Ротовертер АС мотор-магнитен генератор
Re: Ротовертер АС мотор-магнитен генератор
Зaвиси колко мощност искaш дa ползвaш. Зa киловaти УПС сa си сериозни пaри. Вероятни с инвертор и оловни aкумулaтори ще е по ефективно и ефтино. Бях кaчил полезнa информaция по нaзaд в темaтa. Сглоби си мехaникaтa виж кaк кое рaботи и до тогaвa се нaдявaм моя човек дa е готов и дa е измислил нaй добрия вaриaнт зa вaдене нa aктивнa.
A все пaк кaкви консумaтори ислaш дa зaхрaнвaш?
Ами със сигурност ще има и капризна техника като компютри и и всякаква периферия.
А относно цените - със сигурност няма да купувам нов UPS, а и до колкото съм запознат големите инвертори също са си цифра, така че ше видиме, има време до тогава.
А относно цените - със сигурност няма да купувам нов UPS, а и до колкото съм запознат големите инвертори също са си цифра, така че ше видиме, има време до тогава.
Здравей dharmasp!
Питаш ме защо трябва генератора да е с ниски обороти.
Като използваш ниско оборотен генератор няма нужда да
купуваш голям асинхронен двигател защото с двигател с много
по малка мощност ще го въртиш.Със 7kW двигател има направен
30kW трифазен генератор на ротовертер.
За да е малък двигателя той трябва да е високо оборотен и с редуктор
се свалят оборотите до необходимите за генератора.
За поддържане на стабилно напрежение се използва инвертор за
регулиране на оборотите на двигателя като се следят тока и напрежението.
Това не е скъпа електроника.Има български инвертори които са перфектни за целта.
Генератора също не е проблем да се направи и няма да с сериозна сума.
Поздрави!
Питаш ме защо трябва генератора да е с ниски обороти.
Като използваш ниско оборотен генератор няма нужда да
купуваш голям асинхронен двигател защото с двигател с много
по малка мощност ще го въртиш.Със 7kW двигател има направен
30kW трифазен генератор на ротовертер.
За да е малък двигателя той трябва да е високо оборотен и с редуктор
се свалят оборотите до необходимите за генератора.
За поддържане на стабилно напрежение се използва инвертор за
регулиране на оборотите на двигателя като се следят тока и напрежението.
Това не е скъпа електроника.Има български инвертори които са перфектни за целта.
Генератора също не е проблем да се направи и няма да с сериозна сума.
Поздрави!
Здравей, Гого,
Според мен, тази концепция би била правилна ако за развъртането на генератори(с еднаква мощност) 500об/мин и 1000об/мин е нужен еднакъв въртящ момент. Тогава би се печелела изходна мощност с редуктора. За съжаление, както писах по-горе, реалността съвсем не е такава.
А за 30кв генератор задвижван от 7кв мотор - ако работи в действителност това нещо би било супер, но аз не мога да си представя как би било възможно ...
Според мен, тази концепция би била правилна ако за развъртането на генератори(с еднаква мощност) 500об/мин и 1000об/мин е нужен еднакъв въртящ момент. Тогава би се печелела изходна мощност с редуктора. За съжаление, както писах по-горе, реалността съвсем не е такава.
А за 30кв генератор задвижван от 7кв мотор - ако работи в действителност това нещо би било супер, но аз не мога да си представя как би било възможно ...
Мога само да ти пиша като отговор на това за което
пишеш,че след като направих устройство което не
би трябвало да работи според съществуващите формули
и физични закони това.Сигурен съм,че доста от тях са
неверни и просто съчинени само за да пасват на системата.
пишеш,че след като направих устройство което не
би трябвало да работи според съществуващите формули
и физични закони това.Сигурен съм,че доста от тях са
неверни и просто съчинени само за да пасват на системата.
Принципно е така за повечето формули. Но има и такива които ще са полезни. Както трудни намираемите за изчисляване на маховик. Едно от важните неща е предаващата шайба на задвижващия мотор, да не е по голяма от ротора на мотора, като диаметър! Изобщо пак казвам не е толкова лесно колкото изглежда ако искаш да извадиш възможно най много енергия. И аз не говоря за регулатор на обороти, а за инвертор с който може да се тегли енергия за активни товари. Което предполага, че ако е променливотоков генератора /което излиза по скъпо/ ще трябва да бъде изправено напрежението и минато през инвертор, за да стане пак променливо, което е супер тъпо, но явно така стоят нещата. Все пак може да се използва за климатици компресори мотори и тн индуктивни товари.
Предлагам да отворим тема в която капацитетите от форума да описват грешните формули. Само че с доказателства, а не общи приказки. Какво е заложено, какво е измерено, анализ и т.н.
До тогава не заменяйте израза "не знам как да го сметна" с израза "формулите са грешни"!

До тогава не заменяйте израза "не знам как да го сметна" с израза "формулите са грешни"!

Това което си видял в работилницата ми не ти ли е
достатъчно за да си обеден в това което пиша?
Генератора който работи при мен не е ли в противоречие
със съществуващите общоприети физични закони?
достатъчно за да си обеден в това което пиша?
Генератора който работи при мен не е ли в противоречие
със съществуващите общоприети физични закони?
Да ти кажа от снощи сигурно 10 пъти пиша отговор с подобна насоченост и го трия после за да не влизам в излини спорове.
Това което съм видял е така. Не съм го оспорвал, но кой закон нарушава? Формулка, вложено, изкарано. По принцип има формули за невероятни неща така че е си мисля че и за нашия случай има, само дето не сме я намерили още.
Това което съм видял е така. Не съм го оспорвал, но кой закон нарушава? Формулка, вложено, изкарано. По принцип има формули за невероятни неща така че е си мисля че и за нашия случай има, само дето не сме я намерили още.