Цветотерапия (Бахова терапия)

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Цветотерапия (Бахова терапия)

Мнение от caduceus »

Съществува т.нар. "катализатор 44 метала", който се ползва от физикалните радиестезисти и е изобретен от Луи Тюрен. Това е универсален стимулант за растежа на биометалните липсващи съставки в организма и при ползването му след кратко време се попълват всички недостици по естествен път, като тялото си ги произвежда само. Не съм го виждал на живо, това е само инфо от проверени източници. Изделието е универсално и по това прилича на MWO на Лаковски :)
Есенциите на Бах са интересни. Слав, може ли да се сбърка нещо при употребата им? Примерно ако ползваш неправилната - какво ще стане от това?
Поздрави!
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Аз също съм се бъркал :tongue:

Нищо лошо не става. Просто се усещаш, че не ти помага и трябва да смениш със следващото, за което си се "чудил" . Хубавото на този метод е, че не можеш да прекалиш с количеството. Т.е. няма предозиране. Ако есенцията не е за теб просто не ти действа.

Звучи просто и си е така, но всъщност трудното е да се самодиагностицираш. Докато се научи човек (според мен) най-успешният метод е да имаш някой близък приятел, който да не се притеснява да ти каже честно и директно всичките недостатъци и изблици на дразнещо поведение.
Друг вариант разбира се е да се намери човек, който се занимава по принцип с психология и цветотерапия (има ги в нета), за да се почне отнякъде на сигурно. Аз така направих първоначално (аман от лицемери - не намерих честен и смел човек да ми каже в очите кривиците) и после свикнах да се "поглеждам отстрани" и да се изправям честно очи в очи със собствените си недостатъци. Веднъж достигнал дотам (като дете също можех да се "поглеждам отстрани" и чак сега успях да си го върна обратно) е много лесно да коригираш нещата.

Хубаво е да се знае, че най-силен ефект имат до седем есенции накуп . Всяко следващо добавяне на есенция в картинката довежда до по-слабо осезаем и по-бавен резултат. Ефект винаги има разбира се. Идеята за прием на по-малко есенции е в това да им се даде преимущество и да подействат по-бързо. Така или иначе това не е бърз метод и подобрение и ефект могат да се очакват след около две седмици, за да се постигне необходимото натрупване в организма. Освен това лекувайки нерванта система и психиката човек лекува и болестите на физическо ниво. Смятам, че не е необходимо да го напомням точно в този форум, но да си кажа все пак :)

Като цяло принципа е сходен с този при употребата на лечебни кристали или хомеопатия. Хубавото на баховата терапия е това, че не е нужно да се съобразяваш какво и кога ядеш и какво и кога пиеш (както при хомеопатията например). Затова и на мен ми допада много повече. Просто трябва да приемаш есенцията поне четири пъти на ден. Кога и как ти си решаваш.

:beer:

П.П. Това с "катализатора 44 метала" звучи сходно и честно казано ми изглежда по-лесен и по-необвързващ метод. Поне по начина, по който звучи :)
Аватар
Slav
МненияCOLON 319

Мнение от Slav »

Веднага добавям нещо, което се сетих.

Аз например ползвам книгата на Луиз Хей „Излекувай живота си“. Тя описва как вярата, мислите и убежденията ни, както и неспособността да прощаваме често са причина за редица болести и несполуки. В книгата в табличен вид и по азбучен ред са систематизирани болестите и срещу тях мисловните модели, които са причина за тях, както и психологичните причини.

Когато не знам откъде да започна с някой близък човек или с мен - почвам от болестите. Ползвам книгата на Луиз Хей и лекувам психиката и мислите, а не физическото тяло, а болестта си тръгва сама след това. Доста години ми трябваха докато стигна до това заключение. И затова баховата терапия е незаменима (поне засега) за мен - лекува си тихо и кротко нервната система докато си пииваш есенция. Тук е момента да спомена, че под пиене на есенция се има предвид 5-6 капки, които се впръскват под езика, защото там е най-чувствителното и комуникативно място от човешкото тяло. (затова и хомеопатичните препарати се приемат по този начин). Колкото по-често се сещаш да си пииваш, толкова по-добре, но както писах и четири пъти на ден да го направиш е достатъчно!

Едва последната година имам еднозначни успехи в това начинание и затова едва сега си позволявам да давам акъл и да препоръчвам каквото и да било. Хубавото е, че докато се усетя какво и как да правя правилно несгодите си бяха само за моя сметка (и на жена ми де). Не съм ползвал друг освен мен за опитно зайче :)
Пиша това, за да сте наясно, че за да свържа книгата на Луиз Хей и Баховата терапия в едно общо и работещо цяло съм го пробвал и мога да гарантирам, а не си пиша наизуст :)

Друга подобна книга е ТЕС (Техника за емоционална свобода), но аз намирам този метод за допотопен, бавен, неудобен и времеотнемащ. С други думи не бих го препоръчал на никого, но практиески работи. Затова го споменавам като алтернатива! Може би бай-полезното нещо от ТЕС е информацията за меридианите в човешкото тяло и точките им на пресичане.

Хайде стига толкова, че се олях и вместо да съм полезен ще направя каша в нечия глава :) :book: :dash:
FIL55
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Яну 28, 2014 1:37 pm

Мнение от FIL55 »

Много интересна и полезна тема си пуснал, Slav. В листовките на хомеопатичните аптеки съм срещал много по-общи описания. Но там говорят малко с търговско-рекламна цел.
Имаш ли преки наблюдения на излекувани болести на физическо ниво, когато има и органически промени на органи. Наскоро ме изненадаха с неприятна диагноза с увреждания, които съм "проспал" през последните няколко години. Между другото, през тези години опитвах и с хомеопатични лекарства (не капки на Бах) да си помогна, но безуспешно. Може би не съм успял на другите нива, преди физическото.
Аватар
Slav
МненияCOLON 319

Мнение от Slav »

- Атопичен дерматит
- Хемороиди (тук и кутииките ОК на Асен се включиха - зареждах капките с тях ;) )
- Проблеми с губене на телесна маса ( тук изключително и само на нервна почва са проблемите )
- Затлъстяване (причините са същите като при слабеенето, но всеки организъм реагира различно на стреса)
- Обрив с неизяснен произход - ама много упорит с месеци беше стоял (има го като обобщен проблем в книгата на Луиз Хей и така го лекувахме - общо)
- Запек
- Хронична умора (това не знам дали се води физическа болест? :) )
- Нарушена функция на ендокринните жлези
- Брадавици
- Кокоши трън (това се води закоравял мироглед, инат и пр.)
- Очни проблеми
- Силни болки при месечния цикъл (при жените естествено :) )
- Подуване на корем (тук влизат колити, гастрити и пр. "ити")

Май в общи линии е това, но ако се сетя за още нещо, с което сме се справили ще пиша. Все пак не съм лечител. Каквото се случи да сподели някой близък като проблем - помагам с каквото мога :)
Аватар
Slav
МненияCOLON 319

Мнение от Slav »

Не можах да редактирам горния пост и затова пускам нов - ако питаш изрично за т. нар. ракови образования, то абсолютно ДА.

Вземи си книгата на Луиз Хей. Тя дори се е излекувала именно от тази диагноза без никаква друга помощ, а само с промяна на мисленето и определена позитивна нагласа и отношение към живота! Определено капките помагат неимоверно много, но просто казвам, че човек може и абсолютно сам, та какво остава с помощ от природата :)
Аватар
Slav
МненияCOLON 319

Мнение от Slav »

Slav написаCOLONДруг вариант разбира се е да се намери човек, който се занимава по принцип с психология и цветотерапия (има ги в нета), за да се почне отнякъде на сигурно. Аз така направих първоначално (аман от лицемери - не намерих честен и смел човек да ми каже в очите кривиците) и после свикнах да се "поглеждам отстрани" и да се изправям честно очи в очи със собствените си недостатъци. Веднъж достигнал дотам (като дете също можех да се "поглеждам отстрани" и чак сега успях да си го върна обратно) е много лесно да коригираш нещата.
Тук се налага да поясня, че имам предивд, че не намерих приятел, който да е честен и смел и да ми каже в очите нещата! Затова предпочетох да се доверя на страничен и непознат човек, който е запознат с цветотерапията. Ако някой иска препоръки от кой съм доволен - на ЛС :)

Т.е. хората, които се занимават като професия с това са си ОК. Да не стане така, че да вкарам някой в заблуда от четящите тук! :oh: :wub:
FIL55
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Яну 28, 2014 1:37 pm

Мнение от FIL55 »

Благодаря за подробния отговор. Имах предвид здравословни проблеми с изменения като артрози и др.,за които са споменава при някои капки в описанието. Нямам предвид онкологични заболявания; а при мен ме изненадаха лекарите с друго,също неприятно увреждане,което се "лекува" инвазивно. Като разбера как се пише на ЛС :) , ще те питам за консултанти по цветотерапия.
Аватар
Slav
МненияCOLON 319

Мнение от Slav »

FIL55 написаCOLONБлагодаря за подробния отговор. Имах предвид здравословни проблеми с изменения като артрози и др.,за които са споменава при някои капки в описанието. Нямам предвид онкологични заболявания; а при мен ме изненадаха лекарите с друго,също неприятно увреждане,което се "лекува" инвазивно. Като разбера как се пише на ЛС :) , ще те питам за консултанти по цветотерапия.
ЛС е лично съобщение :)

Можеш да го напишеш като избереш тази опция от бутона под аватара от дясната страна, на който и да е пост на съответния човек, на когото искаш да пишеш :)
BUTTON_POST_REPLY