Генератор на оргонен ток

Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Генератор на оргонна пара: Приложение, монтаж и тн.

Мнение от caduceus »

Може високите нива да ми разбутват менталната скала, а и у нас има всякакви силни неща та не е много нормална обстановката :) Както и да е - но сега видях че първия по-мощен ГОП съм го направил преди няма и месец /5 март/ и е 22 хил деветки, а вчерашния вече 380 хил! При тебе гледам развитието е с подобни темпове. Човече, ние вървим с огромни стъпки напред!!! :connie: За няма и месец сме вдигнали нивата на заряд над 17 пъти /сметката е за моите ГОП-ове/. Мисля че се справяме много добре :JC_clap: .
Тая нощ ми дойде сутринта една идея и може да се върна малко назад към прякото зареждане на блока. Мисля последния ГОП със суха акумулираща смес и сонда в средата да го направя генератор на оргонен ток, а не на пара. Демек ГОТ :lol: После ще го свържа директно с блока чрез литцендрат или многожилен кабел с болт за някой технологичен отвор - имам един два подходящи които съм ползвал преди. Активацията ще е на 12 волта през някой бушон и ще се задейства при завъртане на ключа на контакт.
С горното се извежда цялата оргонно-зарядна система извън конструкцията на мотора, за да стане подходяща за монтаж на гаранционни автомобили. Практиката на Ринат показва, че или се действа на въздух и гориво, или на блока чрез кабел или шина - двете заедно не работят добре. Та ще видим и този паралелен път докъде ще ни отведе :gwitch: По принцип може би ще се усвои по-добре енергията и няма да се губят 70-80% от заряда както сега с тия филтри и тръби.
Като го направя ще покажа, но трябва малко да се поработи междувременно :)
Поздрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Той и Боб предложи това вчера. :lol: Няма лошо да се пробва. Но аз си мисля, че през въздуха е най добре да се вкарва оргон. ДВГ ще излъчва много расейки си мисля. Иначе да доста голям скок се получи в разработките, дано скоро имаме автотермия на лице. :) Мисля, че като направя хибрида с ГОП, ННО, клетката на Джо, ще се получат нещата. Можа най накрая тоя двутактов мотор дето съм го подготвил за тестове да го приложа, стига събирал прах. :lol: Ти ако не е тайна какво представлява ел стимулацията, която ползваш?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Не е тайна за свои хора, но по-добре да ти кажа като се видим, защото ако някой почне да ползва тази технология за користни цели ще ни зомбират без да се усетим ;) Нали се сещаш, че може и така - трябва етика, но не всички я имат. Нещата със жизнената енергия винаги са малко особени и с двойно, че и тройно приложение :witchy:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от caduceus »

Здравейте колеги!
Моля Айкроу и който друг иска да даде мнение за заряда ,силата на тока и усещането от това нещо на снимките, с което цял ден си играя и току-що завърших. Това е както споменах в преден пост ГОТ :) или генератор на оргонен ток, който работи само на контакт с крайната пластина. Т.е. в технологията няма създаване на поле, зона или оргонна пара, а само на чист оргонен ток. Идеята е да се вкарва през блока на ДВГ по целия му обем /пряко зареждане на ДВГ с оргон, както е започнато по-рано да се работи в старата тема/, за да стига до горивните камери и подобрява изгарянето /молекулярния разпад казано с автотермични термини/. Цел - 60% обедняване на сместа при повече мощност от първоначалната + лесен, изцяло външен монтаж. Активацията ще се захранва от акумулатора на колата.
ГОТ-ът е съставен от няколко елемента - оргонен първичен концентратор, ел.ВН активатор, оргонен усилвател, литцендрат или изолиран с термошлауха шнур 7х7 и крайна точка за контакт с блока. Последното по принцип ще е във вид на куплунг, но сега за удобство при меренето накрая на жицата има пластмасова капачка с медно тиксо отгоре /лесно се допира дистанционно ;) / На издутината върху медното покритие на капачката излиза края на шнура и там е най-мощен тока. Аз поне го изкарвам от няколко теста през известно време около +9,/850 хил./, но и делено на три да е както напоследък се случва, пак не е малко :)
Моля когато имате време и възможност, да "пипнете" и коментирате.
Поздрави

ПП
Водата на Филип ще е утре, че се изморих доста и няма да е точно
Прикачени файлове
Image0935.jpg
Image0935.jpg (192.49 KiB) Прегледано 17432 пъти
Image0936.jpg
Image0936.jpg (209.33 KiB) Прегледано 17432 пъти
Image0937.jpg
Image0937.jpg (153.67 KiB) Прегледано 17432 пъти
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Асене, ГОТ ми е само като го гледам, направо ми напълни душата, дано да си постигнал и надминал целта си :!: :sun: :doubleup: :clapping: :senile: :beer:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Много благодаря Живко, но сега се усетих че май съм направил по-слабата схема :) Има друг начин на свързване който отиваше докато го сглобявах и тествах на над 1 млн. деветки и направо ми изтръпна всичко, ама май после докато го правих да изглежда добре го свързах малко на майната си и сега е по-слабо :lol: Утре-другиден като се видя с време ще го оправя да е още по-силно :dance:
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Мисля, че ако има тема за дадено устройство, снимките и измерванията трябва да са си в съответните теми! Тази тема според мен е за у-ва, за които няма тема или пък за разни храни предмети и тн. По полезно ще е така, за да може да се следи в темата особеностите и различията, като чете някой темата за първи път.

Кадуцеус, на "монетата" измерих 723000ОВ и 61000ОА :)

neTkoB, По-тънкото е негативно. По-дебелото е 4 и нещо :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Благодаря, Айкроу! Това е първо устройство от този тип /ГОТ/, вероятно ще пусна тема за развитието и принципа му. Заряда и тока на изхода са доста големи, но има терен за още усилване. Ще се тества първо на обикновена газова уредба, да видим няма ли да и спрем газта окончателно :) Но при всички положения това е ново и недоказало се в практиката изделие, с чувствителна и засега неясно каква по качество електроника, която вероятно няма да изкара дълго в този си вид. Т.е. още няма готов качествен прототип за тестване на кола и има доста работа дотогава. Може изобщо правилният принцип да не е този - но все пак трябва да се провери...
Част от технологията е приложима и при ГОП-овете /усилването и активацията/. Това ще е другото направление за постигане на по-значителна частична автотермия, по което също има още доста работа. Почти през всеки ден има някакъв напредък, отново много благодаря за помощта - сам е трудно, бърка се и страничното компетентно мнение е неоценимо :worship:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Re: Генератор на оргонен ток

Мнение от caduceus »

Днес разфасовах схемата на ГОТ-а и до ден-два ще я събера наново, надявам се подобрена. Ще пусна нови снимки да видите като я направя. Надявам се дотогава да има и по-приличен външен вид и да не е на картонче с лепенки :-)
Поздрави

ПП
Филипе, може да мушнеш в новата тема и първия ми пост за ГОТ-а с картинките, че да е по-ясно. Както решиш де :phil_04:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Генератор на оргонен ток

Мнение от Philip »

Мушнах го, Кадуцеус :sympathi:
Наблюдавам - анализирам - променям.
BUTTON_POST_REPLY