Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
gvg
МненияCOLON 33
Регистриран наCOLON Чет Май 09, 2013 12:45 pm

Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Мнение от gvg »

Опитвал ли си прецизно да придвижваш бобините спрямо магнитите.При мен на осцилоскопа с милиметри като местя макарата има положение където се получава друга форма на пика и фазомера светне по ярко като е допрен на пластмасата на акумулатора отгоре.Дано помогне.Поздрави.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

Би ли показал снимка на генератора след последната центровка за която пишеш.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравейте колеги, поствам 3 снимки да си кажете мнението за съответните сигнали(както по форма , така и по напрежение) :) Снимките са от виртуален осцилоскоп(програма) и мисля че напреженията не са много вярни , но се надявам , че формата на сигнала е близка до истинската.
Първата снимка е сигнала на колектора като на зареждане бяха два 6в.дефектни акумулатора по 7Ач.(единият стои на 2в. а другият на 4в - предполагам че имат клетки на късо )
Втората е на базата на транзистора при зареждане на 12в. акумулатор 7Ач. който пада на 10в. след зареждане .Нещо стана с този акум. защото като ми го дадоха беше на 3-4в., след зареждане с обикновено зарядно до 15.8 в падна до 12.62в и стоя така 2 дни.След това го разредих с 5ватова крушка до 12в. и го сложих на "бединчето" За половин час вдигна до 12.5в. след което го изключих защото имах работа.На следващият ден вече беше на 10.2 в. :sobbing: Опитах да го заредя с обикновено зарядно(до 16в дърпаше близо 1 ампер) но след като го изключих за 2 часа падна на 10.2 в и все си е тъй :dash: :dash: :dash:
Третата снимка е на изхода от колекторният диод при зареждане на 12 волтовият(10 волтовият) акумулатор :hola:
деф батерии.jpg
деф батерии.jpg (211.69 KiB) Прегледано 6159 пъти
база.jpg
база.jpg (242.61 KiB) Прегледано 6159 пъти
след колекторният диод.jpg
след колекторният диод.jpg (226.21 KiB) Прегледано 6159 пъти
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Покажи една снимка и на генератора.Това което показваш не е наред.
Като видя какво си направил може и да разбера защо не работи.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Новия генератор на ГАЛАКСИ.

http://mazeto.net/index.php/topic,7375. ... l#msg75436
ivan.ko
МненияCOLON 5
Регистриран наCOLON Сря Юни 24, 2015 6:03 pm

Мнение от ivan.ko »

Gogo,
Многократно споменаваш колко много издържат батериите когато захранваш бормашините си. Това дали няма общо с въртящи се едни спрямо други постоянни магнити и намотки в моторите им, подобно на бединито?
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Да моя генератор и на Бедини ползват идин и същи принцип, но са много различни.
Все едно да казваш автомобил бе.Има двигател колелета и кормило, но единия е рено а другия примерно форд или ..
Пък и Бедини обяснява, че зарежда само оловни батерии а с моя се зареждат всякакви.
Най голяма е промяната при литиево йонните и никел кадмиевите батерии.Стават невероятни.
Тези за които споменавам,че са на бормашината ми бяха стари батерии от лаптоп.Възстанових ги и сега работят повече от колкото като са били нови.
ivan.ko
МненияCOLON 5
Регистриран наCOLON Сря Юни 24, 2015 6:03 pm

Мнение от ivan.ko »

Исках да кажа дали обработените с твоя генератор батерии не издържат по–дълго на бормашини, защото и там има магнити и намотки, които се въртят едното спрямо другото. Не че бормашината зарежда батерията, а че ползва може би повече другата енергия, засмукана от етера. Или пък внася импулси в системата, които да ръчкат някак вече променения електролит.
tyger777
МненияCOLON 16
Регистриран наCOLON Пет Ное 13, 2015 5:29 pm

Мнение от tyger777 »

Здравей Гого 1 адмирации за успехите които си постигнал с твоя генератор. Аз също съм се занимавал с това устройство доста отдавна,но съм решил да направя точно като твоето. Видях че си постнал платката отгоре и отдолу. Аз мисля да я направя чрез лазерен принтер, но като забелязах на предната (главната)страна на платката си нарисувал и елементчета които също ще се отбележат на самата платка. понеже съм скаран с тая техника на изписване би ли постнал топ страната на платката изчистена без елементчета и указателни чертички :) ще съм ти задължен. :worship:
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравей ivan.ko !

Като зная много добре, че йонно литиева батерия която е паднала на около волт вече не става за нищо, а точно такива при мен след като ги възстанових с генератора работят вече месеци без да съм ги зареждал и аз не зная точно какво се е случило с батерията, но е факт..
Това, че не мога да го обясня със сигурнос не означава, че не е така.Според мен реакцията която се осъществява в електролита е променила тотално тази батерия и вече това което се знае за нея не важи.
За това което пишеш ти не се бях сетил и сега ще наблюдавам какво се случва като работи бормашината и дали не се зарежда в момента на работа, но това ще се установи трудно.От колектора е възможно да се получават някакви импулси, но на дали ще са като от генератора.Ще се опитам да проверя това.Ако това е истина то значи имаме неизчерпаема батерия...Отиваме към фантастиката, но ще видим. :)
BUTTON_POST_REPLY