Водонагряващо у-во на Питър Дейви

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Водонагряващо у-во на Питър Дейви

Мнение от icrow »

Малка корекция да направя. Това не са 5кВт за две секунди, а за час. Това, че работи само толкова и успява да генерира такава енергия е голямата работа :lol: А когато загрява обем с течност, после компенсирането на температурата изведена от серпентината на парното, ще е много по лесно, а и ако се добави още една серпентина от слънчев колектор нещата могат да станат много икономични. А това определено няма да е крайната консумация. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Ами и аз това имах предвид, 5 киловата за час :) Явно грешно съм се изразил, сори.
Много е добре според мен тая консумация. Успех на Филип!
zlia_genii
МненияCOLON 67
Регистриран наCOLON Пон Яну 27, 2014 9:13 pm

Мнение от zlia_genii »

Philip - като се замисля това устройство наистина би могло да е доста ефективно, но малко ме притеснява как ще се направи работеща система с него
опасението ми идва от това че доколкото разбрах тази установка работи на 220в и ако я потопиш дирекно в котлето си мисля че ако докоснеш някой радиатор докато устройството работи има голяма вероятност да светнеш кат крушка
второто е че колкото и малко да е се отделя водород което значи че не е добра идея да се поставя в затворена система защото има вероятност да стане бум

имаш ли идея по въпроса

поздрави
Прост човек и слилен вятър - нищо ги не спира
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

zlia_genii написаCOLONPhilip - като се замисля това устройство наистина би могло да е доста ефективно, но малко ме притеснява как ще се направи работеща система с него
опасението ми идва от това че доколкото разбрах тази установка работи на 220в и ако я потопиш дирекно в котлето си мисля че ако докоснеш някой радиатор докато устройството работи има голяма вероятност да светнеш кат крушка
второто е че колкото и малко да е се отделя водород което значи че не е добра идея да се поставя в затворена система защото има вероятност да стане бум

имаш ли идея по въпроса

поздрави
Добре е да се използва в случая дефектно токова защита , би предпазило теб и околните от токов удар.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%82%D0%B0
zlia_genii
МненияCOLON 67
Регистриран наCOLON Пон Яну 27, 2014 9:13 pm

Мнение от zlia_genii »

sheki написаCOLON
zlia_genii написаCOLONPhilip - като се замисля това устройство наистина би могло да е доста ефективно, но малко ме притеснява как ще се направи работеща система с него

имаш ли идея по въпроса

поздрави
Добре е да се използва в случая дефектно токова защита , би предпазило теб и околните от токов удар.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%82%D0%B0
Да тя ще те предпази и ще се задейства всеки път когато докоснеш радиатор, но ще трябва всеки път да ходиш да я включваш, което не е много добро решение според мен
Прост човек и слилен вятър - нищо ги не спира
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Както го описах вече няколко пъти, с отделен съд с вода с серпентина вътре. Може да се ползва от парнаджииската тръба, която мисля че имаше 3-4 градуса разлика в топлопренасянето, но е евтина и ел. изолирана. Така също можеш да си запазиш оригиналния котел на дърва за всеки случай. Но дефктно токовата защита винаги е добре да я има :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Днеска съм по добре и реших така или иначе навън духа и няма как да се занимавам с ТАПа, та я да пробвам с купичките дето си купих. Та сглобих примитивна стойка с ХДП и дюбел и шпилка :lol: Отстоянията се получиха много неравномерно, ама толкова с тия материали. Следващата идея ми е с две шпилки закрепени на летва и извъртяни на Г и така да могат да се хванат двете купи по отделно. Понеже не са много малки теста беше в кофа с 3л вода. При начална Т на водата 11гр. Консумацията почва на 2А и за минута достигна 5А при което започна да ври около купите. Преди това само балончета прави, но не, като предните опити да трупа пяна и да се отделя много водород. Жуженето се чува от самото начало, но слабо. Колкото повече се дига Т толкова повече са вдигаше и жуженето, и консумацията. Вдигна се тока до 8А и водата завря за в цялата кофа, а тока почна да пада. 3л кипнаха за 9м. Разбира се нито отстояния съм регулирал нито нищо. Въпроса е че могат да се ползват такива купи, а струват само 4лв едната. Забелязах обаче, че въпреки трите дупки на горната купа, не и достига дебит да освобождава мехурчетата и се опитва да да бутне устройството настрани и, като се килне и се покаже от едната страна процепа, почва да се освобождава по добре, и да работи по добре и бързо, консумацията също пада така. Явно трябва да се осигури достатъчно място да излизат газовете, иначе се блъскат вътре и образуват ями и неизползваема площ.
Прикачени файлове
IMG_0180.JPG
IMG_0180.JPG (329.13 KiB) Прегледано 6135 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

:D
Направо са си купища, а не купи :lol:
Задължително пробий още отвори отгоре!
На моите звънци, колкото са малки - им идваха тамън 4 отвора ф6
Веднага ще се увеличи КПДто :D

Ти поне си сложил яки кабели.
Аз смятах, че ампеража ще е по-нисък и праснах 0,75 :lol:

Но защо имамe такава разлика в амперите? :?
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Е не са толкова големи :lol: Като купи за супа. Тя кофата е малка от тези за зеле мисля че е 5л. Иначе амперите си игаят така от самото начало при мен. Ти явно си улучил правилното отстояние и е станало равномерно. Пробвай в голям съд с вода колко време ще му трябва да я кипне и дали ще стартира с този ток. Защото колкото се дига темп. на водата толкова и намалява съпротивлението и минава повече ток. А защо, като стигне 90 и няколко почва да пада тока все още размишлявам по въпроса. Ей да беше тука Вейпауър да ни метне някоя формула, да даде малко гювеч. :lol:
VEIPOWER
МненияCOLON 26
Регистриран наCOLON Пет Мар 07, 2014 9:26 am

Мнение от VEIPOWER »

icrow написаCOLONЕ не са толкова големи :lol: Като купи за супа. Тя кофата е малка от тези за зеле мисля че е 5л. Иначе амперите си игаят така от самото начало при мен. Ти явно си улучил правилното отстояние и е станало равномерно. Пробвай в голям съд с вода колко време ще му трябва да я кипне и дали ще стартира с този ток. Защото колкото се дига темп. на водата толкова и намалява съпротивлението и минава повече ток. А защо, като стигне 90 и няколко почва да пада тока все още размишлявам по въпроса. Ей да беше тука Вейпауър да ни метне някоя формула, да даде малко гювеч. :lol:
Ок! Нали съм си пич, та ще пусна някоя и друга сметчица!
Първо за Д-р Фил!
Входяща работа: 5000 Вт. за 3 сек. прави 15 000Джаула!
Изходяща работа: температурна разлика условно ~100гр.макс.- 12гр.мин.= ΔΤ88гр.
Кол. Вода - 0,5 литра.
0,5*88*4180= 183920 Джаула

СОР=183920/15000 = 12,26
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY