Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от hyparh »

djoko написаCOLONВсъщност идеята ми беше да се намери начин за измерване на енергията без да се притежават способности за измерване с махало, подобно на замразеването в една от темите тук.
Аз също напоследък мисля върху това и има начини да ти кажа. Уред, който недвусмислено да отчита силата и поляритета на оргона, независимо от това дали оператора има умения или не. Но с везната едва ли ще стане. По-скоро си мисля за стрелки/пръчици, окачени на тънка дълга нишка във високо шише, както са засичали енергията Гребенников и Козирев, а предполагам и други. Примерно Гребенников е ползвал изгорена пръчица, окачена на много тънка нишка или направо на паяжина. Козирев по сходен начин, но вместо пръчица е закачал асиметрична стрелка - едната й страна е къса и обемиста, а другата издължена и тънка. Закача се на нишката така, че да се уравновеси. Друг метод е да се използва електрическа схема Wheatstone bridge: http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatstone_bridge Когато един от четирите резистора се постави в оргонно поле, се променя съпротивлението му, а оттам и волтажа, и това може да бъде отчетено с мултицет например. Сигурен съм, че има много по-прецизни и удобни инструменти, но аз поне не съм запознат с тях, а и предполагам няма да са евтини. Ще е добре да се направят опити по горепосочените методи. Примерно дълга нишка може да се изтегли много лесно от горещ силикон. Става еластична и много тънка.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Оргонaтa енергия понеже е живa и се променя спрямо околнa средa и човешките нaмерения, не мисля, че ще може дa бъде измеренa коректно от устройство без собственa тaкaвa. Нищо не пречи дa се пробвa обaче. :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Icrow, ще можеш ли да погледнеш снимките ми от предната страница, че ме гложди дали се е получило нещо :lol: Впоследствие забелязах, че съм навил намотката около кристала наляво, не знам дали това е оказало влияние.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

djoko написаCOLONИ нещо малко встрани от темата: Сдобих се с везна измерваща с точност до 0,01 грам. Как мислите, би ли имало промяна в масата на заредената вода?
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic ... #msg251389
Ето тук някой е писал за подобен експеримент. Измервал е ефекта от зареждането на вода с тензор ринг върху теглото й.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Правя експерименти в момента с модифициран галванометър с бавна стрелка, за да се изключи участието на радиестезист в процеса на измерване на оргонен заряд. Целта е поне плюс и минус да са ясни и най-грубо силата на полето, при обикновен оператор + апарат. Има резултати, но са непълни и с много флуктуации, затова не съм сигурен че вършат работа. Ще ги подобряваме :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Извинявай Хипарх! Забравил съм ги. Първата е пак почти нищо. Втората е малко над 6. Третата е малко над 8. Пробвай с 6Hz или 137Hz.

Моите генератори всичките съм си ги правил сам, като този ми е най добрия http://hobby.neomontana-bg.com/kit141.htm# :smileylol: та при мене има само един изход. :smileylol: Нямаш ли упътване за твоя?

Дхоко, ще ги видя утре твоите, че вече съм гроги. :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Мерси! :cheers: Изглежда с тези намотки само му подтискам силата, ще взема да спретна една качествена мобиус и ще опитам пак. Ще пробвам с честотите, които предлагаш. Всъщност никак няма да се разсърдя на още "вълшебни" честоти, мога да ги тъня под конец чак до 2MHz :lol: поне за синусоидалните, за останлите форми лимита е 1MHz. Моя генератор няма подробно упътване, но успях да открия такова за много подобен (малко по-добър и скъп).
Трите извода са ги обозначили както следва:

TTL - TTL output
ExtF - External frequence input terminal
OUT - Wave output terminal

Изглежда точно OUT е изхода на сигнала, но ще си поиграя още с осцилоскопа да преслушам и останалите. На твоя мерил ли си колко волта дава на изхода, че тази липса на волтаж при моя малко ме притеснява?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Aми моя дaвa до 3 волтa и се регулирa с един пот. Кaто гледaм при теб единия е вход може би зa дa ползвaш честотомерa. До колкото рaзбрaх ТТЛ е зa прaвоъгaлните импулси. Може мултицетa ти дa ме може дa мери рaзлични от 50Hz тa нaглaси генерaторa тaкa и пaк мери Снимaй кристaлa без нищо дa видим дaли не се е прецaкaл и дa имa нуждa от обновявaне.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Прясна снимка:
20140815_153752.jpg
20140815_153752.jpg (199.66 KiB) Прегледано 6250 пъти
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Джоко, на келтският трискилион крайчетата трябва да са малко по дълги(както на тази снимка с червеното).Извинявай, че ползвам снимката ти но може би не си обърнал внимание на картинката от където си гледал :) .За да не го разваляш , просто развий спиралките с половин оборот или по-малко(това е на око) за да стигнат крайчетата до средата на следващата дъга.И аз имам два такива, ама когато ги намеря ще ги снимам. Поздрави :doubleup:
7533081b.jpg
7533081b.jpg (276.93 KiB) Прегледано 6231 пъти
BUTTON_POST_REPLY