Турбонатори

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Re: Турбонатори

Мнение от djoko »

icrow написаCOLONТова върти наляво на снимката. Снимай мотора преди да го сложиш и 10 мин след като е работила колатас турбонатора. Може и 5 :lol:
Колата се движеше от около седмица с турбонатора, просто го свалих, за да го покажа.

Ето и две снимки от днес след 4-5 километра и около 10 минути работа:

1. Работещ:
http://prikachi.com/images/782/7681782v.jpg

2: Изгасен:
http://prikachi.com/images/783/7681783L.jpg

... да видим кой ще се окаже прав за въртенето :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

И двете са -6
djoko
МненияCOLON 68

Мнение от djoko »

icrow написаCOLONИ двете са -6
Лошо...

Направих турбонатора наново :)
Този път модната линия е в кафяво (бутилка от Болярка) :beer:
http://prikachi.com/images/216/7682216z.jpg
http://prikachi.com/images/217/7682217O.jpg

Дано този път се получи, че ще стана алкохолик :cheers:
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Djoko, Icrow и Филип са винаги прави, така че според мен е безмислено да си губиш времето с проби.
Icrow e Единственият Човек на който бих се доверил да ми рови из колата и да слага всякакви неща там вътре.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

То принципно нямаше нужда да правиш нов. :lol: Просто трябваше да го обърнеш на обратно :smileylol: Принципно е хубаво да се припокриват ламелите. Иначе влиза въздух направо и ебава струята. Този вариант в темата, който съм правил е лесен и се припокриват. Ако нещо не ти е ясно питай. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Джоко, имаш ли други оргонизатори на това (като гледам) Пежо? Принципно само с турбонатор няма да постигнеш кой знае какъв заряд и ефект. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Видяхте ли сега какво стана - като не пиша често, Боб ме отсвири като капацитет :lol: :lol: :lol:
Държа на това което казвам и ще ви го докажа със снимки и измерване на вода, макар че това са неща от минали времена и за мен стари технологии. Гарантирам, че въртене надясно в посока отдалечаване от наблюдателя е позитивно зареждащото движение!!! Многократно проверено, на вода в режим на самотек и налягане!!! На въздух също, чрез вентилатори от различни видове.
Като искате си проверете и вие, но това го пише още Шаубергер - айде мене ме оставете, аз кой съм - но вижте поне неговите скици и обяснения. След това вземете един маркуч и една тояга и вижте сами - няма какво толкова да се дискутират толкова ясни неща.
При вкарване на налягане и ламинарен режим в тръбата има и други явления, които могат да дадат + заряд на флуида. Оргонни диоди, супероргонитни покрития с дребна структура, правилни дюзи и т.н. Но при самотек и тръба с кръгло или елипсовидно сечение няма как да се заблудите и остава само въртенето - затова тествайте така и ще видите сами.
Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

caduceus написаCOLONКато искате си проверете и вие, но това го пише още Шаубергер - айде мене ме оставете, аз кой съм - но вижте поне неговите скици и обяснения.
Ааааа - не! :smileylol:
Както ти познаваш всичко останало написано и ненаписано за всички други, работили по free устройства, така аз познавам работата на Шаубергер и още няколко практици, обяснили си действителната реалност :)
Виктор Шаубергер не е написал такова нещо!
А скиците и обясненията му ги пуснах тук предишния път, когато спорихме за посоките на въртене :hola:
Не разбирам защо не можеш да допуснеш, че е възможно ти да си се заблудил?
Казваш:
caduceus написаCOLONНо при самотек и тръба с кръгло или елипсовидно сечение няма как да се заблудите и остава само въртенето - затова тествайте така и ще видите сами.
Съгласен съм с това и с посоката на извиване на тръбата също "при самотек и тръба с кръгло или елипсовидно сечение". Но задълбочил ли си се да видиш в каква посока се завърта водата в така завитата тръба? ;) :camera:
:hola:
Наблюдавам - анализирам - променям.
djoko
МненияCOLON 68

Мнение от djoko »

Нямам други устройства по колата.

Относно въртенето на флуида...
Тъй като не съм пушач, правих опити онзи ден да паля разни хартии... не се получи. Но днес :devil: реших да ползвам поялника... с него разтопих малко горещ силикон и... имаме достатъчно видим пушек. За съжаление въртене почти не се наблюдава.

Ще помисля и ще преработя турбонатора. А този така или иначе съм го направил ще го сложа да видим какво ще излезе :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

:lol:
ОК, ще тествам и ще пусна снимки. Може пък и аз да съм в грешка нещо - то по света няма безгрешни :) Но доста съм убеден, че е така - направо ме фърлихте в тъча със Айкроу, та да преточвам зиме вода в банята с маркуча :lol:
Айде пускам и една скица на имплозионна тръба със стрелки - да видите за инфо как са посоките ;)
Доскоро
Прикачени файлове
viktor3.gif
viktor3.gif (9.22 KiB) Прегледано 5690 пъти
BUTTON_POST_REPLY