Гребенников - платформа

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Гребенников - платформа

Мнение от caduceus »

Хипарх
Събирай си мрежички /примерно от сита/ с различни по големина дупки и си ги помеднявай у вас със син камък и галваностегия - готовите медни са скъпи и ги няма. Хладното електричество, /оргонния ток/ се натрупва по медни и сребърни сегментирани повърхности, освен това скин ефекта дава възможност да се ползват покрити, а не целометалически. Платформите от Руза и на Олег също имат мрежи за настройка отдолу, но при тях ефектът е много по-слаб и неустойчив защото стоманените или алуминиеви не могат да направят самоподдържане на ефекта- точно затова им трябва акумулатор и захранване. Т.е. не могат да ползват лавинния процес на натрупване ;)
ВСГ говори за сито за брашно, аз съм правил тестове също с такива мрежи, а и с алуминиеви за прозорци. Тези от кинескопите също може би стават - взел съм няколко за тестове но не стигам до тях че напоследък съм все на път
Довечера ще пиша за конуса и др, че сега ме чакат поръчки, а и не мога да си събера много акъла сутрин :lol:
Поздрави!
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Мерси! Ще се поразровя из тавана и гаража да видим какво ще изскочи. Аз пък сега се излюпвам :bedtime: :lol: Лек и успешен ден на всички :hola:
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

caduceus-е,

Тъй като отдавна съм пчелар, дето се вика, през ден съм на пчелина. Но никога не съм наблюдавал споменаваните ефекти върху мен, предизвикани от множеството рамки в кошерите. Единственото, което по принцип се случва, докато съм сред пчелите, е невероятното спокойствие, което ме обзема. Друг е въпроса, че когато, преди години, направих обезболителя, за пет-шест минути вдигах кръвно и леко ми се завиваше свят. Т.е. събраните рамки в обезболителя имаха ефект за образуване на ЕПС, а разделените рамки в кошерите не, въпреки, че за ЕПС ефекта прегради няма и стените на кошерите не са проблем. Защо е така според теб?
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

В единя случай питите са по хоризонтала, в другия - по вертикала. Мисля, че оттук идва основната разлика - знаем защо :) Разстоянието между рамките също има значение.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
smsi-h
МненияCOLON 287

Мнение от smsi-h »

hyparh написаCOLONВ единя случай питите са по хоризонтала, в другия - по вертикала. Мисля, че оттук идва основната разлика - знаем защо :)
Ти може и да знаеш, ама аз не знам и затова питам. Ако знаеш, научи ме! :)

Обаче имай в предвид и друго. Ако имаше защо, пчелите щяха да градят пити по хоризонтала /съответно нямаше да могат да складират меда, щото той щеше да пада от страната на питата, насочена надолу/, както е разположението им в обезболителя, но не го правят никога. Осите пък по принцип насочват питите си по хоризонтала, точно както е разположението на питите в обезболителя. Това им го позволява типа на конструкция на питата, тя винаги е едностранна, не както на пчелите двустранна. А сега де! Кое е по важно, как е разположена питата в пространството спрямо посоките Слънце и Земя или разстоянието между питие е от значение? :speak:

Но това на практика може лесно да се провери, ако един обезболител, на който рамките са поставени по принцип хоризонтално, би могло да се постави вертикално така, както е естественото положение на рамките в кошера. Ако при това положение обезболителят не въздейства на човека и не се усеща нищо, тогава положението е от значение, а не разстоянието между питите.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

По хоризонтала имат пряко съприкосновение с двата етерни потока, получават се вълновите интерференции (анихилация/усилване или фаза/противофаза), стоящи вълни и по-силно излъчване... или аз поне така си размишлявам :) При вертикално разположение, ако има излъчване, трябва да е доста по-слабо. Ако това е така следва, че при големите гнезда на оси (тези като топка), трябва да има доста силен ЕПС, понеже вътре има няколко етажа пити една под друга. Изглежда бая DOR поглъщат осите :lol: Техните хартиени пити излъчват негативно и причиняват неприятни усещания. Може би това ги кара да бъдат по-агресивни.
smsi-h
МненияCOLON 287

Мнение от smsi-h »

М-да... По същия начин /хоризонтално/ би следвало да е и разположението на платформата на ВСГ, за да може да се отблъсква и така да лети. Ако се постави вертикално ще стане шоу. С нея не могат да правят лупинги и висш пилотаж. :)

Хипарх,

Пък за твоето питане за мрежите, имаш от мене един интересен файл.
Прикачени файлове
Kir_x-faq.ru.zip
(221.68 KiB) 424 пъти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Мерси smsi-h, ще има упражняване на руския тази вечер на нощната :lol:
smsi-h
МненияCOLON 287

Мнение от smsi-h »

hyparh написаCOLONМерси smsi-h, ще има упражняване на руския тази вечер на нощната :lol:
Само да вметна с цитат от горния файл:

"Из информации, что поступала в и-нет,(если не ошибаюсь, в том числе и от
> вас) можно сделать вывод, что размеры ячеек сеточки должны быть кратны
> длинне волны излучаемой материалом, из которого они произведены. Тоесть,
> если известен материал, то длинну волны, а соответственно и размеры ячеек
> можно вычислить."

Не забравяй да разгледаш *.txt файловете. В най-големия от тях е описан много важен метод за ситопечат с фотоплаки на ЕПС-празнини-кутийки. Технологията му е сложна и не се задълбочих, щото надали ще имам практическа възможност за това.

Чактисваш ли колко е важно инфото? Според вида на материала определяме размера на килийките, а според тях и дължината на излъчваната стояща вълна. Обаче, номерът е да знаем, каква вълна ни трябва, на какво е способна тя, и от там, с каква цел ще я използваме. Нещата са навързани на синджир. :lol:
smsi-h
МненияCOLON 287

Мнение от smsi-h »

caduceus-е,

Разкажи по-подробно за КВМ! Нещата с него са интересни и пряко свързани с платформата. Защо не само ВСГ, но и в музея има забележка да не се стои дълго под влиянието му? Опасно ли е то? Какво прави? И може ли с КВМ да се мисли за технология за добив на енергия?
BUTTON_POST_REPLY