Хармонизатори практика ...

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Здравейте отново ...

Мнение от caduceus »

Здрасти,
в долната част на хармонизатора е негативното малко петно през което тегли полето във бобината Аку-Вак нагоре към плюса. Котките усещат и гледат да го заровят инстиктивно :) Интересна, но изглежда естествена реакция
Поздрави
Аватар
tumbi
МненияCOLON 37
Регистриран наCOLON Чет Дек 26, 2013 6:05 pm
МестоположениеCOLON София

Мнение от tumbi »

Здравейте,

Направих един хармонизатор с 1/2 кубит. Снимката е направена 10 ч. след като е сглобен. Моля, за оценка на силата му и дали правилно съм поставил бобината.

Изображение

Благодаря предварително,
Румен
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Като сила на полето е 9.9999. Като максимален обхват в момента на снимката е 1970м. Нещо не виждам сфера в бобината?
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

tumbi , от снимките ми се струва , че бобината е прикрепена към двата "полюса" на хармонизатора с някакви малки бобинки като на ринговете .Дай някакви подробности :D .Иначе на вид е много хубав . Успех !
Аватар
tumbi
МненияCOLON 37

Мнение от tumbi »

Здравейте,

Първо благодаря и на двамата :). После да отговоря:
1. Няма сфера в бобината, понеже когато я сглобих се сетих, че съм я изпуснал и не ми се занимаваше да я добавям.
2. Към долната и горната част на вътрешния пръстен съм прикрепил по една "сфера" като тези на всички пръстени. Само, че когато сложих бобината ги деформира и заради това изглеждат така. Тези двете "сфери" ги слагам понеже се водя по модела на Спърлинг. По принцип в книгата си той пише, че бобината не се заварява и "сферите" играят ролята на "сглобка" между пръстените и бобината (заради това прави и заварката на бобината от външната страна на намотките за да бъде по лесно "сглобяването") и на усилватели.

Поздрави,
Румен
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Слим използува медни сфери които не влияят на резонанса на цялата система, докато при теб се получава промяна на резонансната честота на бобината (все едно я правиш по-дълга) и се губи енергията.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Хубаво изделие, много добра изработка! Ако имаш възможност вместо навитите сфери да сложиш плътни, ще е по-добре - дори направени от тръба и уплътнени с медно тиксо. Има значение.
Нека ви обясня как усещам че работят сферите... Флуидната компонента от енергията се задържа във всякакви затворен пространства, при положение че има доставка отнякъде на енергия там. Рингът вкарва част от акумулираната от него от околната среда енергия във вътрешността на сферата и тя се натрупва там под формата на оргонна пара. Като превиши някакво ниво, се просмуква навън през медния корпус на сферата и се губи навън, но нивото вътре е доста високо и е един вид кондензатор на тока от ринга, като го усилва и съответно усилва енергийното поле в центъра на ринга. Т.е. плътната сфера от мед е наистина кондензатор и усилвател и ако направим малко хидро аналогии, представлява нещо като леко пробита чаша, в която по маркуче /ринга/ се налива вода /енергия/. Нивото на водата в чашата /енергийното ниво/ се покачва, докато се изравни с нарасналата съответно загуба през дупката/ повърхността на сферата/. Ако сферата е от тел, няма затворено пространство и натрупване, няма кондензаторен ефект и съответно усилване на енергията. Все едно чашата е без дъно ;) Надявам се да е било разбираемо - не мога мога да обяснявам ясно, но поне се постарах :) Така че - уплътнявайте сферите ако искате да вършат работа
Поздрави!
Аватар
tumbi
МненияCOLON 37

Мнение от tumbi »

Здравей caduceus,

Мисля, че разбрах това, което си написал. Явно ще е необходимо да започна да правя кухи сфери.

Иначе в интернет намерих тези: http://www.mart-bg.com/center.php?w=2&w ... &w2=6&w3=4, но не съм сигурен дали са от мед или са просто боядисани и патинирани за да изглеждат така.

Иначе най-добре би било вариант да съберем пари и да поръчаме от някоя фирма такива сфери.

Поздрави,
Румен
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Мисля си ако се направи с вътрешна сфера и мжду двете да се инжектира или смола или оргонит направо. Може и меж ринга и вътрешната сфера. Принципо ако трябва да правим аналогия с радио вълните, то при антени се ползва решетачен отръжател, тъй че и навитата тел би вършила работа. Естетвено не, като плътната и с ъс сигурност с плътна ще е по добре, но и с този варянт се върши работа явно. :)
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Сега се сетих , че вместо сфери може да се направят няколко колелца с различен диаметър от проводник които да лягат плътно едно върху друго като средното е с най голям диаметър, и така да образуват сфера :D . Хем ще е ефективно, хем красиво :D .Ако някой е мераклия може да експериментира :)
BUTTON_POST_REPLY