Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от Спиридон »

juliang написаCOLONДокато прочета какво съм писал и реша какво да коригирам ми е изтекло времето за редакция ...
Като пишеш пост, отдолу има и бутон "Прегледай" - преглеждаш си поста, коригираш, пак преглеждаш и т.н. И като ти хареса, даваш "Изпрати". Така нямаш ограничение да се коригираш, колкото си искаш.
juliang написаCOLONнякакъв си оргон
??? Това пък какво трябва да значи?
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Ползвaм крушки от гaбaрит 5W или 5+21W зaрaди формaтa. Фaкт е че енергиятa се усилвa и то с достa. Измервa се и с рaдиестезия и се усещa и кaто мощност нa колите. :) Според мен точно тези сa с вaкуум, a дaли е тaкa не могa дa споря, но постa нa Филип ми изглеждa достa логичен. Aко ми изпaдне рaдио лaмпa ще пробвaм и с нея.

ПП
Хорa, които не вярвaте в оргонa, aбе зaщо си тровите нервите с зaблудени хорa, кaто нaс? Не могa дa рaзберa. :smileylol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Добре.
Опитах накратко да обхвана всички възможни крушки. Естествено, че в халогенните няма живак. В тези, които са пълни с газ, в огромното си мнозинство са пълни с РАЗРЕДЕН газ. Що ли използват тази дума ? :smileylol: А има и крушки с налягане. Така е. Няма да обяснявам думите си из целия текст за крушките. Те са създадени, работят, а ние изобщо нямаме за цел да си говорим просто ей така - за да се изявяваме някъде (като теб).
Айкроу ползва и твърди, че има усилващо действие. Аз ползвам и твърдя, че има усилващо действие.
Не мога да разбера какво търсиш в този форум? Правиш ли нещо с енергиите, с които работим тук или просто си от философите, дето само си дуднат из разни форуми, че да им минава времето? Не се сещам да съм видял да си пуснал някакво устройство, което работи с някакъв си оргон, както го наричаш.
juliang написаCOLONА това, че на теб ти се струва че някакъв си оргон ставал повече ...
Тук просто приемаме, когато някой от създаващите устройства, сподели опит. Както в случая с крушките примерно. И ползваме натрупания вече опит.
А ти си търсиш как да кажеш нещо, което "знаеш". (В интерес на истината наистина имаш много знания, но само конвенционални.)
Това, което пишеш, може да се намери и в учебниците, и в нета.
Когато направиш някакво устройство - пиши пак. Да отваряш само безсмислени спорове - няма да мине номера. Тук не сме училище, за да изучаваме нещо вече направено. Така че и такива спорове за известни неща са безсмислени. Съжалявам, че този път ти се хванах на въдицата, а не замълчах като при първото споменаване за крушките преди време.

Бъди здрав и пиши като създадеш нещо! :)

ПП
Айкроу, междувременно и ти си писал. Почти всички съвременни крушки с мощност до 25 вата са с вакум. Гарантирано!
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Знaчи теориятa е вярнa! :) Стъкления бaлон също игрaе не мaлкa роля.
juliang
МненияCOLON 62
Регистриран наCOLON Пет Дек 27, 2013 7:15 am

Мнение от juliang »

Philip написаCOLON... Тук просто приемаме, когато някой от създаващите устройства, сподели опит. Както в случая с крушките примерно. И ползваме натрупания вече опит.
А ти си търсиш как да кажеш нещо, което "знаеш". (В интерес на истината наистина имаш много знания, но само конвенционални.)
Това, което пишеш, може да се намери и в учебниците, и в нета.
Когато направиш някакво устройство - пиши пак. Да отваряш само безсмислени спорове - няма да мине номера. Тук не сме училище, за да изучаваме нещо вече направено. Така че и такива спорове за известни неща са безсмислени. Съжалявам, че този път ти се хванах на въдицата, а не замълчах като при първото споменаване за крушките преди време.
Аз ако знаех това, за което разисквате в тоя форум, нямаше да наминавам. Тук съм за да черпя знания, и да споделям такива (съжалявам, че не са от вашата сфера на интереси). Аз искам да науча повече за това, с което се занимавате тук. Ако толкова ви преча - оки, само ще си стоя тихичко в ъгъла и ще чета...
Но все си мисля, че когато срещам твъдения, които просто не са верни ( и за които имам знанията), е добре да се обадя.
П.С. някъде ми се търкаляха 10-тина чисто нови радиолампи, записвам си да ги търся и ако ги изровя ще пратя на желаещите да експериментират с тях. Наистина в радиолампите има един от най-дълбоките вакууми, до които човек може да има достъп без спеицализирана апаратура.
П.С.С. Ако ви се търкаля кинескоп от стар телевизор - той също е с дълбок вакуум в него, а и обема му е внушителен (ако обема изма значение за резултата).
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

smsi-h написаCOLONhyparh,

Моля те виж дали не можеш да намериш снимки на лампи с виолетово сияние! Ако има такива, ги вкарай в тази тема, за да могат колегите да ги замерят. Предполагам, че резултата ще е поразителен.
Виолетовото сияние се появява вече при наличие на разреден газ в лампата. Казват, че ако такова се появи в електронна лампа, то най-вероятно се е появила лека пробойна някъде и просмуква по малко въздух. Един пример с 0.2 милибара въздух във вакуумна стъкленица с подадено високо напрежение:
Vac_Rig_Plasma.jpg
Vac_Rig_Plasma.jpg (10.69 KiB) Прегледано 6298 пъти
А за Юли можем да измислим едно 5 минутно гледане на изгрева, зареждане с някое по-яко от нашите устройства (с поне няколко хиляди деветки), обръщане на 1-2 чаши заредена вода и като се натреска с енергия тогава да каже по усет дали има или няма оргон :smileylol:
Аз отивам да вечерям, че после ще ида в гаража да паля вода :smileylol:
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

В стартерите на луминсцентните лампи има нещо като лампичка. Тя с вакуум ли е? Защото ефекта с нея е много добър.
juliang
МненияCOLON 62
Регистриран наCOLON Пет Дек 27, 2013 7:15 am

Мнение от juliang »

Да, в "механичния" стартер на луминисцентните лампи има лампичка от газоразряден тип.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Как ви се струва тази раковина? Сега ми попадна подръка, купувах я преди няколко години от морето, че тогава ми хвана окото по чисто външен вид.
20140922_145017.jpg
20140922_145017.jpg (326.03 KiB) Прегледано 6059 пъти
20140922_145028.jpg
20140922_145028.jpg (148.16 KiB) Прегледано 6059 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

9.999 от върха. :)
BUTTON_POST_REPLY