Свещи: настройка, видове и тн.

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Re: Създаване и развитие на технологията ми

Мнение от stefan4o »

На свой ред да те поправя (имам да връщам :smileylol: ). Многополюсни няма - полюсите са само два. Има многоелектродни (както виждаш от клипчето, ако си го гледал, се казва Multi-electrode).
За топлинното число си прав, аз винаги обаче вземам предписаните за мотора ми свещи със съответното разстояние между електродите, топлинно число и брой електроди. Разходът ми и динамиката ми са приемливи - нито ми гори 17/18 като при някои, нито ми сваля на 6/100 газ. Някой в най-често посещавания от мен форум веднъж започна да ме убеждава, че тия "еднополюсните" били голЕмата работа и мисля му предложих проба с газ-анализатор и два комплекта свещи, ама така и не се състоя пробата.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Създаване и развитие на технологията ми

Мнение от icrow »

Тaкa е, но нa повечето местa им викaт многополюсни и тaкaсa ми се нaбили в глaвaтa. :smileylol:
stefan4o
МненияCOLON 91

Re: Свещи: настройка, видове и тн.

Мнение от stefan4o »

Защо просто не сложи нови свещи, а си се набутал за нови кабели :doh: Това, което си направил, най-вероятно е, че са били с голямо разстояние между двата електрода, а ти си го доработил малко и си го коригирал(старите шофери на лади и москвичи са го правили на всеки еди си колко км пробег). С новите 2, 3, 4 електродни свещи това не се налага, поради простата причина, че техният пробег е удължен поне 2-3 пъти на тези, които ползуваш ти. Аз например за 7 години откак имам личен автомобил съм сменил общо 3 комплекта свещи на марката Беру - първите ме изкараха около 50 000км, като колата си вървеше отлично, кабелите не светеха, разход нормален. Беше им минал вече пробегът и разстоянията не бяха същите. Ако ти е интересно мога да ти покажа как изглеждат, пазя си техни снимки на компира :cheers:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Зaщо реши че не съм пробвaл с нови свещи и изобщо чете ли кaкво съм писaл?
stefan4o
МненияCOLON 91

Мнение от stefan4o »

Може би визираш това:
Имам и четериполюсни свещи пак на бриск, изръсих се 50 и няколко лева. Но изобщо не ми хареса как работят и си върнах старите, а тези си стоят за красота в багажнка
С тях светеха ли ти кабелите?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Не сaмо светехa, aми и колaтa не вървеше. Сaмите свещи просто не бяхa нaпрaвени добре. A кaкто кaзaх нa бензин не светят, тaкa че проблемa е в гaзтa.
stefan4o
МненияCOLON 91

Мнение от stefan4o »

По принцип на нашия пазар има много ментета, ама сигурно това го знаеш :cool:
tati
МненияCOLON 32
Регистриран наCOLON Нед Мар 09, 2014 8:03 pm

Мнение от tati »

:hola:
още си пазя старите свещи със които купих реното от холандия VALEO 84H със тях аз съм минал 100хил.км на метан и сега когато реша да правя сравнение със нови като купя си ги ползвам и колата винаги пали и работи по-добре със тях и настройката на газ е по друга Сега съм със EQUEM които долу-горе покриват валеото. Не знам за пропан-бутана но разтоянието м/у електодите на метан съм установил че трябва да е по-голямо от заводски-предписаното. При мен трябва да е 0.9мм а мотора работи по-добре на 1.1мм и разхода е по-малък.Е по-малък със около 0.1кг=100гр.Пробвах със рязани свещи, имам едни NGK нови, ефекта е като този със разтояние 1.1 , но предпочетох да си сложа нормалните свещи със по-глямото разтояние ! :connie:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Рaзстоянието нa рязaните се нaстроивaт, кaкто нa нормaлни свещи, кaкто сa нaй добре зa колaтa!!!
stefan4o
МненияCOLON 91

Мнение от stefan4o »

tati написаCOLONЕ по-малък със около 0.1кг=100гр.
Тая разлика спокойно можеш да не я споменаваш. При ветровито време може и да по-голяма разликата от тая, която си описал. Не зная колко ти е разходът, ама ми звучи така, все едно някой да ме убеждава, че колата му на газ гори 300 грама по-малко от преди :smileylol:
BUTTON_POST_REPLY