Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Мнение от Gogo1 »

Здравей tyger777!

Това за което пишеш съм го писал подробно не веднъж.Не е случайно, че направих генератора с тези транзистори.TIP31C.Също няма значение дали бобините са поставени на плоскост която е хоризонтална или вертикална.Направих го така за да е по лесен за транспортиране.Доста го разнасях. :)
Така доказвам, че почти всичко зависи от бобината.С какви размери е и как е направена и центрована спрямо диска с магнитите.Схемата за тестване на транзистори която показваш няма да върши работа за подбора на транзисторите за генератора.Теста се прави с осцилоскоп и схемата е захранена с 220V.Имам каквато трябва.Ще я потърся и ще ви я покажа.Транзисторите за моя генератор не съм ги подбирал...Гледах само да са от един производител и партида.Това доказва, че те не са най важното нещо .
Днес подмених кабелите които свързват зареждащата се батерия с генератора с много по дебели и се промени тотално зареждането и осцилограмата.Ще променя още няколко неща и ще ви покажа какво се е получило.
tyger777
МненияCOLON 16
Регистриран наCOLON Пет Ное 13, 2015 5:29 pm

Мнение от tyger777 »

Дам Жоро наистина едно е теорията която четем друго е практиката. Но наистина Джон обясняваше как самия генератор си взаимодейства със полето на земята а това взаимодействие става единствено в право състояние на бобините а не легнало. Но спор няма друго е когато човек го провери и се убеди. аз в момента съм в процес на изработка на устройството и те първа ще го тествам(имам едно направено с неодимови магнити отдавна с ротор от пералня хах.).
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравей tyger777!

С неодимови магнити не работи както трябва.Полето което създават е различно.
Тия дни ще преправя генератор който е хоризонтален и ще ви покажа как работят и двата.Мисля, че генератора като се направи правилно си създава собствено поле и етерната вихрушка която се получава е причина за страните явления около него.Магнитното поле на земята е друга тема.Сигурно и то въздейства.Когато е хоризонтален спиралата която се образува от завихрянето на етера сигурно си взаимодейства с магнитното поле.Тази спирала я има и когато е вертикален и може да се окаже, че няма значение дали е хоризонтална или вертикална.Скоро ще е ясно.Като ги пусна едновременно и ги наблюдавам двата генератора.По габарита на макарата на бобината може да се работи още.От нея зависи всичко.Ако някой има средства и мерак може да се пробва с макара която е с по голям магнитопровод.В момента правя друг генератор съвсем различен и чак след като го завърша ще продължа с Бедини варианта.Пък е горелката на вода.Просто ми идва в повече.Покажи твоята репликация. Ако не ти е проблем.Никога не се знае от къде ще се види нещо хубаво.Специалисти няма в тази област.Всички се пробваме да направим това което е правил Тесла...
tyger777
МненияCOLON 16

Мнение от tyger777 »

В момента правя твоята репликация а тази която я имам с неодимовите магнити е от ротор на пералня(т.е. използва се голямата шайба която задвижва барабана посредством ел. двигателя). Там нещата не се получиха много добре защото самата шайба беше разкривена малко и се губеше фацата меко казано. но все пак зареждах батерийки и др. експерименти съм си правил с нея. Може да пусна една две снимки в последствие но не са кой знае какво.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Весели празници!Догодина здраве и безплатен ток за всичкиии... :)
apolon
МненияCOLON 77
Регистриран наCOLON Вто Яну 13, 2015 7:29 pm

Мнение от apolon »

Продавам генератор GOGO1 с една бобина, направен от Жоро. Продавам още, подготвени четири бобини за монтаж на генератора, както и четири платки, едната изцяло готова, останалите с всички диоди и резистори, без транзисторите. За пет бобинният вариант липсват четири стойки за бобините и транзистори за три платки. Причината за продажбата е възникнала нужда от пари. За повече информация на л.с.
apolon
МненияCOLON 77
Регистриран наCOLON Вто Яну 13, 2015 7:29 pm

Мнение от apolon »

Тук има и снимки - viewtopic.php?f=28&t=236
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравейте колеги!

Ако някой е започнал да прави генератора за който ви дадох чертежи и схеми.Нека го прави точно както съм го показал.
Вече се наложи да преработвам няколко генератора които бяха с конструктивни промени.
Всичко е важно и най малката неточност значи не работещ генератор...
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравей tyger777!

Направи ли си генератор?Ако има проблеми пиши.Ще ги отстраним.
tyger777
МненияCOLON 16

Мнение от tyger777 »

Все още не съм го завършил.
BUTTON_POST_REPLY