закони и принципи не са променени от времето на Шаубергер :lol: Може би просто не си вникнал достатъчно дълбоко в разбиранията и обясненията на Шаубергер и затова си написал това за четирите градуса. :) Реално всеки "положителен температурен градиент" както казва той е съзидателен, животворен, възстановяващ. А положителен температурен градиент (по Шаубергер) е приближаването на температурата към 4 градуса целзий, независимо повишава ли се към нея от отрицателни стойности или се понижава към нея от по-високи стойности.
При тръбите поради свойствата на водата при завихрянето се получава падане на входящата температура, което е положителен температурен градиент. От това идва и част от положителното въздействие на водата от тръбите. А 4 градуса е "аномална точка" на водата, при която температура стават най-силните промени и преобразувания.
- И в момента могат да се слагат тръбите преди и след всякакъв вид бойлери. Лично аз обаче бих сложил тръба след бойлера, защото в него водата се загрява, което е "отрицателен температурен градиент". Така че преди него е безсмислено слагането на тръба. След него ако се сложи, нещата вече си идват на мястото 8-)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Абсолютише! :D Само да допълня, че самото вкарване на водата в имплозионния процес я зарежда бързо, като след това възвръщането в предишното нискоенергийно състояние е сравнително бавно. Спадането на температурата към 4-те градуса при имплозия и правилно двойноциклично движение, което я стартира, е съпътстващо явление - просто защото в тази точка капацитетът за насищане с оргон е най.голям и водата се стреми към нея по естествен път. Така че, тръбата на Филип /или някоя от моите подобни вихрови - които не са медни, а епоксидни/ и преди бойлера да се сложи, пак е от полза - независимо от нагряването на водата в него тя не изгубва позитивните си промени толкова бързо, защото процесът на разряд не в обратна зависимост от температурата /поне не в същата степен/. Е, след него е по-добре разбира се - но мисля че разликата не е значителна и може да се сложи вихрова тръба в началото на тръбния път в къщата или апартамента, като се захранят всички чешми, баня и т.н. с една тръба.
Поздрави!

ПП
Довечера ще меря червеното и синьото светене, защото сега имам майстори около мен и ще ме гледат странно :)
BUTTON_POST_REPLY