@Bob казах, че който го интерисува цена ще му пиша на лични, а на теб личните са ти спрени и не мога да ти пиша. Но ще я кажа и тук цената - в генератора ми има 8,2 кг мед по 20 лева са 160 лева + електрониката 40 лв +магнитите 26 сатанаха 226 лв. Не включвам ротора, медните тръби клемите и останалите материали като кабели, накрайници и т.н. Цената е 200 лева.
Не съм агент на ЕРП-тата , но нямам претенци ако искате мислете ме за такъв. Показвам си реалните резултати от реални измервания. А и не виждам никой друг освен Гого да е направил нещо за да има претенции да ми лепи етикети като АГЕНТ например.
Гого, следващата седмица ще ти изпратя целия генератор да се занимаваш.
Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Re: Двигател на Бедини
Gogo, не мога да разбера от снимките ти колко волта/деление ти е измерването и не мога да сметна напреженията - би ли ги написал за базата и за емитер колектор?
Bob, за николко време не зарежда никакъв акумулатор все още. Лагерите са много спекани и едвам върти. Утре ще измия греста на работата и тогава може да пробвам да го настроя. Между другото аз бая време се мъчих да подкарам Бединката с генератор на правоъгълни импулси. Това което забелязах е че над 200Хц започва да пада импулса на изхода. А сега с магнитния диск изходния импулс е 3 пъти по голям от най големия импулс с генераторчето, а тока на входа си е същия.
Е въпросът ми беше към Гого
Skelet, щом си почнал ще го направиш, няма как. Ти с една бубина ли го правиш? А колко намотки си му навил?

Skelet, щом си почнал ще го направиш, няма как. Ти с една бубина ли го правиш? А колко намотки си му навил?
Здравей bob!
С една бобина батерия 77Ач се зареждаше 3-4 часа та и повече.
Ако ще се използва за възстановяване и зареждане на акумулатори
и с една две бобини генератора ще върши работа.
Ако питате мен а ви отговори skeleta му вярвайте.Той присъства и
участва в разработката постоянно и е в течение на нещата.
С една бобина батерия 77Ач се зареждаше 3-4 часа та и повече.
Ако ще се използва за възстановяване и зареждане на акумулатори
и с една две бобини генератора ще върши работа.
Ако питате мен а ви отговори skeleta му вярвайте.Той присъства и
участва в разработката постоянно и е в течение на нещата.
Последна промяна 1 на Gogo1, променена общо 0 пъти
Е той пусна моят генератор. Само че сега цялата енергия отива в лагерите.
Макарата на бобината е с размети Ф92 на 145мм височина. Има 7 намотки, но не знам колко точно са навивките. На работа имах записани кг. и утре ако си намеря листчето ще ти кажа колко е точно. По сметки трябваше да са 800 навивки, но предната макара се оказа малка и сега на тая нямаше как да ги преброя. Тела е Ф 0,75мм. Проводниците съм ги усукал, макар и неравномерно. Мисля че дължината на проводника беше около 140м.
За времето което се мъчих да подкарам бобината с правоъгълни импулси забелязах нещо интересно. Когато сложа желязо в отвора на макарата, импулса на изхода намаляваше няколко пъти. Затова след 18 март ще пробвам да сложа още една бобина, но без сърцевина за да видя какво става. Между другото Гого преди тия бобини имаше и такива без сърцевини и ако иска може да сподели дали е забелязал същото.
Искам да изкажа благодарност на Гого за помощта която ми оказа.

Макарата на бобината е с размети Ф92 на 145мм височина. Има 7 намотки, но не знам колко точно са навивките. На работа имах записани кг. и утре ако си намеря листчето ще ти кажа колко е точно. По сметки трябваше да са 800 навивки, но предната макара се оказа малка и сега на тая нямаше как да ги преброя. Тела е Ф 0,75мм. Проводниците съм ги усукал, макар и неравномерно. Мисля че дължината на проводника беше около 140м.
За времето което се мъчих да подкарам бобината с правоъгълни импулси забелязах нещо интересно. Когато сложа желязо в отвора на макарата, импулса на изхода намаляваше няколко пъти. Затова след 18 март ще пробвам да сложа още една бобина, но без сърцевина за да видя какво става. Между другото Гого преди тия бобини имаше и такива без сърцевини и ако иска може да сподели дали е забелязал същото.
Искам да изкажа благодарност на Гого за помощта която ми оказа.

Намотка е парче жица навито на макара. В една бобина може да има много намотки. А Навивки е броя окръжности които са станали докато си навивал жицата(медния проводник).
Правилно е
Забелязал съм, че чат-пат някои ги бъркат и може да стане объркване.
Навивка - един оборот проводник около сърцевина
Намотка - множество навивки на непрекъснат проводник върху сърцевина
Бобина - принципно е същото като намотка, но някои го използват и за няколко отделни намотки на една сърцевина.

Навивка - един оборот проводник около сърцевина
Намотка - множество навивки на непрекъснат проводник върху сърцевина
Бобина - принципно е същото като намотка, но някои го използват и за няколко отделни намотки на една сърцевина.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
7/800 означава че съм взел 7 проводника с определена дължина и съм ги навил 800 пъти около макарата. Така в бобината имам 7 отделни намотки с по 800 витки(навивки).
Индуктивност не съм мерил, а и няма нужда според мене. Аз не върся резонанс. За мене е достатъчен грамажа на единия проводник и параметрите на макарата.
Индуктивност не съм мерил, а и няма нужда според мене. Аз не върся резонанс. За мене е достатъчен грамажа на единия проводник и параметрите на макарата.
Здравей galaxy!
Като включих твоя генератор видях,че ти дефакто си свързал на късо и трите платки с
пет ватовите резистори от по 0,47 ома и не може да се настрой всяка платка по отделно.
Тези резистори трябва да са поне 47 ома и ако се наложи се поставят по малки
резистори на базите на транзисторите.
Бобините са привидно еднакви.Имат разлика в параметрите си и затова всяка се настройва сомостоятелно.
Като намалих импулсите на базата започва да се самовъзбужда.
На моя това никога не се е случвало.Вероятно ще трябва твоя да го разглобя
за да пусна едната бобина да заработи правилно и тогава да добавя другите.
Накратко казано твоя генератор не работи.Той се самовъзбужда и се имитира
нещо като работа и за това и не зарежда както трябва.За това има разлика
в честотата.
Чакам твоето разрешение за да го разглобя и направя както трябва.
След като го разглобя ще съм наясно дали няма да се наложи и подмяна
на части.
Не може просто да откача захранването на двете бобини и да настроя една
защото другите пречат само с това,че са около ротора.
Като включих твоя генератор видях,че ти дефакто си свързал на късо и трите платки с
пет ватовите резистори от по 0,47 ома и не може да се настрой всяка платка по отделно.
Тези резистори трябва да са поне 47 ома и ако се наложи се поставят по малки
резистори на базите на транзисторите.
Бобините са привидно еднакви.Имат разлика в параметрите си и затова всяка се настройва сомостоятелно.
Като намалих импулсите на базата започва да се самовъзбужда.
На моя това никога не се е случвало.Вероятно ще трябва твоя да го разглобя
за да пусна едната бобина да заработи правилно и тогава да добавя другите.
Накратко казано твоя генератор не работи.Той се самовъзбужда и се имитира
нещо като работа и за това и не зарежда както трябва.За това има разлика
в честотата.
Чакам твоето разрешение за да го разглобя и направя както трябва.
След като го разглобя ще съм наясно дали няма да се наложи и подмяна
на части.
Не може просто да откача захранването на двете бобини и да настроя една
защото другите пречат само с това,че са около ротора.