Цитирах Петер Линдеман, в частта относно теста им за зареждане с оригиналния генератор на Джон Бедини на акумулатори от електроколички за голф и са видели с очите си този ефект. Той казва 100 часа, а може би са дори по-малко. Има графики, обяснения и прочее - стига да си даде зор да прочете човек.
Потвърждава се и от личния ми опит, а и от този на колеги. Виж и темата за Тойотата на мадсатбг - той е слагал такъв акумулатор, зареден с радиант от генератора на Гого / както и други колеги/ и не е имал ефект. С оптимизатор К3 - има, факт. Нещо неясно? Точка по въпроса.
Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Re: Двигател на Бедини
Здравейте,колеги!
До сега трябваше да ви се е изяснило,че моя вариант на еднополюсния
двигател на Тесла е съвсем различен от този на Бедини.
Сигурно трябва да се смени и името на темата и който иска да да коментира
генератора на Бедини да го прави в друга тема.
Аз именувах така темата защото мислех,че моя генератор е като на Бедини,но се оказа,че
е много различен....
Много колеги са били свидетели на това как работи моя генератор и са убедени,
че въобще не отговаря на обясненията на Бедини за работата на генератора му и
как се държат батериите заредени с генератора.
За това колко време след обработка с генератора работи радианта просто няма смисъл
да се сравняват моя и на Бедини...
Ако е истина това което пише Линдерман,значи са несравними...
Как според вас батерия заредена с моя генератор въздейства на пълен дизел...
Там тока и напрежението не играят никаква роля...Значи батерията действа с това ,което излъчва на горивото и на двигателя....
Това,че на някои автомобили няма икономия на гориво е нормално.
Производителите на автомобили правят какви ли не шашми и за това
се получават положителни ефекти или никакви...
Сигурно сте видели какво става с Фолксваген напоследък...
Нямам нищо против да се преименува темата и за да не се коментират неща,
които са за друг генератор...
В тази тема трябва да има коментари за моя генератор иначе просто се разводнява темата....
Ако администратора сметне за необходимо нека отвори друга тема в която да се правят
коментарите за генератора на Бедини.
Поздрави!
До сега трябваше да ви се е изяснило,че моя вариант на еднополюсния
двигател на Тесла е съвсем различен от този на Бедини.
Сигурно трябва да се смени и името на темата и който иска да да коментира
генератора на Бедини да го прави в друга тема.
Аз именувах така темата защото мислех,че моя генератор е като на Бедини,но се оказа,че
е много различен....
Много колеги са били свидетели на това как работи моя генератор и са убедени,
че въобще не отговаря на обясненията на Бедини за работата на генератора му и
как се държат батериите заредени с генератора.
За това колко време след обработка с генератора работи радианта просто няма смисъл
да се сравняват моя и на Бедини...
Ако е истина това което пише Линдерман,значи са несравними...
Как според вас батерия заредена с моя генератор въздейства на пълен дизел...
Там тока и напрежението не играят никаква роля...Значи батерията действа с това ,което излъчва на горивото и на двигателя....
Това,че на някои автомобили няма икономия на гориво е нормално.
Производителите на автомобили правят какви ли не шашми и за това
се получават положителни ефекти или никакви...
Сигурно сте видели какво става с Фолксваген напоследък...
Нямам нищо против да се преименува темата и за да не се коментират неща,
които са за друг генератор...
В тази тема трябва да има коментари за моя генератор иначе просто се разводнява темата....
Ако администратора сметне за необходимо нека отвори друга тема в която да се правят
коментарите за генератора на Бедини.
Поздрави!
А ако се ползват по малко навивки дали ще стане тогава с неодимови магнити?
Неодимовите магнити според мен не стават за Бедини защото магнитните им полета са "криви" и нееднородни което води до преместването на мнимият южен полюс между всички магнити на различно място, което от своя страна измества точката на включване (изключване) на всяка бобина и не може да се постигне синхрон
Гого 1 , на 23 стр. казваш , че бединито може да работи и без ротора с магнитите , стига на тригерната намотка да се осигури подходящ сигнал. Идеята ми е(само че трябва да я провери от някой който има бобина) да се направи едно мини-бедини от вентилатор и от базата му да се вземе сигнал за базите на големият генератор, стига разбира се мощноста му да е достатъчна за отпушване на транзисторите

Гого 1 , на 23 стр. казваш , че бединито може да работи и без ротора с магнитите , стига на тригерната намотка да се осигури подходящ сигнал. Идеята ми е(само че трябва да я провери от някой който има бобина) да се направи едно мини-бедини от вентилатор и от базата му да се вземе сигнал за базите на големият генератор, стига разбира се мощноста му да е достатъчна за отпушване на транзисторите

Правил съм генератора и с неодимови магнити.
Това не го направи по ефективен а шумен и със силни вибрации.
Мислех,че с по силни магнити ще стане по ефективен но не се получава.
По силния магнит прави по голям импулса който се подава от тригерната намотка
към базите на транзисторите но импулсите които се подават към зареждащата се
батерия си остават същите та и по малки.
Ефективността на генератора зависи от това как са направени бобините.
Както съм го направил в момента е ефективен не вдига повече шум от вентилатора
на компютъра и няма вибрации.
За написаното от ivchak.
Генератора работи и без диск с магнити.Подавал съм му импулси на транзисторите от
генератор и работи,но не е ефективен.
Като се върти диска с магнитите се използва етерната вихрушка която се получава от
движението на магнитите.Добива се и друг вид енергия която е като бонус за зареждащата
се батерия и не само за нея...
Това не го направи по ефективен а шумен и със силни вибрации.
Мислех,че с по силни магнити ще стане по ефективен но не се получава.
По силния магнит прави по голям импулса който се подава от тригерната намотка
към базите на транзисторите но импулсите които се подават към зареждащата се
батерия си остават същите та и по малки.
Ефективността на генератора зависи от това как са направени бобините.
Както съм го направил в момента е ефективен не вдига повече шум от вентилатора
на компютъра и няма вибрации.
За написаното от ivchak.
Генератора работи и без диск с магнити.Подавал съм му импулси на транзисторите от
генератор и работи,но не е ефективен.
Като се върти диска с магнитите се използва етерната вихрушка която се получава от
движението на магнитите.Добива се и друг вид енергия която е като бонус за зареждащата
се батерия и не само за нея...
Ивчак, пробвал съм с генератор на правоъгълни импулси. Пробвах с биполярните 13005 и с полевите irf840. Единствената разлика която видях е че с полевите тока през бобината е по голям и трябваше да вдигна честотата за да остане 1А на бобина. Заради много голямата разлика в времето не съм си играл да засичам точно КПД-то.
Вчера един колега се оплака че едвам пали и пробвах да му оправя акумулатора. Той се оказа катастрофа. С 60 вата се разрежда до 11.9в за 5 мин. Зареждаше се за 10 мин. За 2 часа му направих 7 - 8 цикъла от което стана малко по добре. Викам му да го сменя додето е време и му го качих пак. Човека запали и веднага вика, "абе тя сега работи по друг начин". Беше много учуден. Вика и че му се вдигнал разхода в последно време. Според мене е нормално да се вдигна разхода от скапан акумулатор, защото товари генератора. ще видим дали ще му падне разхода сега, макар че той все още си е много зле(акумулатора).

Вчера един колега се оплака че едвам пали и пробвах да му оправя акумулатора. Той се оказа катастрофа. С 60 вата се разрежда до 11.9в за 5 мин. Зареждаше се за 10 мин. За 2 часа му направих 7 - 8 цикъла от което стана малко по добре. Викам му да го сменя додето е време и му го качих пак. Човека запали и веднага вика, "абе тя сега работи по друг начин". Беше много учуден. Вика и че му се вдигнал разхода в последно време. Според мене е нормално да се вдигна разхода от скапан акумулатор, защото товари генератора. ще видим дали ще му падне разхода сега, макар че той все още си е много зле(акумулатора).

По повод написаното
Мнениеот caduceus » Чет Сеп 24, 2015 11:09 am
И вземете, та си дайте зор да прочетете линка който е дал Скелета, защото е много ценен!!!
Линдеман пише там, че дори едни и същи транзистори имат разлики и трябва да се подбират по дадена методика. Т.е. уж са еднакви, ама не. Като се разбалансира отпушването, дори няколко милисекунди правели проблем и падане на КПД. Петер Линдеман, Аарон Мураками и Том Биърдън работят с Джон Бедини и това което се казва в документа е истинско - просто трябва да се прочете /и е на български, благодарение на колегата преводач/. Макар че превода не е с много добро качество, се разбира отлично какво има предвид Линдеман.
Подобни писания се четат от много хора и то от доста години.
И като са ги чели колко работещи генератора са направени?Аз ви го описах като конструктор лего
за да може и незапознати с това да си направят генератор.
Изчел съм почти всичко за генератора и в крайна сметка като виждам и резултатите от години
реших,че няма да се ръководя сляпо от това което пишат а след като ми е ясен принципа ще го
направя работещ.
За това,че транзисторите са с различни параметри го зная и съм правил опити по най простия начин.
На платката нарочно съм поставил транзистори с голяма разлика в параметрите и по време на работа
на генератора като наблюдавам импулсите откачам по един транзистор и това ми показва колко допринася
всеки един за ефективността на бобината.Работеха еднакво....
Важно е как е направена бобината и какви са магнитите.
Вече си мисля,че не вярвате,че съм ви описал всичко и постоянно се пуска някаква информация за
направата на генератора от други въпреки,че по техните писания не се получава....
Сигурно си спомняте,че настройвах и генератор с три бобини направени точно по
обясненията на Бедини.Генератора на galaxy.
Генератора работи но е много по ниско ефективен от моя.
Сигурен съм,че ако си купите бобините от Бедини те няма да са като тази която показва
на клипа.
Мнениеот caduceus » Чет Сеп 24, 2015 11:09 am
И вземете, та си дайте зор да прочетете линка който е дал Скелета, защото е много ценен!!!
Линдеман пише там, че дори едни и същи транзистори имат разлики и трябва да се подбират по дадена методика. Т.е. уж са еднакви, ама не. Като се разбалансира отпушването, дори няколко милисекунди правели проблем и падане на КПД. Петер Линдеман, Аарон Мураками и Том Биърдън работят с Джон Бедини и това което се казва в документа е истинско - просто трябва да се прочете /и е на български, благодарение на колегата преводач/. Макар че превода не е с много добро качество, се разбира отлично какво има предвид Линдеман.
Подобни писания се четат от много хора и то от доста години.
И като са ги чели колко работещи генератора са направени?Аз ви го описах като конструктор лего
за да може и незапознати с това да си направят генератор.
Изчел съм почти всичко за генератора и в крайна сметка като виждам и резултатите от години
реших,че няма да се ръководя сляпо от това което пишат а след като ми е ясен принципа ще го
направя работещ.
За това,че транзисторите са с различни параметри го зная и съм правил опити по най простия начин.
На платката нарочно съм поставил транзистори с голяма разлика в параметрите и по време на работа
на генератора като наблюдавам импулсите откачам по един транзистор и това ми показва колко допринася
всеки един за ефективността на бобината.Работеха еднакво....
Важно е как е направена бобината и какви са магнитите.
Вече си мисля,че не вярвате,че съм ви описал всичко и постоянно се пуска някаква информация за
направата на генератора от други въпреки,че по техните писания не се получава....
Сигурно си спомняте,че настройвах и генератор с три бобини направени точно по
обясненията на Бедини.Генератора на galaxy.
Генератора работи но е много по ниско ефективен от моя.
Сигурен съм,че ако си купите бобините от Бедини те няма да са като тази която показва
на клипа.

Нищо против темата нямам да се казва както решиш, щом твоя генератор е различен от този на Бедини. Просто ти си я пуснал с това заглавие още в началото и така си върви досега.
Имаш ли някакви резултати от бобина с нашия шнур 7х7 /доста време мина/? Ако не ти трябва или не ти се занимава да го тестваш, ми го прати обратно. Ние ще извъртим няколко опита с него и тук де - доколкото можем, а ако не стане нищо ще го вкарам в другите ми изделия. Но би трябвало да се представя по-добре от стандартната намотка на генератора. Просто е трудно да се направи 70 м дълъг шнур с настоящата ни машина и сме спрели да работим /засега/ по този въпрос.
Поздрави!
Имаш ли някакви резултати от бобина с нашия шнур 7х7 /доста време мина/? Ако не ти трябва или не ти се занимава да го тестваш, ми го прати обратно. Ние ще извъртим няколко опита с него и тук де - доколкото можем, а ако не стане нищо ще го вкарам в другите ми изделия. Но би трябвало да се представя по-добре от стандартната намотка на генератора. Просто е трудно да се направи 70 м дълъг шнур с настоящата ни машина и сме спрели да работим /засега/ по този въпрос.
Поздрави!
С бобината с вашия шнур 7х7 ще пробвам още нещо и тогава
ще е ясно как работи.Ще направя макара специално за нея.
Писах ви,че на моята бобина само малка корекция в габаритите
и вече не работи както трябва а този шнур 7х7 е със съвсем други
параметри и не е лесно да се установи с какви габарити трябва да е макарата за него.
Когато именувах темата така аз още работех по генератора и не знаех,че ще е
толкова различен от този на Бедини.
Това го установих след като ми стана ясно,че има огромна разлика на това
което се случва с батерии заредени от неговия и от моя вариант на еднополюсния
двигател на Тесла.
Бедини обяснява,че след като е заредена батерията с генератора му след това се
зарежда трудно с нормална енергия и радианта е с краткотраен ефект.
При моя вариант след обработка с генератора батерията се зарежда невероятно бързо
с нормална енергия и ефекта е траен.Това ще рече,че работят много различно...
За това е добре да се пусне нова тема в която да се показват как да си направим Бедини.
Като се пускат такива обяснения в тази тема само се объркват желаещите да си направят
генератора.
Въпреки,че никой не е направил като неговия.По обясненията му не се получава...
ще е ясно как работи.Ще направя макара специално за нея.
Писах ви,че на моята бобина само малка корекция в габаритите
и вече не работи както трябва а този шнур 7х7 е със съвсем други
параметри и не е лесно да се установи с какви габарити трябва да е макарата за него.
Когато именувах темата така аз още работех по генератора и не знаех,че ще е
толкова различен от този на Бедини.
Това го установих след като ми стана ясно,че има огромна разлика на това
което се случва с батерии заредени от неговия и от моя вариант на еднополюсния
двигател на Тесла.
Бедини обяснява,че след като е заредена батерията с генератора му след това се
зарежда трудно с нормална енергия и радианта е с краткотраен ефект.
При моя вариант след обработка с генератора батерията се зарежда невероятно бързо
с нормална енергия и ефекта е траен.Това ще рече,че работят много различно...
За това е добре да се пусне нова тема в която да се показват как да си направим Бедини.
Като се пускат такива обяснения в тази тема само се объркват желаещите да си направят
генератора.
Въпреки,че никой не е направил като неговия.По обясненията му не се получава...

Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Здравейте колеги!
Вече всички коментари,въпроси и публикации относно репликацията на еднополюсния
двигател на Тесла от Бедини ще се пишат в темата Оригинален генератор на Бедини.
Така няма да има объркване и безсмислени въпроси и няма да има не работещи генератори...
Аз пиша точно как да го направите.Нямам тайни и скоро ще ви дам и съкратена и точна инструкция
за направата на генератора.
Поздрави!
Вече всички коментари,въпроси и публикации относно репликацията на еднополюсния
двигател на Тесла от Бедини ще се пишат в темата Оригинален генератор на Бедини.
Така няма да има объркване и безсмислени въпроси и няма да има не работещи генератори...
Аз пиша точно как да го направите.Нямам тайни и скоро ще ви дам и съкратена и точна инструкция
за направата на генератора.
Поздрави!