Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Re: Двигател на Бедини

Мнение от skeleta »

http://xcombg.net/index.php?topic=1343.0
Снощи съм забравил линка.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

От линка - казано от Петер Линдеман по повод обработката /кондициониране/ на акумулатори с радиантна енергия:
................
4. "Кондиционирането" е временно, тъй като се разсейва след 100 часа.
...............
Това е отговорът на въпроса защо заредените с Бедини генератор акумулатори не запазват завинаги ефекта на катализиране на изгарянето при ДВГ. Оптимизатор създаващ подобно радиантно поле, работи постоянно и захранва с него акумулатора нонстоп. Като се махне ефектът се запазва известно време и изчезва. Като се сложи пак трябва в началото половин час работа на ДВГ за т.нар. от Бедини "кондициониране"... Нещата са едни и същи, само че едните са временни, а другите постоянни :)
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

Здравейте колеги!

Това което пише нашия колега ( skeleta) се отнася за
неговия вариант на еднополюсния двигател на Тесла.
Пиша ви го така защото аз не съм копирал варианта на
Бедини а се ръководих от това което е правил Тесла...
Тогава още не е имало неодимови магнити...
Неговия генератор е съвсем различен от моя....
Той направи генератор с диск с неодимови магнити.
Аз първо пробвах с такива и се убедих,че не е добре....
Той не ми вярва. Мисля,че това е нормално защото и аз съм неверник...
Докато не се убедя лично не вярвам....
Тъй,че имайте предвид това,че той пише за това как работи неговия генератор...
Батерията която той се е мъчил да зарежда с неговия генератор аз за пет часа и направих четири цикъла
и тя стана поне с осемдесет процента отгоре като капацитет....
След зарядка я разреждах с дванадесет ампера за около час за да падне на дванадесет и двеста....
Батерията е 60Ач.Трябва да се разрежда с около 6А а не с 12А....

Тъй,че който е решил да прави такъв генератор.Трябва да го направи както съм ви го обяснил...

Поздрави и успехи!....-
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Аз бях при Гого вчера.

Заредихме моя акумулатор на Rover-a с неговото Бедини. По принцип нямаше нужда - акумулатора си беше абсолютно здрав, но реших ей така в името на науката и заради самият експеримент да пробвам.
След като се разделихме и си тръгнах колата утихна още повече отпреди. Стана и по-пъргава. Мисля, че разхода не е паднал засега.

Аз я карам всеки ден по много. Ще споделя резултати дали ефекта е отминал след време :)

Практиката ще покаже.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

По повод на написаното

Мнение от caduceus » Сря Сеп 23, 2015 1:53 pm
От линка - казано от Петер Линдеман по повод обработката /кондициониране/ на акумулатори с радиантна енергия:
................
4. "Кондиционирането" е временно, тъй като се разсейва след 100 часа.
...............

Аз не зная с какво е обработвал Петер Линдерман и може при него да е така както го описва,но
има батерии заредени от моя генератор и работят вече повече от 2300 часа и не са загубили ефекта
от радианта а напротив увеличил се е...
И Бедини казва,че като зареди батерия няколко пъти с неговия генератор след това много трудно се зарежда
с нормална енергия,но при моя генератор и след това батерията се зарежда бързо с нормална енергия.
За това което пиша знаят и доста колеги от форума защото съм им зареждал разредена на 12в батерия за
около 30минути с нормално зарядно устройство....
Нормално е както знаете разредена батерия да се зарежда няколко часа...
А това което се случва с литиево йонните батерии възстановени с генератора е още по невероятно....
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Потвърждавам.

Още Април месец се убедих в това лично, когато Гого ми възстанови два акумулатора. Няма какво да говорим повече.

Всеки може да си пише каквото ми скимне и щукне, но истината е в това, което се случва напрактика.
Zarko
МненияCOLON 21
Регистриран наCOLON Нед Апр 19, 2015 3:54 pm

Мнение от Zarko »

Непрочетено мнениеот Slav » Сря Сеп 23, 2015 9:41 pm

Потвърждавам.

Още Април месец се убедих в това лично, когато Гого ми възстанови два акумулатора. Няма какво да говорим повече.

Всеки може да си пише каквото ми скимне и щукне, но истината е в това, което се случва напрактика.
Gogo,
винаги ще има интриганти, които ще се стремят да омаловажат труда ти, за да откажат другите от използването на СЕ.
Не им обръщай внимание и си работи, помагай на другите. :hola:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Колеги, нека четем точно това, което се пише!
Скелета казва, че с неговия вариант на Бедини генератора или каквото там е, не е постигнал успех. Това е съвсем нормално и се случва постоянно - понякога само дребна разлика с оригинала катурва колата. При последните ни опити с колегата тук също имам проблеми с нашия еднобобинен вариант, но се борим да го оправим и подобрим.
И вземете, та си дайте зор да прочетете линка който е дал Скелета, защото е много ценен!!!
Линдеман пише там, че дори едни и същи транзистори имат разлики и трябва да се подбират по дадена методика. Т.е. уж са еднакви, ама не. Като се разбалансира отпушването, дори няколко милисекунди правели проблем и падане на КПД. Петер Линдеман, Аарон Мураками и Том Биърдън работят с Джон Бедини и това което се казва в документа е истинско - просто трябва да се прочете /и е на български, благодарение на колегата преводач/. Макар че превода не е с много добро качество, се разбира отлично какво има предвид Линдеман.
Слави,
никой не отрича че при правилно настроен и с пет бобини /пълнофункционален/ Бедини генератор може да се възстановяват акумулатори. Проблемът се появява при версиите които имаме ние с по една, две или три бобини, настроени кой както си е решил. На Гого генераторът явно работи както трябва.
Зарко
Не се изказвай с недомлъвки - ако мислиш нещо, го кажи направо. Няма интриганти и прочее тук - всички работим и казваме това, до което сме стигнали директно. Ако не ти харесва, не пиши. Няма да толерирам никакви такива изказвания. Считай го за предупреждение, защото си спомням че не ти е за първи път. Криворазбрана демокрация и манипулативни приказки в този форум няма да има.

Поздрави!
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Потвърждавам думите на Жоро че с феритните магнити има по голямо КПД. Само че и с тях не измерих повече от 100% на моя генератор(тогава беше с една бобина все още).
Възстановявянето никога не съм го поставял по съмнение.

Асене като сте с една бобина се пробвайте на малък акумулатор. На мене първия ми беше 2,3Ач чисто нов. Колкото е по голям Генератора и по малък акумулатора КПД е по голямо. Според Ники ако се сложат вместо железни сърцевини, алуминиеви ще се намали времето за заряд, но ще се вдигне консумирания ток, което според мене обезмисли опита. довечера ако ми остане време ще напиша какво съм пробвал за да може който иска да повтори опитите(може да съм сбъркал някъде).
Zarko
МненияCOLON 21
Регистриран наCOLON Нед Апр 19, 2015 3:54 pm

Мнение от Zarko »

Мнениеот caduceus » Сря Сеп 23, 2015 1:53 pm

Това е отговорът на въпроса защо заредените с Бедини генератор акумулатори не запазват завинаги ефекта на катализиране на изгарянето при ДВГ. Оптимизатор създаващ подобно радиантно поле, работи постоянно и захранва с него акумулатора нонстоп. Като се махне ефектът се запазва известно време и изчезва. Като се сложи пак трябва в началото половин час работа на ДВГ за т.нар. от Бедини "кондициониране"... Нещата са едни и същи, само че едните са временни, а другите постоянни :)
Какво е това изказване, ако не точно това което казах?
BUTTON_POST_REPLY