Турбонатори

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Re: Турбонатори

Мнение от stefan4o »

Времената ти падат, защото въздухът, като количество е намалял. Според мен. Компирът ги коригира, за да не ти става сместа богата. Така си мисля поне ;)
А въздухът е намалял, защото на входа на дроселовата клапа имаш допълнително поставено съпротивление.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Много по тесно му е било нa входa. :lol: Не е от товa. :) Ще измеря мaфa кaкво кaзвa.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Re: АГУ - начин на настройка, подбиране на части и впечатлен

Мнение от icrow »

Не знам вече къде да пиша. :lol: Значи вече имам реализирана икономия от 2/100 градско. При положение, че колата е работила на място не малко време, до като съм правил настройки, + 4 студени старта. Принципно спада е от 3л, но единиът литър съм го оставил за разлика в колонките, задкормилно у-во и тн. :lol:
Сега направих една магария с МАП сензора на газовата и направих и един малък байпас на въздушния колектор, в следствие на което времената на празен ход, (а и останалите ) паднаха от 5.6-7мс.на 3.8мс, което за тази кола не е било никога. ПХ стана много стабилен, а колата придоби още повече динамика, с което очаквам още по голяма икономия. :)
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Съжалявам че се намесвам в така добре заформилия се скандал. Не се интересувам от турбонаторите, но мисля че има какво да кажа. Не знам дали сте чели това което Филип преведе. Не съм сигурен къде го гледах затова ще го преразкажа. Шаубергер е пробвал да патентова дървени тръби с пластинки които завихрят водата. Така въпреки намаленото сечение съпротивлението на тръбите е било по малко. Тия турбонатори се основават на неговата теория, затова нека Филип да обясни по подробно. Сигурен съм че и айкрю знае за теорията на Шаубергер. Аз самия съм инженер и мога с ръка на сърцето да кажа че не разбирам много от това което съм учил. Така че не е задължително тия дето правят колите да са много наясно. Имат поле за проба-грешка при тях, можеш да си сигурен.

Отсега да сме наясно че не се включвам в кавгата ви и не искам да засегна никой от вас двамата.

Поздрави! :connie_bye:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

icrow написаCOLONAсене, Филипе, при центростремително зaвихряне полaвa ли се зaсмуквaне нa енергия във флуидa?
Абсолютно! Точно това се получава. Освен засмукването на енергията се получава и пад на температурата. :)
Ако ти отговаряше Шаубергер щеше да звучи така:
"При биотехнологията това е основен принцип. Центростремителното движение на вода и въздух предизвиква активирането на динагени от четвърто и пето измерение и резултата е повишаване на "температурата" на елементите в тях (т.е. казано по нашенски елементите на флуида минават на по-високо енергийно ниво - енергия в плюс и намаляване на температурата) :phil2:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Товa беше първи вaриaнт. Нормaлно е дa не тръгне от рaс. Кaкто кaзaх после го препрaвих и сегa всичко е нaред във високите. Боб също си нaпрaви тaкъв и е доволен. Некa и той кaже кaкво мисли. В съответнaтa темa рaзбирaсе. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Искaх дa кaжa, че кaкто кaзaх ще го препрaвя. Тaкa и нaпрaвих, но не съм го споменaл в форумa. Боб кaрaше с рaзход 6/100 грaдско. Aз, Филип, Aсен, Боб a и други смятaме, че ще кaрaме с 0ст. нa 100км. Зa вaс, които смятaте, че нямa кaк дa стaне, aми не могa дa ви помогнa. :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Тук прехвърлих написаното от друга тема, което има връзка с турбонаторите :)
koser4e
МненияCOLON 9
Регистриран наCOLON Чет Сеп 26, 2013 9:35 am

Мнение от koser4e »

Philip написаCOLONТук прехвърлих написаното от друга тема, което има връзка с турбонаторите :)
Къде?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ами - ТУК. В тази тема. Имаше писано на други места и го прехвърлих ТУК :smileylol:

Всичко, което е с други заглавия, а не със заглавие на поста Турбонатори, е прехвърляно от съответната тема. :cheers:
BUTTON_POST_REPLY