Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Мнение от Slav »

Gogo1 написаCOLONhttps://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg

Един от най добрите Български изпълнители и с песни със страшно верен текст.

Поне. Аз мисля така.

Поздрави Жоро!
Няма грешка :)

При песните, от които те побиват тръпки винаги има дълбока истина :beer:

Оправи ми вечерта, Жоро! Благодаря :worship:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Жоро,
зареждал ли си с твоята машина тягов литиево-йонен акумулатор? За лаптопските батерии видях че става, но вероятно тяговите са различни /не знам/. Ако да, какво стана - зарежда ли се по-бързо? Както с твоята машина, така и със стандартно зарядно - и държи ли после повече?
Ще гледам да дойда към края на месеца в Пловдив, ако е удобно - и да обсъдим една далавера :)
Ще нося и една наша апаратурка за оргонно усилване, но първо тия дни ще я тестваме на нашия си Бедини модел с една бобина, за да видим има ли или не разлика преди и след обработката.
Ако има, явто ще трябва да се слагат още бобини, като ти оставя еднобобинната дъска при тебе да и направиш и синхронизираш още 4 бр. Пък е хубаво и да я тестваш първо ти как зарежда. Ще се работи само с литиево-йонни акумулатори по този проект - и то след като видим тестовите лаптопски как реагират, отиваме на тягови. ОК?
Поздрави!
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

Здравей Асене!

Тягови литиеви батерии не съм зареждал защото нямам такива.
Ако имаш ми изпрати и ще видим какво се получава.
Мисля, че няма да има проблем, но трябва да се пробва.
Възставиих и зареждам почти всички известни ни батерии.Даже и такива които са за еднократно ползване.
Оказа се, че батериите които са за еднократно ползване от най евтини и ненадеждни след като ги зареди генератора издържат повече от най качествените и скъпите.
Даже и една сребърна батерия която не е работила от 40 години.Тя беше на няколко миливолта и след като я възстанови генератора беше на 15,5V.Разреждах с 5А.

Та ако имаш такава тягова литиева ми я прати и ще видим.

Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Чудесно, като дойда ще гледам да ти донеса. Мисля да купя една нова литиево-йонна тягова батерия за мотоциклет, да я разредим с колегата тука и после да видим за колко време се зарежда с нормално зарядно - а след това да мине през генератора ти и да сравним. Интересуват ме два показателя - времето за заряд догоре с генератора /и после за колко време ще отдаде енергията/, както и времето за заряд с нормално зарядно, след като е минала батерията през няколко цикъла с генератора. Ако успеем да и свалим времето за зареждане два-три пъти при равни останали параметри, ще е много добре и пътят напред е открит ;)
Поздрави!
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Пълната промяна на една литиева батерия става за няколко дни.
Тъй, че е добре да ми я изпратиш предварително и ще я видите напълно променена.
Вече съм сигурен, че след като я изключа от генератора продължава някаква реакция.
Трябва да я включа няколко пъти към генератора с прекъсване от по няколко часа.
След няколко дни тази батерия е вече съвсем различна и е на по високо напрежение и по голям капацитет.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Асене!

За да се обедиш и ти в това съм приготвил няколко литиеви батерии които вместо да са на 11,1V са на 150-200 мV.
Значи невъзстановими. Пред вас ще ги възстановя. Естествено не напълно защото ми трябват няколко дни за целта, но те от първия път на зареждане вече ще може да захранят лампи. Такива мъртви батерии които щях да изхвърля ги пробвах да ги заредя и сега работят и са не на 11,1V а на 12,4V.
След като с товар 20W ги разреждам напрежението им пада на на 11,2 след около 30 минути и работят поне час още за да падне напрежението им на 10V.

А за ефекта който оказва генератора върху организма просто няма думи. Та това граничи с фантастиката.
Става въпрос за оргонното излъчване на генератора.

Та до скоро.

Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Това със възстановяването смятам че е доказано - имам такава батерия която беше умряла и ти я възстанови до нормален заряд, видяхме го. По-интересното и практически важно за мен е да може нови литиево-йонни тягови батерии да се променят така, че да се зареждат по-бързо до същото ниво което става със нормално зарядно. Ако пък държат и по-дълго, съвсем добре :)
Другият въпрос е дали трябва непременно да се обработват от време на време с генератора, или като се преобразуват веднъж си остават така докато се скапят /когато им свършат циклите/...
Поздрави!
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Щом батерията на колата ми а и не само на моята вече работи повече от година и половина.
Значи работят. Та нали в колата нямам такъв генератор. И като бонус ми прави икономия на гориво и двигателя е много по тих и пъргав.
Много бормашини вече работят с литиеви батерии от лаптоп възстановени и заредени от генератора ми и нямат проблеми като ги зареждат с конвенционални зарядни. Батериите от лаптоп които поставих на бормашини се зареждат много по бързо и работят по дълго време от това което се очаква.
На моята бормашина най накрая се наложи да я заредя. След повече от година и половина и се зареди за дестина минути. Не за часове.
А батерия за кола 55--80 Ач се зарежда и с нормално зарядно за около 30 минути а не за осем часа.След като е обработена от генератора де.
Тава го пиша вече много пъти.

Асене! Като дойдеш ще го видиш.

Поздрави!
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Само като идея:

Може би да се попитат Асарел медет (например) дали нямат нищо против да дадат някои стари и негодни вече тягови батерии от електрокарите?
Не обещавам, но ще опитам да намеря такива :) При резултат ще се похваля :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Жоро, ще си направим тестовете тук с някаква такава батерия и ще ти я пратя да я обработиш, преди да дойдем с колегата да я вземем и да ти оставим нашия генератор. Последен въпрос засега - има ли начин да се обработват големи пакети литиево-йонни батерии наведнъж? Т.е. да се вържат не една по една, а като пакет с голям капацитет? Това какво ще промени по процедурата, само ще стане по-дълга като време ли? Ще трябва ли и по-мощен генератор да се прави, примерно с десет бобини, повече ротори и т.н.? Да речем, за пакети с капацитет 20, 50 или дори 100 квтч ;)

Слави, тези за електрокарите вероятно са големи и трудно преносими... По-добре да взема някоя малка за мотоциклет, а искам и да е нова.
BUTTON_POST_REPLY