icrow написаCOLON...
И все пак с каква честота зарежда втория акумулатор? Или не си мерил?
Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
-
- МненияCOLON 48
- Регистриран наCOLON Сря Апр 01, 2015 6:37 pm
- МестоположениеCOLON София
- CONTACTCOLON
Re: Двигател на Бедини
Ако не знаеш не опитвай, но ако не опиташ няма да знаеш.
Здравейте!
Честно да си призная и аз като Галакси нямам добри резултати с моето Бедини. Моето беше с 2 бобини, с проводник около 62м. Вече си мислех че Жоро връзва и мене с това зареждане. Вчера обаче ми се наложи да ми зареди един акумулатор 90 Ач. Аз съм го зареждал 3 пъти до 15 волта и съм го разреждал до 10,5В. Вчера обаче брат ми се обади че му трябва за вилата и понеже моя генератор е разглобен помолих Жоро. При мене разредения акумулатор се зарежда за повече от 24 часа. На входа му подавах 30.5в и 1.45а. Само че вчера при него заряда стана може би за час. Не съм засичал време защото не очаквах да стане толкова бързо и откровено казано бях смаян от това което видях и при наличието на моя опит с точно този акумулатор. На входа на неговия генератор имаше 38 - 40в и 4,2а. Акумулатора беше свален на 12.2 волта без товар. По мое настояване той го натовари и напрежението падна веднага до 11.8в. Според него беше разреден напълно. Тая сутрин като прехвърлях в акъла си вчерашния опит се замислих дали наистина трябва да разреждам акумулатора до 10.5 волта. По принцип акумулатора се разрежда до 11.89 волта. Верно е че долната граница е 10,5в но се оказва че така се зарежда много трудно. И сега един въпрос: Някой засичал ли си е капацитета на акумулатоите с които работи? Защото описания капацитет е до 11.89в(зависи от източника но не съм срещал напрежение под 11.5 в).
Прикачам линк към уикипедия където има таблица с напрежение/заряд.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%BE%D1%80
и още един линк, на които има устройство и принцип на работа. За стойността на разредения акумулатор не видях да пише.
http://www.zxz-battery.eu/bg/index.php/ ... nen-period
От мене за сега толкова. В момента съм заменил биполярните транзистори с полеви и се боря още с генератора на правоъгълни импулси да докарам нещо сносно. Ако стане ще пиша, ако не пак може да пиша, ще видим.
Поздрави!
Честно да си призная и аз като Галакси нямам добри резултати с моето Бедини. Моето беше с 2 бобини, с проводник около 62м. Вече си мислех че Жоро връзва и мене с това зареждане. Вчера обаче ми се наложи да ми зареди един акумулатор 90 Ач. Аз съм го зареждал 3 пъти до 15 волта и съм го разреждал до 10,5В. Вчера обаче брат ми се обади че му трябва за вилата и понеже моя генератор е разглобен помолих Жоро. При мене разредения акумулатор се зарежда за повече от 24 часа. На входа му подавах 30.5в и 1.45а. Само че вчера при него заряда стана може би за час. Не съм засичал време защото не очаквах да стане толкова бързо и откровено казано бях смаян от това което видях и при наличието на моя опит с точно този акумулатор. На входа на неговия генератор имаше 38 - 40в и 4,2а. Акумулатора беше свален на 12.2 волта без товар. По мое настояване той го натовари и напрежението падна веднага до 11.8в. Според него беше разреден напълно. Тая сутрин като прехвърлях в акъла си вчерашния опит се замислих дали наистина трябва да разреждам акумулатора до 10.5 волта. По принцип акумулатора се разрежда до 11.89 волта. Верно е че долната граница е 10,5в но се оказва че така се зарежда много трудно. И сега един въпрос: Някой засичал ли си е капацитета на акумулатоите с които работи? Защото описания капацитет е до 11.89в(зависи от източника но не съм срещал напрежение под 11.5 в).
Прикачам линк към уикипедия където има таблица с напрежение/заряд.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%BE%D1%80
и още един линк, на които има устройство и принцип на работа. За стойността на разредения акумулатор не видях да пише.
http://www.zxz-battery.eu/bg/index.php/ ... nen-period
От мене за сега толкова. В момента съм заменил биполярните транзистори с полеви и се боря още с генератора на правоъгълни импулси да докарам нещо сносно. Ако стане ще пиша, ако не пак може да пиша, ще видим.
Поздрави!
Здравейте колеги!
Няма особено значение каква е честотата на импулсите.
Важно е да са с висока амплитуда и да са стръмни (мигновенни).
Дали ще е с 30 или 200 херца не е толкова от значение.
Също и това.Вече съм убеден,че без магнитите на ротора
няма да получите нужния ефект.
С генератор на импулси ще получите импулси на изхода но
няма същия ефект...
Без магнити няма да се акумулира коктейла от енергии в
батерията.Няма да възстановете батерия която е сулфатизирала.
Ще постигнете някакви резултати но те ще са далеч от тези който
се постигат с генератор работещ с магнитен ротор....
Аз много преди да се пробват други се опитах да елиминирам диска
с магнитите и се убедих,че не се получава....
Ако искате работещ генератор просто го направете както съм ви го описал.
Ако някой въпреки всичко написано се чуди как да го направи нека ми пише.
Ще се постарая да му опиша всичко....
Поздрави!
Няма особено значение каква е честотата на импулсите.
Важно е да са с висока амплитуда и да са стръмни (мигновенни).
Дали ще е с 30 или 200 херца не е толкова от значение.
Също и това.Вече съм убеден,че без магнитите на ротора
няма да получите нужния ефект.
С генератор на импулси ще получите импулси на изхода но
няма същия ефект...
Без магнити няма да се акумулира коктейла от енергии в
батерията.Няма да възстановете батерия която е сулфатизирала.
Ще постигнете някакви резултати но те ще са далеч от тези който
се постигат с генератор работещ с магнитен ротор....
Аз много преди да се пробват други се опитах да елиминирам диска
с магнитите и се убедих,че не се получава....
Ако искате работещ генератор просто го направете както съм ви го описал.
Ако някой въпреки всичко написано се чуди как да го направи нека ми пише.
Ще се постарая да му опиша всичко....
Поздрави!
Блaгодaря зa информaциятa. 

На 200Хц сърцевините започват да греят много, при по продължителна работа. Даже парят на пипане. Затова и съжалявам че си отрязах голямата намотка на 2. А с нея при по-малък ток даваше същия импулс.
Gogo1
Имаш ли вече някакви резултати от бобината с нашата 49 нишкова жица? Наблюдаваш ли подобрения в ефекта? Ако има макар и минимални такива, значи с допълнителната и обработка /сега е без/ нещата ще са още по-добре и си заслужава труда.
Поздрави!
Имаш ли вече някакви резултати от бобината с нашата 49 нишкова жица? Наблюдаваш ли подобрения в ефекта? Ако има макар и минимални такива, значи с допълнителната и обработка /сега е без/ нещата ще са още по-добре и си заслужава труда.
Поздрави!
Apolon пиша ти л.с. но изглежд има проблем някакъв и не получаваш . За това ще го напиша тук.
от galaxy
От 0.750 имам 19.8250 кг макра - това е най малката. Как ти се струва? Като сума ще ти излезе към 330 лева
от galaxy
От 0.750 имам 19.8250 кг макра - това е най малката. Как ти се струва? Като сума ще ти излезе към 330 лева
Напротив, всичко съм получил и съм отговорил.
Здравейте колеги!
Вчера бях в сервиз за да подменя някои чаркове на колата и понеже там имат от най съвременните уреди за измерване на батерии ги помолих да замерят моя възстановен с генератора акумулатор.
Оказа се,че според замерването акумулатора е абсолютно мъртъв.Чак на третия опит уреда показа нещо и то беше,че акумулатора не става за нищо.
В същия момент колата идеално пали и работи перфектно.
Това според мен се получава защото е зареден с енергия която този уред не може да разпознае и мери.
На всичко отгоре и ми прави 35% икономия на газ.
Според измереното от уреда този акумулатор не може да стартира двигателя.
Шефа на сервиза беше изумен и веднага направи тест с наличните му акумулатори и направо изпадна в потрес...
Уреда е направен но за измерване на батерии зареждани с нормална енергия.
Ше трябва да направим уреди за измерване на радиантна енергия...
За сега толкова.
Поздрави!
Вчера бях в сервиз за да подменя някои чаркове на колата и понеже там имат от най съвременните уреди за измерване на батерии ги помолих да замерят моя възстановен с генератора акумулатор.
Оказа се,че според замерването акумулатора е абсолютно мъртъв.Чак на третия опит уреда показа нещо и то беше,че акумулатора не става за нищо.
В същия момент колата идеално пали и работи перфектно.
Това според мен се получава защото е зареден с енергия която този уред не може да разпознае и мери.
На всичко отгоре и ми прави 35% икономия на газ.
Според измереното от уреда този акумулатор не може да стартира двигателя.
Шефа на сервиза беше изумен и веднага направи тест с наличните му акумулатори и направо изпадна в потрес...
Уреда е направен но за измерване на батерии зареждани с нормална енергия.
Ше трябва да направим уреди за измерване на радиантна енергия...
За сега толкова.
Поздрави!
Гого, какви са ти транзисторите и диодите?