Водоактивираща система на Кадуцеус - ВАС

Технически устройства и методики
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Re: Водоактивираща система на Кадуцеус - ВАС

Мнение от sheki »

:question: ами това е на около 15м след помпата , по принцип не съм слагал нищо още, това трябваше да ми е изходната позиция, но възможно ли е това натрупване да се е получило ако в маркуча си има вода и го напича слънцето, май трябваше да го оставя да тече повече време преди да снимам, интересна работа излезе тя. :tongue:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ако помпата ти е от качествените, работното колело е от бронз, а не от пластмаса или желязо, както при евтините варианти. То не е централно разположено спрямо оста на изходната тръба и при изхвърлянето се получава завихряне на водния поток. Материала + завихрянето съвсем спокойно могат да дадат тази енергия. :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

http://img07.prodavalnik.com/images_pro ... 85x461.jpg

нещо подобно ми е помпата , стара зелена на цвят , изходната тръба е в страни от оста на въртене, вътре не съм я отварял, болтовете са ръждясали :)
FIL55
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Яну 28, 2014 1:37 pm

Мнение от FIL55 »

Здравейте,
Моля за мнение за водата,преминала през приспособлението от стр.1 и след това през разпръсквачи за поливане.Водата е извадена от река (поток) с градинска помпа.
Прикачени файлове
DMC_0036.JPG
DMC_0036.JPG (519.21 KiB) Прегледано 9018 пъти
DMC_0034.JPG
DMC_0034.JPG (749.55 KiB) Прегледано 9018 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Водата е отрицателна, въпреки, че ми харесва, като усещане. :) Проблема може би е, че си навил маркуча обратно на часовниковата стрелка. :)

ПП
Пробвай да навиеш 5 навивки и се опитай да спазваш 45' спрямо пръчката.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Маркуча е правилно навит :smileylol: Може би проблема е в пръскачката :oh: Направи пробна снимка само на струята от маркуча -без пръскачката :hola:
FIL55
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Яну 28, 2014 1:37 pm

Мнение от FIL55 »

Пръчката е същата от снимката на стр.1, тогава показа добро зареждане. През почивните дни ще я снимам отново без разпръсквачи.Ще проверя и пластинките дали не са патинирали през зимата, на пръв поглед имат нормален цвят,гледано през маркуча.
Задавам въпроса, защото се препоръчва растенията да се "къпят" с обработена вода,но ако е с отрицателен заряд,ще е по добре само поливане без разпръсквачи. Тази година беше досега много дъждовна, все пак успях в сухо време да полея 3-4 пъти няколко по-малки дръвчета и много храсти, включително с изкъпване;надявам се да съм им бил полезен :sad:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

100% е нaвит нa обрaтно! Aко проследиш пътя нa водaтa ще видиш, че се върти нaляво. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Маркучът си е правилно навит, надясно и по часовниковата стрелка в посока отдалечаване от наблюдателя и по оста вход - изход. Тези пръти съм ги виждал на живо като сме говорили с колегата в Сф., но нямам ясен спомен как са вътре пластините - май и те си бяха добре. Вероятно минуса е заради дюзите на пръскачката, просто няма откъде другаде. Не съм го мерил защото сега се прибрах, но утре ще погледна /както и другите работи дето са за мерене, ако не ги е видял вече Айкроу/
Поздрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами моите неща винаги ги навивам така, че като гледам към изхода потока да се върти надясно. А в случая се върти наляво. Ако погледнете аку-вак бобина, ще видите, че и там се върти, както казвам. :)
BUTTON_POST_REPLY