Индукционно отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Индукционно отопление

Мнение от icrow »

Ми просто. Сравнявам! И все пак не разбрах без да имаш началната температура на водата изходната и количеството вода минало през системата за единица врем, как ми изчисли КПД :lol: А ти май наистина си прост. :lol: Не видя ли, че се бях насочил към високи честоти? И ти обясних, че поради причини зарязах проекта, но ще му дойде и на него времето, но съм направил високочестотен нагревател. Странен човек. Ти му говориш, а уно рупа ли рупа. :lol: И пак не разбрах ти направил ли си точно такава постановка за да кажеш бе това не работи. Ама и да го направиш най вероятно ще ти бяга термодинамиката и няма да постигнеш същото. Щото доста съм си играл с това нещо и не става само водица да му пуснеш. :lol:
VEIPOWER
МненияCOLON 26
Регистриран наCOLON Пет Мар 07, 2014 9:26 am

Мнение от VEIPOWER »

Айкроу, кой прост кой начетен това тепърва има да се разбира. Тази постановка мой колега я прави още преди десетина години. Мисля че споменах нещо за инд.нагревател- тръба куплирана с холендри към куплунгите на 60см. радиатор. Тук вече можем да говорим за термосифон респективно за термодинамика. Даже този вариант е по удачен защото се избягват загуби по трасето!
Относно това на което му викаш "термодинамика" нещата са елементарни! Мериш колко тежат железата, мериш колко тежи водата в железата. Завиваш-топлоизолираш установката след което я включваш. Отчиташ интервала на времето. Отчиташ dT / температурната разлика /. Отчиташ и консумираната енергия. Формулата за работа е следната:
J=dТ.K.kg
Където К е специфичния топлинен капацитет на материала.
Формулата за обръщане на работата в енергия съм я дал по-горе.
Ако нещо не ти е ясно, питай и не се срамувай.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ми не е само това, което изреди. Има потоци повърхностно отдаване и тн. Я дай една твоя снимка да си закача на стената да ти се кланям всяка сутрин. :lol:
VEIPOWER
МненияCOLON 26

Мнение от VEIPOWER »

Еее, много бързаш, за снимката де! Който бърза рано остарява! Като ти стана модератор тогава. ;)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Нямам търпение. :lol:
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Icrow човече, остави го тоя дървен философ. На него явно мисията му е да те дразни, за да не можеш да твориш човек, не виждаш ли? Защо му обръщаш внимание?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Колеги,
успокойте топката че нещата почват да се извращават по познатия модел от мазето.нет
VEIPOWER
тука си общуваме по-кротко и не се обиждаме. Моля спазвай добрия досега тон на форума - идеята е да се учим един от друг и да вървим напред, не да се конфронтираме. Брой го за предупреждение за бан - второ няма да има.
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Що бре Боб? Виж как весело се закачаме. :lol: А спокойно такива инциденти не могат да ме спрат. Както казах, като ми кажат ей това не можа да стане, и само се мотивирам. :lol: Аз съм практик и формули ползвам рядко. Най вече защото повечето от тях са за да те накарат да се откажеш от дадена идея, щото някой поставен велик гений, като нашия тук ги е измислил, да се контролира еволюирането на технологиите. Така че спокойно продължаваме си напред. И Асене, явно не е добре да рекламираш форума, че може да се зарази още. :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Ние не сме нормален форум по смисъла на думата, затова не го рекламирам :) За какво - да се занимаваме с глупости и общи приказки и да се напълни тук със всякаква изтрещяла сган, тролове и приказватели като по другите ли? Форум по принцип значи говорилня, пък ние и работим и правим нови неща на практика - и то успешно. Това може да не харесва на някой, ама освен да кажа да върви на майната си, не се сещам друго :lol: За съжаление вече не съм дипломатичен като по-рано, дори жената смята че съм изпростял ама кво да правим, това е положението...
Оставил съм нещата а стават по естествения си ред и на който му е дошло времето и иска да направи нещо ново, което му идва отвътре и му трябва помощ от съмишленици, да заповяда. Това е - просто като фасул.
Поздрави!
VEIPOWER
МненияCOLON 26

Мнение от VEIPOWER »

Посипвам си главата с пепел! По принцип внимавам да не използвам обидни епитети към колеги. За съжаление стила ми на писане е шеговито-провокативен, затова и често неразбран.
Относно рекламата, мисля че в мазето има много хора със сериозни практически умения които не намират реализация при сегашната ситуация. Сигурен съм! Та за това ми беше думата!
ПП На колегата Айкроу ще напомня че формулите не съм ги измислил аз. Просто служат за оценка на постигнатите резултатати. Не е коректно с лека ръка да се елиминира теорията! Иначе могат да се получат конфузии.

Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY