Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Re: Двигател на Бедини

Мнение от Gogo1 »

Здравей galaxy

Зная,че си доста далече от мен за това ти предлагам да ми
пратиш едната бобина с платката да видя как работи при мен.
Трябва да е бобината с тригерната намотка.
Прати я по куриер.
Като я пусна да работи на моя генератор сигурно ще разбера
какво се случва при теб и след няколко дни ще ти я върна.
Ще се постарая да оправим нещата.
Можеш и да го докараш при мен,но за по бързо и без значителни
разходи става и така. :)
apolon
МненияCOLON 77
Регистриран наCOLON Вто Яну 13, 2015 7:29 pm

Мнение от apolon »

От този сайт http://www.volksbedini.de/produktKonfigurator.php може да си купите малки Бединита http://www.ebay.de/usr/roykontusch?_trk ... 7675.l2559. А всички устройства са обяснени на тези видеоклипове - https://www.youtube.com/user/Kontusch/videos
galaxy
МненияCOLON 61
Регистриран наCOLON Пон Яну 19, 2015 5:00 pm

Мнение от galaxy »

Продавам си Бединито - някой ако има интерес да ми пише на лс.
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Е, много бързо се предаваш. То е най-лесно човек да си го купи на готово, но няма тръпка ако не си го направиш сам, иначе на Драго сърце ще ти го купя. :)
galaxy
МненияCOLON 61

Мнение от galaxy »

Според мен е загубена кауза това и от тук на татък някой ако иска да се бори просто го продавам , за да си спести инвестицията от време и да продължава .... на мен не ми се занимава. А ако беше работещо аз щях ли да го продавам? До момента в него има вкарани 8,5 кг меден проводник, 21 транзистора, диоди, глимки, клеми, платки изработени специално за него, 40 магнита, ротор от грамофон идеално балансиран и лагеруван, захранването е от медни тръби и всичко е направено както трябва и точно по описанието на Бедини. Броил съм на стоп кадър навивките на неговите бобини и съм правил моите 1:1 с оригиналите сечение на проводника съм спазил посоката на навиване всичко за което се сетите ее, нямам повече нерви. Да, зарежда акумулатори , ама не е това което очаквах. Няма какво да крия до момента ми е излязло над 400 лева заедно с гръмналите транзистори за което съм си виновен аз ...чаках 10 дни доставка на нови смених ги, преди това нещо друго чаках, времето да се оправи чаках за навиването на бобините , абе изобщо писнало ми е ....
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравейте колеги

Аз не съм искал да ви подвеждам за да не го направите а напротив
описах ви как съм го направил и не веднъж ви писах да не вярвате на
написаното в книги и в нета.Повечето информация е подвеждаща.
Дори и това на филма в който Бедини показва как се изработва бобината
не се обяснява,че толкова трябва да са намотките за максимална ефективност.
Бедини обяснава,че с повече намотки бобината е по ефективна.
Тази бобина която навива пред камерата може да служи просто за възстановяване
и зареждане,но не е с достатъчна ефективност.Правил съм такава без да усуквам
проводниците и видях,че не е каквото трябва.
Погледнете това което ви писах и ще видите,че съм ви писал,че моите бобини са
с поне 700 намотки и те работят.
Не ми стана ясно как galaxy е установил КПД 80% на генератора но с тези 7Ач батерии
това е несериозно.На моя генерятор тези батерии ще са готови за няколко минути.
Писах ви и преди,че с батерия 4.8Ач от лаптоп която преди това заредих с Бединито
заредих 77Ач батерия.
Колко процента е това. :)
Не разбирам защо galaxy ме упреква за нещо за което нямам вина той си е направил
не моята а негова репликация на Бедини .

Това пише galaxy
" Броил съм на стоп кадър навивките на неговите бобини и съм правил моите 1:1 с оригиналите сечение на проводника съм спазил посоката на навиване всичко за което се сетите ее, нямам повече нерви. "

На този филм Бедини прави бобина с 400 намотки а моите са 700.
В крайна сметка всеки сам решава какво да прави пък и защо да вярва на мен....
Бедини показва, но и продава......
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Гого, благодария ти за това което правиш за нас, аз съм глух, професионално изкривяне или заболяване, така че камбаната не съм я чул :smileylol: .
Като се позатопли започвам да правя и аз твоята репликация и ще те тормозя по телефона ако е удобно.
Дала баба 5 лева да се хване на хорото, после дала 10 ама не може да се пусне :smileylol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Държа да уточня позицията си за устройството на Бедини отново, въпреки, че го направих още в първия си пост по темата.
Устройството е работещо.
Гого е постигнал нещо, което малко хора са постигали.
Прекрасно е, че пише и обяснява колкото може.
Със сигурност по описанията и с помощта му и други хора ще го направят.

По моите разбирания (което не означава, че съм прав!), това устройство е неефективно за използване в домашни условия.
Както и Гого написа по някое време, най-вероятното му приложение е там, където трябва да се зареждат съществуващи вече акумулаторни мощности (електрокари и подобни)

За да се ползва в домашни условия трябват невероятно много капиталовложения и то само за да захранва примерно осветлението на къщата:
Самото устройство, няколко броя читави товарни акумулатора (за да могат да отдадат нужната моментна мощност)(или мощен кондензаторен блок), инвертор на 220 волта (синусоида) с мощност поне 1 киловат и преработка на домашната ел.система, за да останат в тази верига само лампите и дребни електроуреди, а също така и един човек, който да се занимава с връткане на зареждащите и зарежданите акумулатори.

Това го написах и първия път http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=198&start=120 , но в доста по-съкратен вариант. Сега го пиша отново, защото виждам, че предизвиквам негативни реакции, които не смятам, че имат основание.

Поздрави
Наблюдавам - анализирам - променям.
galaxy
МненияCOLON 61

Мнение от galaxy »

Гого, не те упреквам. Но кажи ми как събираш на твоите макари 700 навивки със 7х0.75 Това е с 6% по малък диаметър от моя който е 0.80, макарката ти е по малка от моята , а си събрал 60% повече мед от мен.... пак казвам не приемай това като упрек и ако не те затруднява пусни едно видео да видя колко бързо зареждаш изтощена батерия до 11.5 В и от другата страна сложи същата по капацитет но заредена до 14.4 първична. Искам да видя когато вторичната достигне 14.4 до колко ще ти е паднала първата.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравей galaxy

Моите бобини са по малки но проводниците не са усукани и в по малък
обем се събират повече намотки.Когато са усукани става дебел проводник
и като се навива има голяма междина.Затова и се събират по малко навивки.
На моята бобина в момента са седем намотки и има обем за още една.
Ще ти снимам това но след няколко дни,че съм грипав а ще снимам на
студено.
BUTTON_POST_REPLY