Хармонизатори практика ...

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Re: Здравейте отново ...

Мнение от Slav »

Привет на всички!

Откакто намерих този форум "съвсем случайно" както обикновенно става с хубавите неща, се опитвам да намеря време да си направя хармонизатор, но към днешна дата не мога да стигна дори и до гаража, за да сложа зимните гуми на колата си.
Знам, че е хубаво да си го направя сам, знам че това е идеята на форума - да привлича хора, които правят нещо с ума и ръцете си, но просто към днешна дата не мога да намеря време за нищо, защото откакто съм татко вниманието ми е изцяло насочено към бебето. Няма кой друг да помогне на жена ми - бабите и дядовците са далеч.

Сега след този увод да си кажа и молбата - ако някой човек се чувства достатъчно "чист" да ми направи един хармонизатор с добри помисли и чувства, за да пази дома ми и околността ще съм безкрайно благодарен. Ако някой има съображения, че това не е уместно и е лоша идея - нека сподели. Прибягвам до този вариант, защото откакто знам, че съществува мира не ми дава, че нямам в дома си такъв.
Ще се отплатя както човека сметне за справедливо.

Ако се намери желаещ може да ми прати ЛС или да каже тук. Благодаря предварително!
Поздрави!
Слави :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Здрасти Слав,
аз тези на Спърлинг ги правя немного добри на външен вид :) и затова не ги предлагам. Имам проблем със запояването и сферите, иначе всичко е от ясно по ясно. Ако намеря хубави топки, може да пусна и такова производство, но засега не искам да продавам недобре изглеждащи изделия - независимо на каква цена.
Работя по малък БГ хармонизатор, който да се прави по-лесно и да е по-силен. Нещо средно между този на Спърлинг и новото ми мощно изделие за защита на дом или офис /това което е базирано усилен многократно Кадуцей на Мировинг/. Да се върна на темата - БГ хармонизаторчето ще е по-малко от тези на Спърлинг и се надявам да е с по-голям обхват и сила от неговите. Базирано е на минимум 7х7х7 базов шнур от 0,18-0,20 мм лкиран меден проводник за ринговете и 7х7х3 за Аку-вак бобината, намотани на носеща основа от 4 или 6 кв.мм. меден гол проводник. Има и малко диоди и кондензатори за изправяне пулсациите на оргонния ток. Всичко е изолирано със силиконови маркучета, ползват се малки сфери от предишен проект /имам останали 20-30 бройки, доставени от Китай/ и вече изделието има добър външен вид. Може да заместя сферите и с нещо различно. Така че ако изчакаш малко да изтествам обхвата на полето и покажа на колегите тук да видят и те, ще ти направя от този БГ хармонизатор. Ако пък ти е спешно, да ти направи някой колега от стандартните на Спърлинг.
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Малко снимки на новия малък домашен хармонизатор по модела на Слим Спърлинг, но ринговете и бобината са направени от шнур на Мировинг и изделието има водна обвивка с втори външен съд, направена по съвета на Филип. Последното се оказа много важно :D
На някои от снимките е на поставка за саксии, но само за да се види по-добре - мястото му е на пода за да се ограничи малкото негативно поле отдолу на бобината - откъдето се задвижва нарастването на тороидалното поле. Вижте сами
Прикачени файлове
Image0762.jpg
Image0762.jpg (205.28 KiB) Прегледано 8168 пъти
Image0761.jpg
Image0761.jpg (258.41 KiB) Прегледано 8168 пъти
Image0760.jpg
Image0760.jpg (215.15 KiB) Прегледано 8168 пъти
Image0759.jpg
Image0759.jpg (195.58 KiB) Прегледано 8168 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Посребрена, позлатена, сребърна тел :D
http://www.artcrystal.biz/objects.php?cid=81
И въобще в този тип магазини има това, което ни трябва :lol:
А у нас вече има няколко такива онлайн магазина за бижутерски материали :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Филипе , супер нещица :D :D :D . Да си жив и здрав :lol: :lol: :lol:
Аватар
tumbi
МненияCOLON 37
Регистриран наCOLON Чет Дек 26, 2013 6:05 pm
МестоположениеCOLON София

Мнение от tumbi »

Здравейте и Честита Коледа,
Казвам се Румен и аз като вас съм се запалил по хармонизаторите на Спърлинг, затова и аз направих един. Приложено изпращам снимки, на които все още не съм сложил бобината понеже незнам къде е + и очаквам помощ от ваша страна. Моля, за оценка на силата му без бобина.

Единственото, което ме притеснява на този етап, е че съм го направил с пълен кубит, а по книгата на Спърлинг се казва, че се получава много силно поле, което води до замайване и главоболие и е желателно да се прави с ½ кубит. Понеже видях, че някои от форума са направили хармонизатори с пълен кубит, моля да споделите дали има такива странични ефекти.

Понеже не видях дотук да е споделена книгата на Слим Спърлинг “Slim Spurling’s Universe” ето линк за допълнителна информация по темата: http://www.scribd.com/doc/149684079/Sli ... verse-2004

Изображение
Изображение

Благодаря Предварително,
Румен
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Здравей колега!
По принцип горе на късата страна на снадката при Аку-Вак е + . Така е и при тебе, пада се вляво на снимката. При големина един кубит го слагай на поне 2 м от легло или място за почивка за да не пречи. На пода на балкон или на земята в двор е идеално. В момента имаш само статично поле + в центъра на ринговете, слагай бобината за да го задвижиш и да нараства.
Успехи!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Пръстените и сферите изглеждат добре, но аку-вак бобината много е крив проводника не се припокриват намотките и има големи разлики в отстоянията им. Не е задължително, но ти препоръчвам да я размотаеш и проводника да го пракараш през някакув метален или дървен прът зада се изправи добре, след което го навии на един цилиндър плътно и после го разтегни. Просто, като го гледам и ми крещи отвътре, че не е добре така. Успех :)
Аватар
tumbi
МненияCOLON 37
Регистриран наCOLON Чет Дек 26, 2013 6:05 pm
МестоположениеCOLON София

Мнение от tumbi »

Благодаря за бързите отговори. Ще направя нова бобина и ще я снимам пак. Може ли връзката да се направи извън бобината.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

:shock:
Боб, къде ти изчезна писаното???????????????????????????????????
Тъкмо се зарадвах, че се завъртя.
Нищо, че го няма де :lol:
Аз да си кажа за хармонизатора ти :lol:
На сухо нещо в него си противоречеше.
...Обаче на "мокро" - излъчването му беше чудесно! :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
BUTTON_POST_REPLY