Генератор на оргонна пара: Приложение, монтаж и тн.
Re: Генератор на оргонна пара: Приложение, монтаж и тн.
Тенкс
Сега само се надъхвам като ви чета за ГОП-овете, в най-скоро време и аз ще спрятам, вече съм намислил един адски микс от 9 съставки, но нищо чудно да се сетя за още нещо :D Намислил съм на дъното на съда да поставя оргонитче, което да контролира и насочва полюса на генериращата се енергия, пък да видим какво ще излезе. Искам да си развъдя култура от биони, които да флуоресцират в синьо :D Предполагам появи ли се такова сияние вече говорим за много мощна енергия.

Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Филипе, изкарах го 1260+ 

Благодаря ти, Айкроу
Значи - продължава да се увеличава.
Жалко, че прекъснах рано опита със сухия вариант, но явно и той действа по подобен начин.
Сега съм му дал на мозъка ми задачка да обедини в едно проходен ГОП и разбивач на въздух :D
В очакване съм тези дни да ми изплюе решението и да го приложа в колата

Значи - продължава да се увеличава.

Жалко, че прекъснах рано опита със сухия вариант, но явно и той действа по подобен начин.
Сега съм му дал на мозъка ми задачка да обедини в едно проходен ГОП и разбивач на въздух :D
В очакване съм тези дни да ми изплюе решението и да го приложа в колата

Наблюдавам - анализирам - променям.
Тия дни поработих доста и намерих терен за подобрение на моя полусух ГОП
Казвам полусух, защото аз не слагам вода, а розов зеолит по няколко причини.
1. С вода става лесно, но тя се изпарява с времето /особено ГОП-а ако е при мотора/ и трябва да се досипва. Това лично на мен не ми харесва защото не е юзер френдли, пък аз съм настроен на производствено-промишлена вълна и смятам че потребителят не трябва да пипа нищо по продукта, а само да го ползва
2. Водата е добре да е изворна, защото има по-голям капацитет за задържане на оргона. Айде пак усложнения с извори, та от кой е по-добра и т.н. Чешмяната има нисък праг на насищане и не е добра за големи заряди. От умрял трудно се прави жив, по-добре е от полуумрял
Казано с други думи.
3. Водата сравнително лесно преобразува ОР в ДОР, т.е. не е много трудно да се обърне позитивният заряд в негативен, което е голяма беля! Това се случва например при клетка на Джо, която също е с вода. Затова аз навремето бях си поставил за задача да направя един вид суха клетка на Джо, или оргонен концентратор без вода. Така няма да се обръща лесно заряда - понякога при Джо селл е ставало дори от присъствие на силно негативен човек, камо ли от високо напрежение или радиоактивност... За мен това е признак на несъвършенство в конструкцията и основна слабост на водните концентратори, като се почне още от кацата на Месмер, та до Джо селл и ГОП-овете с вода.
4. Зеолитът когато не е обработен термично и унищожена зеолитната вода в порите му, си има достатъчно капсулирана вода вътре. Стабилен е, лесно се работи с него и на практика отвън е суха субстанция. Особено розовият за мен е един добър вариант за център на концентрация на оргон с големи заряди. Вероятно става и със зелено-сив, но е по-слаб като първичен заряд.
В момента, като ползвам натрупания опит от тестовете през последните няколко дни, правя ГОП със предполагаеми над 100 хил деветки в пасивно състояние и поне 500 хил в активирано. Ще го покажа като го завърша, би трябвало да се отрази много сериозно на газов автомобил с делко, за какъвто тест съм почти готов. Колата е сравнително стар Мерцедес 200Е и засега го свалихме от 11,5/100 на 6,5/100 газ с разни по-нестандартни варианти на зоновия оптимизатор К3, плюс донастройка на предварението от делкото. Очаква го и ТАП с възможност за предварение до 60 градуса /специално изпълнение/, но ще е вероятно следващия месец и специално за новия ГОП с електроактивация.
Поздрави!

1. С вода става лесно, но тя се изпарява с времето /особено ГОП-а ако е при мотора/ и трябва да се досипва. Това лично на мен не ми харесва защото не е юзер френдли, пък аз съм настроен на производствено-промишлена вълна и смятам че потребителят не трябва да пипа нищо по продукта, а само да го ползва
2. Водата е добре да е изворна, защото има по-голям капацитет за задържане на оргона. Айде пак усложнения с извори, та от кой е по-добра и т.н. Чешмяната има нисък праг на насищане и не е добра за големи заряди. От умрял трудно се прави жив, по-добре е от полуумрял

3. Водата сравнително лесно преобразува ОР в ДОР, т.е. не е много трудно да се обърне позитивният заряд в негативен, което е голяма беля! Това се случва например при клетка на Джо, която също е с вода. Затова аз навремето бях си поставил за задача да направя един вид суха клетка на Джо, или оргонен концентратор без вода. Така няма да се обръща лесно заряда - понякога при Джо селл е ставало дори от присъствие на силно негативен човек, камо ли от високо напрежение или радиоактивност... За мен това е признак на несъвършенство в конструкцията и основна слабост на водните концентратори, като се почне още от кацата на Месмер, та до Джо селл и ГОП-овете с вода.
4. Зеолитът когато не е обработен термично и унищожена зеолитната вода в порите му, си има достатъчно капсулирана вода вътре. Стабилен е, лесно се работи с него и на практика отвън е суха субстанция. Особено розовият за мен е един добър вариант за център на концентрация на оргон с големи заряди. Вероятно става и със зелено-сив, но е по-слаб като първичен заряд.
В момента, като ползвам натрупания опит от тестовете през последните няколко дни, правя ГОП със предполагаеми над 100 хил деветки в пасивно състояние и поне 500 хил в активирано. Ще го покажа като го завърша, би трябвало да се отрази много сериозно на газов автомобил с делко, за какъвто тест съм почти готов. Колата е сравнително стар Мерцедес 200Е и засега го свалихме от 11,5/100 на 6,5/100 газ с разни по-нестандартни варианти на зоновия оптимизатор К3, плюс донастройка на предварението от делкото. Очаква го и ТАП с възможност за предварение до 60 градуса /специално изпълнение/, но ще е вероятно следващия месец и специално за новия ГОП с електроактивация.
Поздрави!
Виж как до сега са се мъчели хората с коли дето трябва се нещо да се долива и се скъпо.caduceus написаCOLON 1. С вода става лесно, но тя се изпарява с времето /особено ГОП-а ако е при мотора/ и трябва да се досипва. Това лично на мен не ми харесва защото не е юзер френдли, пък аз съм настроен на производствено-промишлена вълна и смятам че потребителят не трябва да пипа нищо по продукта, а само да го ползва

Впрочем от моя ГОП много малко се изпарява водата. Иначе да възможно е да умре клетката, но да стане негативни не ми се е случвало, и до сега мой ГОП не е умирал. На Боб му умря един но се възстанови после. Сигурен ли се, че зеолита не може да му се случи същото?
Ще кажеш ли нещо повече за този ТАП?
Не се опитвам да омаловажавам труда на Айкроу, Боб, филип или който още прави такива ГОП-ове с вода. Просто исках да се обоснова как са направени моите ГОП-ове и защо не я ползвам. Може би има логика да се сложи и ампула с вода за повече натрупване, вътре в концентраторната тръба при сухата смес, но при всички положения ще я запечатам херметично за да не изпуска. На зеолита не може да се случи първо защото розовия е със стабилен +60 заряд и второ, защото защитата не е само от него, а и от другите части на които по принцип не се обръща заряда. Т.е. както при магнитите /но няма такива в последните ми ГОП-ове/ съществува стабилизация на оргонните полюси, така е и тук - поне за момента не съм наблюдавал обръщане и не мисля че е възможно. Иначе ми се е случвало при близко паднала светкавица и пасивен концентратор от първите типове с които си играх преди години, писах навремето в мазето.нет за това. Това беше и причината тогава да зарежа немагнитните концентратори, нестабилността на заряда.
ТАП-а е стандартен, но се прави вътрешна настройка не през 3 градуса а през 6 или 9, не е проблем. Говорих преди ден-два с Румен Роев по въпроса и каза че може да го направи на същата цена както стандартния. Това е при тези с ключетата, при софтуерен ТАП е съвсем ларж положението защото може да си правиш каквото ти е кеф и да стигаш дори до +90 градуса ако искаш. Там си настройваш през лаптопа в движение, но трябва и някой междувременно да кара колата
Поздрави
ТАП-а е стандартен, но се прави вътрешна настройка не през 3 градуса а през 6 или 9, не е проблем. Говорих преди ден-два с Румен Роев по въпроса и каза че може да го направи на същата цена както стандартния. Това е при тези с ключетата, при софтуерен ТАП е съвсем ларж положението защото може да си правиш каквото ти е кеф и да стигаш дори до +90 градуса ако искаш. Там си настройваш през лаптопа в движение, но трябва и някой междувременно да кара колата

Поздрави
А не нямах това предвид!
Имах предвид, мързела на хората, дори да си проверят маслото, па камоли да трябва да доливат нещо. Нека се мъчат.
Аз лично нямам никакви амбиции да се съревновавам, в тази област, камоли с теб.
Уважавам учителите си! Така, че моя клетка и да умре няма да страдат много хора и може да се оправи проблема
За тапа моя е със софт, ама е до 25 гр. Принципно човека, който го е разработвал е собственика на фирмата и си ги е правил сам. За схемата е ползвал пик контролер.

За тапа моя е със софт, ама е до 25 гр. Принципно човека, който го е разработвал е собственика на фирмата и си ги е правил сам. За схемата е ползвал пик контролер.
-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
Е предното ми мнение се обезсмисля
много умен тап си с купил

Re: Моля, измерете ми това ...........
Кадуцеус, би ли измерил какво излиза от дупката?
Впрочем приложих скалата и за сила на полето и се получава добре. 

- Прикачени файлове
-
- IMG_0190.JPG (319.93 KiB) Прегледано 8213 пъти
Re: Моля, измерете ми това ...........
Това само като го гледам в дупката, се зареждам :D Едвам го измерих, излиза ми към +9,/175 хил./ но варира с 5-10 хил деветки надолу нагоре. Може и да бъркам, зарядът е много силен - ти колко го изкарваш?
Поздрави!
ПП
През почивните дни ще довърша и аз новия ми ГОП и ще цъкна снимки. Най-вероятно вървим по различни пътища към една цел... Ако някой ден обединим технологиите си, ще направим нещо наистина много силно - но дали ще има мотор да го издържи, не е ясно
Поздрави!
ПП
През почивните дни ще довърша и аз новия ми ГОП и ще цъкна снимки. Най-вероятно вървим по различни пътища към една цел... Ако някой ден обединим технологиите си, ще направим нещо наистина много силно - но дали ще има мотор да го издържи, не е ясно