Ефектът е силен само когато рамките са хоризонтални или леко наклонени- Вертикални излъчват много слабо - правил съм обезболителя преди много години и се търкаля някъде във склада на вилата. Хоризонтално като са точно една над друга излъчването е малко по-силно, но когато ги разместиш за да се разминават леко се усилва значително. Натрупването на няколко сухи восъчни пити /сушь на руски/ по този начин усилва до един момент, но след 6-7 бр става безпредметно да се увеличават защото няма вече допълтнителен ефект. Добре е да се опаковат в нещо - картон, ламарина и т.н. за да не се разместват - аз ги лепих с тиксо и после увих с алуминиево фолио /последното не знам дали е добре,но тогава така ми дойде/. Ако не са ги изяли бубулечки питите мога да изровя изделието и да го снимам, само да спре тоя дъжд че сега на вилата е джунгла - не съм косил близо година и може да са се завъдили динозаври защото е доста диво

На въпроса за конуса.
1. Разгледан е доста подробно в дадените от Свилен материали на сайта на Матрикс, та няма да навлизам в подробности по конструкцията. С две думи, полиетилен на клетки /с капронови нишки/ и 0,1 мм дебели алуминиеви полиграфически листи /почти като тези които ползвам аз от печатницата, но по-тънки - има и такива там и ще взема за реплика на оригиналния конус/. Навити подобно на оргонен Райх акумулатор, без връзка на листите един с друг. Т.е. лист полиетилен, лист алуминий и т.н.
2. Много важно, неспоменато никъде - листите са с огледалната, полирана повърхност навътре!!!
Най-вътрешния слой естествено е алуминиев - т.е. имаме многослоен оргонен диод с асиметрична конструкция. Конусът по принцип прави позитивен лъч навън от отвора, който се разсейва с разстоянието. Естествено, има и стоящи вълни на известни разстояния.
3. На отвора има рядка решетка от тел и над нея плат, а на него залепени три /лъскави, явно неодимови - казва се че са доста силни/магнита. Тука вече коментаторите мълчат и се чешат по главите

4. След определено ниво на енергийно насищане на решетката, тя "пробива" и енергията блика безпрепятствено навън с пълна сила. Процесът позволява да се натрупа концентрация вътре във конуса и енергията да излиза навън само след критичното ниво, което се явява един вид допълнителен усилвател на устройството.
5. Ако се вгледате във положението на магнитите в орииналното устройство-макет в музея на ВСГ, ще видите че те са наклонени като лопатки, а не просто лепнати на текстила. Това позволява + полюсите им /магнитните позитивни се ползват, не по-силните оргонни/ един вид да завихрят и концентрират разширяващото се изходно поле в тесен лъч с огромно далекодействие... Един вид оргонен лазер

Тази информация я няма никъде и се публикува за първи път - но ВСГ споменава някъде че магнитите са за постигане на далекодействие на ефирните вълни - на което никой не обръща внимание защото народът не схваща - а е елементарно.
6. Взаимодействието на два конуса със срещуположно насочено излъчване, на няколкостотин км един от друг поражда стоящите вълни които са направили белята в Омск. Процесът е самоусилващ се и се прекратява след самопроизволното смачкване на конусите в стените - на този в музея в стената на стаята, а на този в землянката - в нейната стена. Насочването е било прецизно с помощта на изчисления за градусите, наклон, координати и т.н.
7. Случилото се при тази система е праобразът на процеса при блок-панелите - натрупване, самоусилване, механично действие. При блок-панелите има изход през дупките, които са между впрочем само отдолу, както при бръмбаровите надкрилки

За тая вечер стига, дано сте доволни

Поздрави!
ПП
Видях че и Свилен е писал междувременно, та да отговоря. Методът за медните ячейки /клетки/ който е показан може и да работи, но със сигурност не е ползван от ВСГ. Човекът е разполагал само с елементарни материали и го казва неведнъж. Така че тоя метод е излишно усложняване и ми се струва че може и да е дезинформация с цел да се пресекат опити за репликиране на платформата в гаражни условия. Нещата са прости, няма нужда от лазери, цифрови фрези и специфични процеси - само правилно разбиране трябва!