Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от caduceus »

Здравейте колеги,
позабавих се с измерването, но днес седнах най-после в нормално състояние на духа и без да бързам и го направих. Данните, които получих са както следва по снимки:
1. Струята е +9, /13/, тръбата си е нормално позитивна.
2. Тук има странно поляризиране в струята - започва с + след изхода на тръбата, после става - и накрая пак + , а самата тръба е позитивна.
3. Заряд на струята + 9,/95/, доста силен. Новата тръба е леко негативна, може би около -2/10, а старата си е позитивна. Забелязва се редуване на концентрични поляризирани области около новата тръба /перпендикулярно на дължината и/. Самата тръба е леко негативна както казах, на десетина см от нея има слаба позитивна област, после пак слаба негативна и т.н.
5. Заряд на струята + 9,/101/
6. Както при сн.3, имаме редуване на концентрични поляризирани области около тръбата. Това е характерно за някои оргонни концентратори. Например клетката на Джо прави в радиус 50 м. такива области, сноповете от тръбни конструкции на Гребенников също.

Поздрави

ПП
Довечера или утре сутрин ще мерна пак за всеки случай, за да не съм сбъркал нещо.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Нов модел, ново мерене :lol:
3.jpg
3.jpg (123.56 KiB) Прегледано 5992 пъти
1.jpg
1.jpg (93.07 KiB) Прегледано 5992 пъти
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Същата тръба, но със защитното покритие на тръбите
2.jpg
2.jpg (118.83 KiB) Прегледано 5992 пъти
1.jpg
1.jpg (90.79 KiB) Прегледано 5992 пъти
Моля за измервания :oops: :lol:
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Имам едно предложение!

Може ли в темата за Шаубергер да останат само практическото ръководство как се правят тръбите и да се заключи, а всички снимки с измервания, благодарности и евентуално спам, да се преместят в нова тема? Ако нещо се види че е по добро винаги ще може да се добави в заключената тема от някой власт имащ.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Скелета,
Това, което съм дал тук за правенето на тръбите е за първите, които бяха много сложни и трудни за направа.
Тук, в сайта ми съм дал как се правят следващите - много по-прости, но и много по-добри от първите ми тръби: http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_v ... water.html
...Обаче вече и те са "стари", защото последните са още по-добри. Ама за тях няма снимки и обяснения.
Както казва Айкроу - това, даденото, е сламка, за която може да се хване всеки сега. Аз нямах такава. Не ми се говори колко пари съм дал за медни тръби, обогатена газ, фитинги и материали, за да мога да експериментирам и да се движа напред. Няма и да казвам, че ако съпругата ми случайно прочете - няма да и стигнат точилките да ми ги чупи в главата :lol: (не че имаме точилки де ;) ама така е приказката)
Така че последните тръби, за които съм обяснил как се правят са на линка по-горе. Повече не смятам да давам обяснения за още по-новите.
И дадените са прекрасни, така че който си прави по даденото от мен обяснение в сайта - няма да сбърка. :P
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Филипе.

Колко приблизително е Ф-то в началото и края на тръбата? И това премачкване на тръбата(не зная как да го нарека), на 2те парчета ли го има или на едното е в едната посока а в другото е прехода и обратното премачкване? Колко евентуално струва една готова тръба? Не и видях цената никъде. А книжката ти ми хареса. Само я прехвърлих отгоре отгоре че съм на работа. но това да не лъжем вкуса си я много точно попадение. До сега не се бях замислял над това.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Всичко, за което питаш го има на линка, който дадох, а от там пък има линкове, в които има отговори и на останалите въпроси извън направата.
Но ето ги директно и отговорите на въпросите ти.
Начало на тръбата - ф15мм
Край на тръбата - среза отнема една четвърт от кръга по сечението. Там няма ф, но най-големия размер на капката е около11мм.
На това, което съм показал - всичко е на едната тръба, другата е ф, за да може входа и изхода да са един до друг.
Тези тръби, които правя в момента, са по-различни. Цената, на която ги правя вече е 65лв. Преди бяха 75, но ми отиваше повече материал. Сегашните са по-малки, но също толкова , че и малко по-мощни от старите.
А в книгата ми има и много други попадения според хора, които са също доста напред в материала. Още повече, че не е компилация от прочетено, а знания от личен опит. : )
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Филипе, ето моите измервания. На първите снимки водата на изхода е 9./37/ към края на струята (видимата част) е 9./25/. На тръбата с защитното покритие, съм направо разтърсен. Толкова приятно и същевременно превъзбудено не съм се чувствал от другите ти тръби! Изпитвам в средата на гърдите едно като гъделичкане. Заряда на изхода там е 9./105/ пак към края е 9./71/ И все пак Кадуцеус да каже как ги вижда, че нещо много голяма разлика ми дава само от една боя. :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ами то не е съвсем обикновена боя, Айкроу :lol:
Избирал съм я.
Тези дни ще пробвам и с една друга :D
Аватар