Създаване и развитие на технологията ми

Устойство за намаляване разхода на гориво в автомобила
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Създаване и развитие на технологията ми

Мнение от Philip »

Аууу! Айкроу! Недей бе! Какви чувства те обземат!
Човекът е с мисия!(Мисионер демек)
Жертвал се е да навлезе в териториите на заблудените аборигени, за да влее Светлината на Знанието и Науката в простите им мозъци.
Той прекрасно знае какво го чака тук. Но е с Вяра (каквото предполагам, че е искал да е името му). И е готов на всичко за Нея. Дори и да ни опече на шиш - ако не поемаме де :lol:
Ама ние сме си проста аудитория, вярваща, че всяко следствие си има причина и тя е някакъв тип енергия :lol:
Прооостаци! :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Оле, хора - недейте така... Познавам човека лично и е готин, ходил съм в базата им до Търново. Правят много иновативни ветротурбини и работят с добро оборудване за чужда фирма.
Колегата има от две години и нещо оптимизатор К1 на Алфа 156 туин спарк с инжекцион Фобос и пътува доста. Колата не е лоша, поддържана е и си върви добре, но имаше ефект от оптимизатора доколкото си спомням само десетина процента, като не може да се пипа засега аванса защото един такъв ТАП за четири бобинен мотор е скъп.
Така че човекът внася градивна доза консерватизъм тук и разбира от двигатели, също така е отворен за нови неща - нека го чуем, защото тезите му са логични от неговата гледна точка.
За да почне някой да ръчка в настройките на газов инжекцион, трябва много да е убеден в това което прави - и то от собствен опит или поне да го е видял с очите си, както Румен Р. Така че, мисля да го направя първо на моята кола която изчерпи всички възможности на бензиновата саморегулация през компа и съответно работата отива на газ - и то инжекцион, защото освен другото съм и с пластмасови колектори. Вероятно ще сложа Фобос за да може да се настрои на всеки режим/икономик, стандарт и спорт/ различно, за да се види разликата в динамиката и разхода и се спести време.
Между другото, след ниския разход от 4/100 бензин извънградско по магистралата и пътя от Сф. до Ловеч, засякох пак и минах около 100 км извънградско и 38-40 градско със 7,6 л бензин. Скорост навън - около 90-100, защото беше междуселски път и не може по-бързо. При 8-8,5/100 градско /демек около три литра/ извънградското отива на 4,5/100, което потвърждава че има резултат от третото К3 във въздушния филтър и посоката е вярна :D

Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Както казах не обичам да се заяждам с хората, и ми стана чак жал как му се нахвърлихме, ама ето това малко ме издразни.
fade написаCOLONПривет Caduceus, регистрирах се във форума, само за да информирам теб и аудиторията, че зад ефекта на магнитният оптимизатор се оказва, че стои, съвсем тривиално физическо обяснение. Ако си спомняш, съм доста консервативен, и всъщност съм привърженик на традиционната наука.
Видиш ли всички живеем в страхотната заблуда и той ще ни отвори очите сега с досегашната наука. Както и сега е тръгнал да мери магнитното поле с гаусметър, въпреки, че е обяснено 1000 пъти, че не то върши основната работа. Все едно да иска да измери със светломер температурата на соларен колектор. Еми не става трябва си термометър, както и в оргонния случай си трябва радиестезия.

Но все пак аз се извинявам за резкия тон! Все пак не искам да се превърна в някой Алтъвум. :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Аз пък смятам, че това, което написах, важи с пълна сила. :lol:
Тъй като не влизам в представите на традиционната наука и като чета нещо написано от някого, знам точно каква мисъл му се е въртяла в главата в момента на писането, си заставам зад думите. Но тъй като съм минимална част от "аудиторията" - просто човека да не ми обръща внимание ;) :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
fade
МненияCOLON 3
Регистриран наCOLON Нед Авг 04, 2013 7:33 pm

Мнение от fade »

Caduceus, извинявам се за неуместните постове, моя грешка.
Асене , ще си комуникирам с теб от сега нататък само по телефона електронната поща или скайп. Явно мястото ми не е тук, и изобщо направих грешка споделяйки това което съм открил публично, трябваше да ти го изпратя на мейл.
Извинявай, знам че си толерантен човек и разбираш че това не е нищо лично срещу форума и начинанията ти.

П.П. Може да изтриеш ненужните постове, обещавам повече да не поствам .
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Да отбележа още един ФАКТ за магнитното поле. Само от правилно насочени магнити е имало ефект, и за всеки магнит полюсът (север/юг) не е от значение, а само оргония поляритет (положително/отрицателно). За справка темата в мазето.нет за обработката с магнитоно поле и труда на доста хора. Фейд, ако имаш желания пусни тема за вятърните турбини на мен лично ми е интересна и в някакъв момент и с нея ще се захвана.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравейте колеги,аз също не съм съгласен със заключенията на Фейд, но човека просто това е учил и мисли че друго няма :D Матрицата явно не го пуща, но щом се опитва да изкаже мнението си за мен означава , че има някакви колебания и подсъзнателно иска да приеме , че и други неща освен тези на които са ни учили в училище съществуват.Ще ви дам пример с един мой приятел радиоинженер: В съседното лозе идва негова позната да търси вода с багети.Той и се смее но без да иска се съгласява и той да се пробва.Оказва се , че на двете места които той посочва(багетите му показват) съвпадат с местата където и жената открива вода.След два три дни копане изкарват вода на 7м. дълбочина.Въпреки този факт сега като го питам не иска ли да работи с махало(а явно има добри заложби) той казва , че не вярва на такива работи, дори не е съгласен че и моята кола върви по-добре и по икономично , а съм си въобразявам.Тази случка идва да покаже , че дори човек и да е добър и честен какъвто е той понякога човек сам си слага капаците и не ще да погледне в страни.Извинете за дългото изложение , но мисля че и за Феид има надежда щом търси контакт на този форум.Значи, че нещо го гложди от вътре което е добре за него, а може би и за нас ?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Aaa варненчаните са много опорит народ. С чук не можеш да им вкараш акъл :lol: Нищо лично Ивчак :D
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Айкроу, не се казва упорит , а прост народ :lol: Само че аз съм такъв човек - винаги се опитвам да погледна нещата от другата гледна точка и да вярвам на хората въпреки , че в повечето случаи съм си патил, но какво да се прави като съм такъв :lol: :lol: :lol:
breviss
МненияCOLON 13
Регистриран наCOLON Пет Юни 28, 2013 1:29 pm

Мнение от breviss »

А аз бях " в джунглата " :D 3 седмици, сега сядайки на компа в цивилизацията, нещо не мога да разбера с какво ви е ядосъл FADE , един пост, с който се извинява, се повтаря на няколко места. Може да са вече изтрити, не знам. С FADE доста сме кръстосвали шпаги в Мазето, за други неща сме били на сходни мнения, моето мнение е , че човека е много интелигентен, пише, когато има какво да каже, прям е, много е наясно с ДВГ Не мисля, че заслужава такова отношение.

Относно ТАП, малко преди това в темата прочетох, че не може да си позволи ТАП за Алфата, защото била с четири бобини, т.е. по-скъп. Това е грешно, броя им не трябва да ви притеснява, различават се по това дали са с вграден комутатор и къде се поставят. Имам Ланчия с 5-цилиндъра, 5-бобини. ТАП-ът за нея става за 3, 4, 5 и 6 цилиндрови мотори, а МЯСТОТО НА ПОСТАВЯНЕ Е НА ДАТЧИКА, затова става за други марки и модели, НО С РАЗЛИЧНИ КАБЕЛИ!!!
Цена на ТАП- около 120лв., цена на моите кабели-15-20лв, зависи от куплунга.
http://www.aeb.it/banner.jpg
BUTTON_POST_REPLY