Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Мнение от Gogo1 »

Здравейте!

Ако все още на някой не му е ясно нещо за генератора да пита.
За тези които искат да си направят малък генератор(демо версия) тук може да видят такава.
https://www.youtube.com/watch?v=_6ZRKF-pyKU
Може да добавят и още бобини за да стане по продуктивен генератор, но ще е много различен от другия.
Този на клипа е с една работна и тригерна намотки.С него батерия 18Ач се зарежда за около 2..3часа.
Зависи от това на какъв хал е батерията и колко е била тормозена преди това с някакви други зарядни устройства.
Батерията която зареждам на клипа е 77Ач и я зареждах две денонощия..
Работната намотка е 700навивки от 0,4 проводник, а тригерната от същия проводник с 450 навивки.
Този вариант е значително по евтин, но е ниско ефективен.
Ако има интерес ще ви опиша точно как съм правил и малкия генератор.
Този вариант беше първия и с него се убедих, че трябва да направя голям..
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Gogo1
Браво на теб за това което правиш! Според мен, работи по най-ефективния вариант на генератора и нека го подобрим още с общи усилия. Няма смисъл от обясняване на хора които не искат - а най-вече не могат да повторят ефектите, до които си достигнал. Виждам, че в момента се опитваш да просвещаваш потребителите по форумите, което е напълно излишно - времето и разбирането ти са ценни и нека не отиват напразно...
Аз също навремето обяснявах подробно как по принцип мързеливите и много "учени" форумчани /особено в мазето.нет/ да направят сами първия ми проточен оптимизатор К1 за колите си, но това доведе само до губене на време и нерви - а накрая ме оплюха дежурните тролове, дето всичко им е ясно :) Този която е свикнал да е дървен философ и само да трака по клавиатурата, не харесва такива като нас и винаги - да, винаги накрая ще те изкара мошеник, наивник и т.н. - просто защото е тъп и прост българин, мразещ можещите и /недай Боже/ успели хора :)

Открих вчера нов процес на обработка както на детайлите, който ще позволи да се вдигне многократно ефекта както от генератора ти, така и от моите неща. Дано се видим скоро на живо за да ти покажа - първо ще го тестваме на моя еднобобинен генератор и ще пиша за резултатите. На петбобинен модел би трябвало да усили поне няколко пъти ефекта ;) А може би и над десет :sun:
Поздрави
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравей caduceus!

Опиши това което имаш предвид за получаване на по голяма ефективност.
Аз показах всичко което съм направил до момента точно за това.Да го направим съвместно по продуктивен.
Отдавна се опитвам да направя това съвместна разработка и очаквам същото от всеки който работи по този генератор за да стане нещо наистина хубаво и полезно и то бързо сега...
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Колеги!

Никой ли не работи по тази тема?
Защо не пишете какво сте постигнали или не постигнали?
Като има диалог се стига до истината по бързо.
Това което съм направил не е най доброто.От този генератор може да се изкара още много.
Пишете за вашите работи и резултати.Не се знае под кой камък е крие истината...
ПИШЕТЕ!
Не е срамно да пишете, че като сте пробвали нещо не се е получило.Така няма да хабят усилия и други.
Щом сте пробвали значи работите.И аз не го направих от ряз.Трябва да се научим да уважаваме труда на хората..
Лесно няма.Особено в тази област.

ПИШЕТЕ...
Всеки неуспех ни доближава до успеха.
Просто трябва да се споделя...

За момента пишем само аз, caduceus и icrow.
Сигурен съм, че има и други, но не пишат..
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Gogo1 написаCOLONЗдравей caduceus!

Опиши това което имаш предвид за получаване на по голяма ефективност.
Аз показах всичко което съм направил до момента точно за това.Да го направим съвместно по продуктивен.
Отдавна се опитвам да направя това съвместна разработка и очаквам същото от всеки който работи по този генератор за да стане нещо наистина хубаво и полезно и то бързо сега...
Не мога да ти го опиша, защото ще ти прозвучи на китайски - технологията просто не е стандартна. Пък и не искам да го коментирам публично - отдавна съм разбрал, че файда от много откровения няма. Никой не ги цени, нито иска да вникне, нито да направи реплика щото 99% от хората по форумите не пипат нищо с ръцете си /освен клавиатура/. Пък и защо да го правя? Това си е ноу-хау, което не се хвърля на вятъра, след като си отделил толкова време и средства да го откриеш. Тук с теб се различаваме по подхода си. Аз съм силно прагматичен и не мисля да правя подаръци никому - най-малко пък на неуважителни люде като тия тролове в мазето.нет и подобните им драскачи.
Който се чувства много човеколюбив, свободен е да го стори - но нищо добро няма да намери, гаранция! Тествано.
Поздрави

ПП
Това което исках да направим, е да пробваме новия ми оргонен активатор /не бобината, уред е с който обработвам намотките ми/ върху генератора ти, за да се види ясно дали ще има подобрение на параметрите /бързина на зареждане и т.н./ Тогава можем да говорим за нещо съвместно, но само като комерсиален проект - примерно за целите на производител на електромобили. Другото е комунизъм и утопия :) Но първо ще е на нашия модел с едната бобина - временно имаме проблеми да го подкараме, след като изгорихме един куп транзистори, но трябва да тръгне.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравей caduceus!

Аз вече съм в час с (китаиския).
Като не искаш да е до всички ми го опиши на лични.Въпреки, че не виждам какво те притеснява щом за повечето е на китайски...
Ако успеем това ще е за всички. Убеден съм, че вече няма време за недомлъвки.
Трябва да побързаме иначе става наистина лошо...
Прецакаме ли средата в която живеем никакви пари няма да ни помогнат...
След нас ПОТОП....
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Не си. Оргонна компонента на ел. ток, оргонен полюс на магнита, скаларно магнитно поле /някъде е известно като поле на Николаев/, ляво и дясновъртящи оргонни полета, разчупване на скаларна решетка, самофокусиране на оргонен лъч, стоящи оргонни вълни и възли, подреждане на оргонните домейни в металите, пречупване и отразяване на оргонни полета, оргонно материалознание, система за класификация на позитивни и негативни материали, динамични процеси създаващи оргонна полярност - и т.н., и т.н.
Нещата са за цял учебник - откривани и трупани с години, няма как да ги знаеш.
Някой ден ще го напиша... И после ще си чакам Нобеловата награда :)
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Вече ги зная тия неща.Аз съм схватлив пък и друга работа нямам от както се занимавам с тези енергии.
Това което правиш ти съм сигурен, че работи и то концентрира различна енергия от тази която концентрира и излъчва генератора ми.Те си противодействат.Значи ги има и са различни.
А това, че комерсиалноста е приоритет при теб и при други е огромна пречка за популяризирането на новите(стари) технологии....
Хубаво е да дрънкат монети в джоба, но не на всяка цена.Не всичко трябва да се измерва с парични единици....
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Казах ти вече, че не е комерсиалност и въпросът е принципен. Това, което се дава безплатно и на всеки срещнат, никой не го цени. Дори в Библията пише - "Не давайте бисери на свинете". А някъде не е просто кочина, а цяла свинеферма ;)
Тези, които имаха преди седем години хоби, сега също имат хоби. Аз го направих бизнес, защото не мога да вървя напред с половинчати средства и само в свободното време. Това е несериозно когато имаш определени постижения - както тук, така и навсякъде по цивилизования свят. За Африка - не знам :lol:
Парите са само средство да работиш повече и по-успешно - и този, който ги пренебрегва се движи много, много бавно. Така, че накрая го изпреварват и му остава само да се оплаква :) Това е жалко и недостойно за един истински търсач и реален откривател на нови неща - независимо в коя област. Затова, не пренебрегвай финансовата част - тя е причината много новатори да не са успели, въпреки че продуктът им е бил добър.
Дано вече си ме разбрал, защото повече няма да пиша по това. Обясних го подробно, за да няма заблуждения относно позицията ми.
Край на спама :)
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравейте!

Като ви писах, че измервам импулсите от тригерната намотка на базите съм допуснал неточност.
Управляващите импулси ги измервам след потенциометъра.
Ако има нещо което не ви е ясно пишете.
Прикачени файлове
Схема на генератора..png
Схема на генератора..png (26.06 KiB) Прегледано 4574 пъти
BUTTON_POST_REPLY