Антигравитация

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Re: Антигравитация

Мнение от hyparh »

Аз си го представям нещо такова (без дисковете):
8_847.png
8_847.png (10.87 KiB) Прегледано 6602 пъти
Фактически два края стърчат от горната част на намотката и два от долната. Погледнато отгоре се формира кръст. Дисковете май ще трябва да се поръчват на стругар, че съм търсил такива, но без успех. Трябва да преценим и какви ще са диаметрите и дебелината. За диелектрик между тях мога да сложа епоксидна смола + самоделен бариев титанат (или в краен случай титаниев диоксид). Получава се бяла еднородна смес и при втвърдяване става як диелектрик :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Добре е дотук. Двете горни жици под някакъв ъгъл също лягат на дъската и всичко се защипва с телбод или по-добре лепи с текстилно тиксо че да не мърда. Диска се прави лесно от алуминиев печатарски лист, като на моя му остъргах с шкурка боята дето е от едната страна, за да е проводим и там /в случай че е необходимо за ефекта/. Медния диск се изрязва с ножица от медна тънка ламарина, като е добре да е равна плоскостта за да легне плътно в центъра на алуминиевия. Лепи се с някакво непроводящо универсално лепило, каквито са повечето. Добре е да изсъхне малко преди да се залепят дисковете, за да няма ел. контакт помежду им /според мен/. И ето, имаме си биметален оргонен кондензатор :cheers: Може за всеки случай да се сложи и едно найлонче между дисковете за да е сигурно че няма ел. контакт и пробив. Нещата са прости, да не ги усложняваме...
Като се сложат дисковете на пръчката, се кривят краищата на жиците като пирамида към ал. диск и се напасват на не повече от 3 мм от ръба му. Енергията /оргона/ може да прескача такива междини и да прави поле там, за разлика от електричеството. Другите две връзки с батерията вече ще ги тестваме на практика, но според мен трябва да се вържат + и - на батерията с двата края на бобината, за да стане смесен оргонно-електрически трептящ кръг ;)
Поздрави!

ПП
Утпе ще поровя за старата инсталация в гаража и ще снимам каквото е останало от нея /ако има такова/ :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Ето го нашият човек Менгер, технически ориентиран контактьор :) Държи някакво малко изделие, което работело като СЕ генератор и се е опитал дори да го внедри, но безуспешно. Доп. инфо относно диска - развил го е с времето в контролиран летящ модел, после дошли от ФБР и му го прибрали заедно с него самия :lol:
Прикачени файлове
ufo-hoax-090.jpg
ufo-hoax-090.jpg (21.22 KiB) Прегледано 6564 пъти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Ще опитам да се сдобия с алуминиева и медна ламарина, а през това време ще спретна класически лифтер от балсово дърво да си поиграя с различни напрежения (HV DC и AC), а при успех и с различни конструкции. Пристигна ми честотния генератор, тествах го на синусоида, триъгълни и правоъгълни импулси и вади добри картинки на осцилоскопа :tongue: Има някои леки дисторсии, но може и да е от самия осцилоскоп, понеже е доста стар.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Само това намерих от предния проект, след доста ровене из гаража - алуминиево-медния диск и бобината със въгленовата пръчка. Все пак е нещо като за начало и почвам в почивните дни инсталацията на Менгер. Ако ме прибере ФБР-то, да знаете поне защо :lol:
Поздрави!
Прикачени файлове
горна част, само алуминий
горна част, само алуминий
Image1099.jpg (196.41 KiB) Прегледано 6524 пъти
долна алуминиева част, с меден диск в средата. Балансира върху въгленовата пръчка
долна алуминиева част, с меден диск в средата. Балансира върху въгленовата пръчка
Image1098.jpg (183.63 KiB) Прегледано 6524 пъти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Успех пожелавам, дано да се получи нещо интересно :doubleup: Тия моите дъски уж вчера трябваше да пристигнат, пък и днес не дойдоха... някой се опитва да ни спъва, но няма се предадеме, хаха :smileylol:
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Така, да пусна още един проект, по който може да се работи, не е да нямаме избор :lol: Открих пълната схема на устройството на Авион:
Схема1.png
Схема1.png (4.97 KiB) Прегледано 6457 пъти
Схема2.png
Схема2.png (9.37 KiB) Прегледано 6457 пъти
Схемата не е трудна, захранващата част може да се изпълни по най-различни начини, примерно с ТХО + транзистор (например 2N3055) е един от най-лесните варианти. Пръстеновидната луминесцентна лампа (HL1) в случая се използва наместо разрядник, защото излъчва доста по-широк диапазон ЕМ вълни от обикновен разрядник. Не е ясно какъв ще е резултата от смесването на скаларните вълни от палачинковата намотка и лампата, но имам чувството, че ще се получи някакъв страхотен микс от преплитащи се честоти. Такова чудо във вариант на малка дървена платформа едва ли ще е безопасно за пилотиране заради излъчванията. По-скоро може да се сложи в багажника на кола и да действа като движител, само пътниците на задната седалка да му мислят :lol:. Все пак ЕМ полето поне в горната част на установката може да се опита да се екранира с фарадеев кафез. За гравитационния хълм от другата страна вече е ясно - по-далеч от него :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Днес най-сетне ми пристигна балсата. Забави се, защото ми били забравили поръчката :lol: Изключително леко и много порьозно е това дърво. Като го държиш в ръка се усеща затопляне, все едно държиш стиропор. Направих един лифтер със страна на триъгълника 20 см. и веднага литна :) Това е първият ми стабилен опит с лифтер, за предните ползвах различни материали (пак леки) за рамка, но бяха почти безуспешни. Издигам го с моя умножител на напрежение, който е способен на 90kV DC, но лифтера се издига с около 30-40kV. Интересното е, че полярността изглежда няма значение. В случая захраних проводника над фолиото с отрицателен волтаж, а самото фолио заземих. Фактически "минусът" тук е водещата страна. Казват, че водещия проводник трябва да е без изолация. Wrong. Лакиран очевидно си действа чудесно, както е в моя случай :) Все пак може да опитам да го изчегъртам да видя как ще е.
Под него се усеща съвсем лек полъх, който е абсурдно да повдигне конструкцията. Почти съм убеден, че тук има намесен ЕПС в някаква степен – балсовите летвички са увити в станиол и вътре се получава натрупващ ефект чрез отражения. Сега се чудя дали да направя един голям със страна 1 метър или да премина направо към други по-качествени конструкции, които да впрегнат стабилно ЕПС. Трябва да опитам и с високочестотно AC от тесловия траф.

Видео на "хвърчилото" :lol: :

https://www.youtube.com/watch?v=8vKLyqsjgho
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Поздравления! :) Колко ли подемна сила може да осигури?
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Мерси :) Ще проведа тестове в някой от следващите дни, когато се поосвободя, иначе самият лифтер тежи около два грама, ако мога да имам вяра на електронната ми везна.
BUTTON_POST_REPLY