Радиантна енергия, хладно електричество - практика

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Радиантна енергия, хладно електричество - практика

Мнение от icrow »

Най-големия форум в България, за разтягане на локуми и величаене на величествените фигури. Направо не знам как ви се занимава там да си губите нервите и времето там. Дори и да има хора, които могат и правят, надали биха писали там.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Абе знам аз, там са ги превзели празнодумците, но има и едни хора дето само четат и се включват много рядко - такива като Фантом, мадсат, мито купона, емм и още няколко практици. Тези хора работят сами и много се блъскат, а като решат да кажат нещо естествено набързо ги оплюват като мене и тебе навремето. Разликата с нас обаче е, че ние не мирясваме :lol: пък и независим форум си имаме и с това им бъркаме във физиологията :hola: Айде, да са живи и здрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Точно това е разликата в зависимостта.

Моя човек, като завърши нещата с ротовертерите почва Капандзе и Смит. Твърди, че са му ясни нещата. За съжаление нали сме си бедняци и ни липсват някой скъпи уреди, ама ще се справим някак си.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

За високочестотен траф може ли да ползвам този от основата на китайските плазмени топки?
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Не е необходимо трафа да е високочестотен, но би трябвало да стане и с такъв. Доколкото разбрах тези плазмени топки се захранват с тр-р тип ТХО, което ще даде достатъчно волтаж.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Имам и две ТХО-та :smileylol:
Преди години попаднах на разпродажба на всякакви чаркове и си ги купих.
Абе - в общи линии в годините, не знам как, но съм си осигурил всичко, което ми е нужно от година - две насам за енергийните преобразуватели :)
Ако с ТХО е по-добър вариант - мога и с тях да пробвам. ...Само дето имат по куп входове и ми създават замисляне кои са нужните :doh: и какво трябва да подам там :wub: :smileylol:
...Нооо - веднъж вече един такъв се е разреждал през мен, та много, много не ми пука ;) Не е приятно :wonky: , но не е и утрепващо :lol: - Та ще действам смело и безотговорно :)

Хубав ден! :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

А все пак на каква честота работи системата?
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Честотата не е фиксирана, определя се от разрядника - общо взето шарена работа :lol: (различни смесени честоти, хармоници и т.н.). Веригата прилича много на захранване за класически теслов тр-р, само кондензаторите са подредени по малко по-различен начин. Може да се направи и ротационен разрядник, но чак толкова голяма прецизност не мисля, че е необходима.

ТХО-тата най-лесно се хранят с две допълнителни намотки на феритната сърцевина. Една от най-опростените схеми е описана тук: http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm
Успех с изработката! :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Днес направих някои тестове с поставяне на неодимови магнити в непосредствена близост до разрядника. Резултатът е доста осезаемо повишаване в производителността на хладен ток. Погасяването на искрите в разрядника става по-бързо, което повишава честотата на импулсите - предишното хаотично пращене сега звучи по-скоро като хомогенен шум. Трябва да си поиграя с аранжимента, че сега беше само за проба, ще се наложи да сменя винтчетата, които държат медните тръбички с някакъв материал, който не се влияе от магнитни полета. Сега крушка за 220V с нажежаема жичка освен в жълто свети и в синьо :smileylol: Дължи се на прескачането на искри хладен ток във вътрешността на крушката, изолация трудно го удържа.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

:camera: , моля!
За крушката, захранена по този начин си дърдоря :)
:) :hola:
BUTTON_POST_REPLY