Водоактивираща система на Кадуцеус - ВАС

Технически устройства и методики
FIL55
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Яну 28, 2014 1:37 pm

Re: Водоактивираща система на Кадуцеус - ВАС

Мнение от FIL55 »

За да не става обсъждането на тия маркучи безкрайно, при първа възможност,т.е. в почивните дни, ще пусна още снимки (последни) на вода, преминала през по-добрия,по мое мнение маркуч 1/2 цола (дискутираният е 3/4 цола). За сравнение ще направя проба и с вода от същия източник, преминала през медна тръба,направена от Philip, но снабдена със същите накрайници за градинско поливане. Моля предварително за измерване и последно мнение. Вероятно има значение сечението на маркуча - като е по-голямо-преходът при излизане навън на водата е по-рязък.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Зоните не с в тръбата, а отвън в струята. Атос - ако не разбираш нещо, питай, но не се опитвай да изкараш нещата че са нелогични или объркани - всичко си е съвсем наред и има вътрешен смисъл, когато си дадеш зор да го разбереш. Например в конкретния случай - свободна струя след дюза и флуид вътре в тръба са съвсем различни неща.
Моля за малко повече мисъл, тестове и чак тогава писане като за световно. Тук /за разлика от мазето, където гледам че си глобален модератор/, не е говорилня!!!
atos
МненияCOLON 15
Регистриран наCOLON Сря Сеп 17, 2014 7:38 pm

Мнение от atos »

Че аз нали това правя, бре - питам?
Сега и да питам ли не може? Когато нещо не ми се връзва собствената логика, правя точно това, което ми препоръчваш - ПИТАМ?
И стига вече с това мазе, не ти ли писна?Какъв и защо съм такъв там (а и дали съм го искал), не е важно тук.
Не търся съвети,търся отговори!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Важно е, атос. Даже много - всичко свързано с този контролиран от еди-кой си форум е от значение, а ти си там глобален модератор и то на база мнения от общ характер и нищо практическо налице. Това говори само по себе си - а като не си го искал, защо си го приел?
Спирам да дискутирам това, че цапаме темата.
FIL55
МненияCOLON 27

Мнение от FIL55 »

Здравейте, колеги
Днес успях да направя снимки, за които споменах в предното си включване.Моля за последно измерване на енергетизирането и има ли пулсации на енергията. Използвана е вода от чешмата, с максимално възможен дебит; накрайниците на медната тръба made in Philip (в кабелния канал) за преход към градински маркучи са с резба, а на другата- стандартни. Ако има мераклии, може да попитат махалото и за това, с какво ниво на енергетизиране (условно) е най добре да се поливат растенията, по мерките, възприети във форума.
Прикачени файлове
Изображение014.jpg
Изображение014.jpg (127.88 KiB) Прегледано 11703 пъти
Изображение013.jpg
Изображение013.jpg (103.72 KiB) Прегледано 11703 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

На мен е ясно, коя вода ми харесва повече :smileylol:
Нали спазваш вход-изход на тръбата?
Гледам, че на снимката с тръбите дебита е по-малък. Ако и в двата случая е пусната на макс, някой от фитингите е с много малко сечение.
FIL55 написаCOLONАко има мераклии, може да попитат махалото и за това, с какво ниво на енергетизиране (условно) е най добре да се поливат растенията, по мерките, възприети във форума.
Без махало - от наблюдения на вода с много силна енергетика (езерото) - мога да кажа, че растенията поемат толкова, колкото им трябва :) Останалото отива в земята. Те са "заземени" за разлика от нас :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
FIL55
МненияCOLON 27

Мнение от FIL55 »

И в двата случая водата е на макс. Упорството ми в тази тема е не заради високи добиви, а защото всичките овощни дръвчета в мястото боледуват. Иска ми се да намеря начин да ги "излекувам" без много химикали. Същевременно декоративните храсти и друга растителност процъфтяват,независимо с каква вода са поливани.
Примерно - тази година всички дръвчета имат по кората си някакъв сиво-син налеп (или плесен). В късната есен мисля с вода от медната тръба да ги изкъпя неколкократно.
Имам и идея да изпробвам едно просто устройство за многократно обработване на вода (бормашина с батерия, помпа, медна тръба, съд за вода в затворен контур), но не знам колко време да въртя водата. Ако има интерес, мога да сглобя такова устройство на балкона, понеже нямам гараж и да пусна снимки-след 1мин, след 3мин циркулация и т.н.-колкото издържи батерията.Но някой трябва да го измери, за да се разбере има ли ефект от това упражнение.
Philip, току-що се появи тема за заземяването. Ало искаш, дай малко пояснения по нея- растенията са заземени, а ние какво да правим? :question:
Все пак, колко енергетиризиране може да понесе човек, като не е заземен :book:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ами тази година се редуваха постоянно дъжд и слънце. Каквото и да правиш - няма как да промениш физичните закони и топлата влага да не предизвиква проблеми на плодните дървета. И - да - тази година всичко неплодно процъфтява поради същите причини.
При човека обикновено енергията винаги не достига - така че - не го мисли :) А пък ако случайно му дойде в повече - започва да прави глупости и тя бързо спада :smileylol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Колко енергия на растенията им е нужна можеш да си отговориш, като се замислиш колко грама храна ще ти трябват на теб да се наядеш и дали тези грамове, които чак след наяждане ще можеш да остановиш ще стигнат да се наяде твой приятел. В общи линии такова измерване за по принцип няма смисъл. Пък и растението ще си поеме колкото му трябва останалото ще се разпръсне наоколо. Както ако ти сготвят една тава мусака няма да я изядеш цялата а колкото ти трябва. Това е за енергитизираната вода и по маломощните излъчватели. Ако бъде облъчено с много мощно поле вече тогава няма да седят така нещата.

За снимките първата в началото на струята е 9./19/ в средата 17 в края 14
Втората в началото е негативна в средата става +9.99 и третата част от струята пак е негативна.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Свий един конусен накрайник от някаква ламарина или др. и го сложи на маркуча, че тия купешките с резкия преход омацват работата. Не може да имаш такъв преход при две доста различни по големина сечения и изходящата струя да е заредена добре. Там е проблема, турбулизира се вътрешно и зарядът отива по дяволите
BUTTON_POST_REPLY