Поздрави!
Аз малко не съм съгласен, евентуално при попадение потенциала в заземителните въжета се увеличава доста и е възможно повреждане на уредите свързани към него, освен това, това земно сигурно и доста старо и неподдържано и завишени омове което още повече влошава картинката. Според мен при бури трябва да се разкачи задължително!Helios777 написаCOLONПоздрави!Питах баща ми и той като по наясно с тоците сподели,че по-добре е да го оставиш така да си стои .Не е необходимо да слагаш превключвател .
ivchak написаCOLONВсяка година на 19 Януари не забравяйте да си напълните вода от какъвто и да е естествен водоизточник , тъй като тогава водата във всички водоеми става наистина светена :D . Мисля, че по стар стил точно тогава е бил Йорданов ден и поповете са ръсили със светена вода като са преписвали на църквата (или на себе си) придобитите от водата свойства в този ден -"те свещенодействат"![]()
![]()
. И тогава може би ваденето на кръста от водата може би е било полезно. Днес жена ми отиде с една приятелка до църквата в нашият квартал за светена вода. Когато я донесе я измерих (тествах я 5 пъти) се оказа , че светената вода е с енергетика между - 2 и -2.5 по скалата на Кадуцеус :D . Т.е. колкото е чешмяната вода в квартала
![]()
![]()
. Както се казва църковният бизнес процъфтява. Ако някой има познат който се занимава с астрономия нека го помоли да направи един анализ какво се случва из космоса на 19 Януари всяка година (така вероятно е от хиляди години), че водата се зарежда така силно. Колеги руснаци пазят такава вода от 5 години и казват , че енергетиката и е почти същата :o .
Филипе ако не си изпразнил гьолчето в градината на 19 може да си топнеш краката вътре (ако не е замръзнало). Интересно ще е ако някой има собствено парно и го напълни с вода този ден колко дни ще издържи заряда. А може и водата в парното да се зареди сама :?:.