Никой нищо не е пипал по колата.
От 01.11.2015 сложих пакета с кондензаторите, други промени няма.
Интересното е, че при неправилния монтаж, който направих на К3, началото на октомври, имаше достатъчно заряд на акумулатора.
Следващият път ще махна кондензаторите и пак ще снимам работещ двигател.
Моля, измерете ми това ...........
Re: Моля, измерете ми това ...........
Ако разлепя едното К3 и го сложа на филтъра, дали нещо ще се промени?
Айкроу
на мен продължава да ми отчита плюс в червеното кръгче, не знам защо се разминаваме.
Живко
Залепвай смело и пусни снимка
на мен продължава да ми отчита плюс в червеното кръгче, не знам защо се разминаваме.
Живко
Залепвай смело и пусни снимка

Разлепих една кутия от акумулатора и я залепих на филтъра. Мисля, че добре залепна.
Снимах К3 от активната страна за диагностика

И изключих кондензаторите.
Снимките са на спрян двигател.
Поздрави!
- Прикачени файлове
-
- 1511201514200.jpg (883.55 KiB) Прегледано 6491 пъти
-
- 1511201514196.jpg (736.31 KiB) Прегледано 6491 пъти
Кутията К3 си работи добре. Както директно на повърхността и /лепенката/ така и както е сложена на филтъра.
Особеност при въздушните филтри е, че полето се разпространява по дължината на ребрата и в дълбочина, така че Иване, ако мериш заряд както е залепена, мери вляво или вдясно до нея на някое ребро - а не под или над нея /на други такива които не са в пряк допир/.
Поздрави!
Особеност при въздушните филтри е, че полето се разпространява по дължината на ребрата и в дълбочина, така че Иване, ако мериш заряд както е залепена, мери вляво или вдясно до нея на някое ребро - а не под или над нея /на други такива които не са в пряк допир/.
Поздрави!
Като направиш засичането пробвай да върнеш кондерите. Не мисля че е от тях. 

Днес направих 87 км извънградско /от тях 3 в града/.

Разход 5,5 според компютъра.
Пътя беше изкачване, слизане, завои, прави и т.н.
Трима човека в колата и малко багаж.
Двигателя в ниските се чуваше леко по-тих и едно бучене в ауспуха почти изчезна.
Две К3 са на резервоара, едно на акумулатора и едно на въздушния филтър.
Филтъра за напрежение е откачен и разреден с крушка 12 в.
Каране както обикновено.
- Прикачени файлове
-
- 1811201514222.jpg (1.25 MiB) Прегледано 6452 пъти
-
- 1811201514223.jpg (973.29 KiB) Прегледано 6452 пъти
Сега е положителен.
А ти не засичаш ли колко е разхода наистина или само на компа се доверяваш?

Преди да сложа К3, 1300 км не бяхме нулирали временния брояч.
Събирахме касовите бележки и сметнахме, че показанията на компютъра са горе-долу същите.
Пълно-празно никога не е зареждано, защото резервоара се оказва, че става по-голям от колкото е...
След като сложих К3, нямаше как да зареждам пълно-пълно, защото евтината бензиностанция ми беше доста встрани от пътя.
Като караш само на бензин понякога трябва да зареждаш, където можеш или да си носиш туба с бензин.
Всеки ден нулирах брояча и се старах да карам еднакво, без да изключвам от скорост и на по-дълъг светофар изключвах двигателя.
За такива кратки разстояния 80-150 км, допускам че реалния разход е малко повече.
П.П. важното е, че двигателя стана положителен...
Събирахме касовите бележки и сметнахме, че показанията на компютъра са горе-долу същите.
Пълно-празно никога не е зареждано, защото резервоара се оказва, че става по-голям от колкото е...

След като сложих К3, нямаше как да зареждам пълно-пълно, защото евтината бензиностанция ми беше доста встрани от пътя.
Като караш само на бензин понякога трябва да зареждаш, където можеш или да си носиш туба с бензин.

Всеки ден нулирах брояча и се старах да карам еднакво, без да изключвам от скорост и на по-дълъг светофар изключвах двигателя.
За такива кратки разстояния 80-150 км, допускам че реалния разход е малко повече.
П.П. важното е, че двигателя стана положителен...

Човек трябвa дa си кaрaш спокойно кaкто винaги. Кaто имa икономия ще.се прояви.Нямa нуждa дa гaсиш по светофaрите или кaквото и дa е било рaзлкчно от нормaлното.
)