Виждам, че всички са на море, но аз искам да ви кажа нещо за схемата.Подарявам я така както ми я подариха радио-любители от Русия в един руски форум.Това на практика е крайно стъпало на късовълнов радиопредавател.Но вместо антена има ГРЛ.Толкова е широколентово, че е възможна амплитудна и честотна модулация от 0 хц. до 4.5 мгхц.,плюс суип/трионообразно/модулиране.Може лесно да достигне до 140 вата, но още преди стоте неръждаемите електроди започват да се разпадат.Неслучаино при Райф те са били волфрамови и при някои от първите модели устроиствата са излъчвали на 15км.А сега лошото.Схемата е точна но може да бъде изпълнена от човек ,който е събирал поне едно крайно късовълново стъпало. Това от руснаците. Най голям проблем са частите, които могат да се намерят само по битаците или да се поръчат от вън.Аз не мога да намеря кондензаторите от контура и волфрамови пари на 27мм. диаметър на 2мм.дебелина.А също и транзистора бф849.Така , че дерзайте.
Има голяма вероятност да намерим частите. Имам да разчиствам една стая с платки (пълни с електронни компоненти) и то точно стари руски отпреси половин век поне. Не мога да дам срок за това начинание, но със сигурност ще е в обозримото бъдеще.
Ако някой може да предложи услугите си като можеш и вещ в електрониката да си признава
Така от мен частите, а от него знанията и ще направим схемата работеща
Слави, платките няма да ни свършат работа - така поне каза Искрен. Така че, ако някой ги иска, давай ги - като идвам в Сф ще ти ги донеса обратно.
По лампата се работи На първо място, по захранването в три варианта, на второ - по активирането чрез биеща честота /стояща вълна/, на трето - чрез добавяне на оргонизатори към веригата. Дано скоро да мога да покажа нещо като краен резултат, пък ще го пуснем на вашите лампи и ще видим какво ще стане
Поздрави!
Слави огледайте платките-бф849 е видиоусилвател в някои японски телевизори-цветни.Кондензаторите в контура са високочестотни-високоволтови от типа К15-У или КВИ.Открих магазин в софия на,поп богомил, където ги предлагат.Но циганите са ги изкупили и строшили заради среброто в тях.Останали са малки стойности ,които не помагат в наща схема.Паралелно търся и тръба за неонови лампи фи 30 до фи 36мм.ПОМАГАЙТЕ!!!!!
Ами нали стана дума за крайно стъпало с BF849, заради този транзистор питам, по принцип може при мен да има на някоя платка, но като съдя по параметрите трябва да има и съвременни аналози.
Доста стари телевизори изхвърлихме ама знае ли човек какво ще му трябва...
Тези транзистори ще ги намериш на видиоплатката на шииката на кинескопа ,та по основната платка няма смисъл да си губеш времето.2SA1156 e много добър заместител-намерих на попбогомил 5бр.и ги взех всичките ,отивам да дерзая.
Нещата по Райф технологията се движат, макар и бавно. Говоря за истинската технология, с еднополярните неелектромагнитни импулси - сам д-р Райф е казал, че не са с такава, стандартна природа.
Искам да ви подсетя нещо, което е много логично и разбираемо. Как ви се струва противоречието между твърдението на Райф, че бацилите се унищожават за част от секундата, а сегашните варианти на Райф машини изискват десетки минути облъчване? Защо, след като механично се пръскат гадинките с някакъв тип резонанс, сега е необходимо толкова време? Единственият извод е, че механизмът на действие на сегашните лампи просто не е оригиналният! Според мен, има подтискане на бацилите докато имунната система не ги унищожи - не че така не става, но това не е истинската технология...
Доскоро.