Опит за влияние върху времето с чи-генератор

Аватар
Meltdown
МненияCOLON 26
Регистриран наCOLON Съб Апр 12, 2014 10:11 pm
МестоположениеCOLON Пловдив

Опит за влияние върху времето с чи-генератор

Мнение от Meltdown »

Здравейте всички. От 2-3 дни времето тук в Пловдив, а и не само тук е много лошо. Днес направих опит да повлияя върху него с помощта на моя самоделен оргонен генератор. Ефект почти нямаше, може би защото очаквам резултат само за 15-20 минути зареждане, а е необходимо много повече. Както и да е, експериментът ми беше следния. Взех генератора и една дълга алуминиева тръба. Пъхнах изходната тръба на генератора в по-дългата алуминиева тръба, като преди това сложих два планински кристала (необработени, купени от сергия пред Бачковския мамастир) за усилване на енергията и допълнително изчистване на атмосферата. Включих генератора към тока и светодиода започна да мига, т.е. устройството започна да работи. Честотата на генерираната оргонна енергия е 6,18 херца. Оргонния генератор е от оргонитна матрица (алуминиев прах, разтворен в екоксидна смола) и две намотки във вътрешността му, свързани с противоположна полярност към импулсен генератор. Устойството работи много добре и усещам енергията много силно, променя водата към по-мека, не съм го пробвал още с растения, животни или с радионични операции. Не знам дали не бъркам някъде или генераторът е слабичък за да повлияе за кратко време на много облачно, мрачно и валежно време. Ето клип в youtube с операцията ми: https://www.youtube.com/watch?v=x3Rh1ipR5LQ
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Re: Опит за влияние върху времето с чи-генератор

Мнение от skeleta »

Здравей!

И аз имах намерение да променям времето над Пловдив, само че не с машинки. Исках, ако е възможно, да не позволявам да има градушки, като ги трансформирам в обикновен дъждец. Или при непоносими жеги както беше преди няколко години да предизвикам леко захлаждане. Асен каза че ще пусне тема по случая, защото ще е интересна не само на мене, само че 2 дена не му отговаря телефона. Дано да е добре.

Поздрави!
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

На тази циклонална система, която премина, сам човек едва ли може да повлияе. Това беше дълбок средиземноморски циклон, обхващащ цялата тропосфера - от ниските приземни слоеве до височина 300 hPa, породен от височинна долина, спускаща се от скандинавските страни. Пък и след сухата зима земята беше зажадняла и определено имаше нужда от този дъжд. На много места в западната половина паднаха около 60 литра на квадрат, под формата на кротък обложен дъжд, което е супер. Принципно аз съм против влиянието върху времето, освен ако наистина не се очаква опасна ситуация (едра градушка, интензивни порои, ветрове и др.). През лятото гръмотевичните бури се формират благодарение на енергия, която метеоролозите наричат CAPE (convective available potential energy - налична конвективна потенциална енергия). Колкото по-големи количества от тази енергия се натрупа в атмосферата, толкова по-силни бури и градушки могат да се очакват. Най-опасно е когато големи количества от тази потинциална енергия се смеси с вятър с плавно променящ се във височината градиент (по сила или посока). При такива случаи може да възникне и торнадо.
Та при големи стойности на CAPE вече може да се мисли за евентуално вмешателство - погасяване на стагнацията на тази енергия - с цел опазване на реколтата на застрашените места.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Имaмйки предвит, че климaтa не е нормaлен и е повлиян пряко и умишлено от човекa, то трябвa дa имa човек или мaлко общество, което дa бaлaнсирa, но те трябвa дa имaт морaлa и познaниятa зa товa, a не сульо и пульо когaто им скимне дa си нaпрaвят плaжче. A зa съжaление морaл вече е мръснa думa и се отбягвa.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Да уточня, че под сульо и пульо нямам предвид тука пишещите и правещи опити по въпроса, и че идеята ми е дори и да направим уред за контрол да не е просто така в нета и да може всеки да си го направи.
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

А тук в Бургас времето е супер и знаете ли защо? Защото само аз имам раздадени и подарени десетина хармонизатора :witchy:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Твоите хармонизатори са едни от тези с най-пълноценно излъчване. От опит го казвам :sympathi:
Ти си ги и активираш, и явно си намерил един от най-добрите начини.
За всички ще е от полза ако решиш да споделиш опита си в новата тема за хармонизаторите :hola:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Чудя се дaли някой от тук регистрирaните е отговорен зa товa "прекрaсно" време?
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Оставете времето на мира, моля :) Според мен тези процеси в момента са природни. Известно е, че април и май месец често се падат дъждовни, особено след по-суха зима каквато имахме сега. Наистина, дъжда идва малко повече за северозападна Бг, но какво да се прави... При мен вече имам около 100 литра на квадрат за месеца, през следващите дни очаквам още валежи, предимно пак за запада, а след няколко дни и за изтока. Общо взето ще попадаме в циклонално ''блато'', което ще носи чести валежи и през следващите дни. Наквасява стабилно земята, но пък лятото ще има да го търсим този дъжд като започнат продължителната жега и суша.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

От години времето не е нормaлно, кaкто и сегa. Кaкто Кaдуцеус е кaзвaл, че е предизвиквaл порои, тaкa може някой ентусяст дa се опитвa дa си докaрa слънце, aмa понеже не знaе кaкво прaви и дa ни докaрвa потопи, щото си нямa нищо в гaщите дa си игрaе с него.
BUTTON_POST_REPLY