Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от icrow »

И загрял и студен е 9./2350/ :) Това фиеста ли е?
ascension
МненияCOLON 19
Регистриран наCOLON Пет Авг 30, 2013 8:28 pm

Мнение от ascension »

icrow написаCOLONИ загрял и студен е 9./2350/ :) Това фиеста ли е?
Да icrow, Фиеста 96-та година е.
Що така няма разлика при загрял и студен? Хм. Това добре ли или не?
Гледам че ще трябва да преместя оптимизатора К3 по близо до плюса на акумулатора, според последното писано от caduceus в другата тема, за да се вдигне заряда.
Caduceus когато имаш време те моля да мернеш и ти заряда на двигатела и да погледнеш и оптимизаторите как са сложени, добре ли са, да не са "заразени" нещо енергийно. Проточния той се вижда вдясно от двигателя, К3 е залепен за акумулатора и един К3 за въздушния филтър отстрани ама май не се вижда добре.
Ето 2-та линка със загрят двигател:
http://storage4.album.bg/08d/p1310251_3 ... 345742.jpg
http://storage4.album.bg/10b/p1310250_3 ... 345741.jpg

и три снимки студен двигател:
http://storage4.album.bg/dcb/p1310247_a ... 345738.jpg
http://storage4.album.bg/228/p1310249_3 ... 345740.jpg
http://storage4.album.bg/fff/p1310248_c ... 345739.jpg

И отново благодаря на отзовалите се :)
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Привет на всички.
Отново с дежурната молба за измерване. Ще съм благодарен за измерване на напрежението и тока.
Изображениевода 1 Изображениевода 2 Изображениевода 3
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравейте колеги , пиша в тази тема защото е една от най четените :hola: , и става дума за измерване. Не си спомням в коя тема беше писано за лечението на рак с линкове от Филип към "Блог за сериозни хора". Тъй като от един месец съм много "кът" с времето съм доста изостанал с информацията от форума , но на тези линкове имаше информация за лечение със сода и лимони.Аз също си мислех , че лимона(лимоновия сок) има кисела реакция но там се твърдеше , че има алкална реакция което ми се видя доста странно.Затова днес сложих в чаша 100 мл. вода и измерих Рн -то с цифров Рн -метър .Уреда отчете Рн 7.6 което е доста добре. След това капнах 3-4 капки лимонов сок и очаквах Рн-то да се повиши, но стана обратното - падна на 4.6 което означава, че лимоновият сок е КИСЕЛИНА . Повторих опита още 2 пъти (за всеки случай) но резултата бе същият. Чудя се защо в блога за сериозни хора толкова несериозно са се отнесли към този факт :doh: .
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Преди време по друг повод търсих инфо за алкални храни. Та открих написано, че лимонът е кисел (затова и киселината му се нарича лимонена киселина), но при преработката му в организма се получава алкален продукт. Бях получил временна непоносимост към кисели неща, но лимони си ядях без проблем. Затова си мисля, че информацията е вярна.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Спирдоне, първата вода е - втората е 2+ третата 7+.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ивчак, що за измервания правиш, че и се възмущаваш?????????????????????????????????
Каква реакция се получава между вода и веществата, които са в нея и лимоновия сок????????????????????
Мери само сока от лимона!
PHScala.jpg
PHScala.jpg (170.57 KiB) Прегледано 4831 пъти
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Ами Филипе , меря това което е в чашата :smileylol: Това е цитат от статията за лимона и содата http://blogzaserioznihora.blogspot.com/ ... 0-000.html - "Лимона има алкален ефект върху тялото, въпреки, че е кисел на вкус. Защо природата е създала този парадокс не мога да ви кажа. Който не вярва, да провери в интернет има десетки страници на които пише, че лимона има алкален ефект. Содата също има алкален ефект.
аз всеки ден пия сока на два лимона разредени с малко вода и една малка лъжичка сода, получава се лимонада. Но никога не се е получавало сол. Можете да опитате и вие. Просто изцедете два лимона, разредете го с малко вода и сипете малко сода, разбъркайте го с лъжичка и ще видите каква лимонада ще се получи. Ефекта върху тялото е алкален, а точно алкалната среда е това, което лекува. Когато говорим за лимон и сода, не ги разглеждайте като химични елементи." Ако очите не ме лъжат там пише , че лимона го разрежда с вода (при моя опит е обратно ). Ако това , че като се прибави сода общата смес става алкална - това е друга работа. Освен това ако пием каквато и да е киселина организма ще започне да отделя алкален сок(вещества) които да я неутрализират. Ако под това имат предвид алкална реакция тогава нещата изглеждат по друг начин. И защо при киселини на стомаха не препоръчват да се пие сок от лимон , а сода (аз я ползвам при нужда повече от 30г. :tongue: ). Или в края на краищата има някаква магия която не мога да схвана защото съм тъп :smileylol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Днес ще купя малко лимони и ще измервам Рн на чист лимонов сок ;) .Ако имат желание Айкроу и Кадуцеус(а и другите колеги) може да попитат махалото да видим какво ще им каже :wub: .
На един руски сайт правят хармонизатор(казва се Сферата на Радомир) от тенис топчета . Аз направих 1/13 част от него от тенис топчета и от синци :smileylol: - всъщност ефекта трябва да е подобен. Този от синците го завъртях с едно вентилаторче и ми се струва , че ефекта е доста силен. Днес или утре ще опитам да завъртя и макета от тенис топчета :smileylol:
photo 2.JPG
photo 2.JPG (35.38 KiB) Прегледано 4809 пъти
CP -1.jpg
CP -1.jpg (13.97 KiB) Прегледано 4809 пъти
CP 2.jpg
CP 2.jpg (9.84 KiB) Прегледано 4809 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

ivchak написаCOLONДнес ще купя малко лимони и ще измервам Рн на чист лимонов сок
Но си купи добре узрели лимони ;)
Наблюдавам - анализирам - променям.
BUTTON_POST_REPLY