Днеска съм по добре и реших така или иначе навън духа и няма как да се занимавам с ТАПа, та я да пробвам с купичките дето си купих. Та сглобих примитивна стойка с ХДП и дюбел и шпилка

Отстоянията се получиха много неравномерно, ама толкова с тия материали. Следващата идея ми е с две шпилки закрепени на летва и извъртяни на Г и така да могат да се хванат двете купи по отделно. Понеже не са много малки теста беше в кофа с 3л вода. При начална Т на водата 11гр. Консумацията почва на 2А и за минута достигна 5А при което започна да ври около купите. Преди това само балончета прави, но не, като предните опити да трупа пяна и да се отделя много водород. Жуженето се чува от самото начало, но слабо. Колкото повече се дига Т толкова повече са вдигаше и жуженето, и консумацията. Вдигна се тока до 8А и водата завря за в цялата кофа, а тока почна да пада. 3л кипнаха за 9м. Разбира се нито отстояния съм регулирал нито нищо. Въпроса е че могат да се ползват такива купи, а струват само 4лв едната. Забелязах обаче, че въпреки трите дупки на горната купа, не и достига дебит да освобождава мехурчетата и се опитва да да бутне устройството настрани и, като се килне и се покаже от едната страна процепа, почва да се освобождава по добре, и да работи по добре и бързо, консумацията също пада така. Явно трябва да се осигури достатъчно място да излизат газовете, иначе се блъскат вътре и образуват ями и неизползваема площ.