Свещи: настройка, видове и тн.

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Свещи: настройка, видове и тн.

Мнение от icrow »

Philip написаCOLONСъщото с други думи :lol:

А пък снимката пред строя е отживелица от казармата. Като се проявиш с нещо добро, ти правеха снимка пред строя и трябваше да я изпратиш на близките си, за да се гордеят с теб! - Награда демек :lol:
...Та - това казах! :lol:
Аха, мерси! Това не го знаех. Малък съм и не съм ходил в казарма. :lol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Абе, много бързо си говорите за тези свещи и не можах да разбера Боб ли е прав или Айкроу :shock: Кой кого ще потупва по рамото и тези свещи с 4 -те полюса на газ ли ги пробва Айкроу. За Филип -знам че си на газ , но не разбрах с какви свещи си ? Абе, някой да обясни като за по-тъпи като мен :lol: :lol: :lol:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ти си с дизел не ти трябва :lol: Свещите нормално и на двете горива съм пробвал. Но просто са скапано направени и с оргромно разстояние дето не се регулира. Тези свещи с повече полюси и са странично разположени на централния електрод могат да се регулират. С тях може и да работи по добе нз. Това за потупването Филип го обясни. Иначе и аз не го бях разбрал. :lol: Останалото мисля, че добре е обяснено по назад в темата.
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Аз къде да питам, къде да напомня... :idea: погледнахте ли бобината /бобините/, комутатор и т.н. всичко наред ли е с тях след тунинга на свещите :?:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами не мисля, че ще има проблем с тях. Сега като гледам си работи както на бензин. Коронарния разряд го има само като докоснеш кабелите. Би трябвало така да се изпразва по добре бобината, даже да и е по леко. Отстоянието си е пак колкото трябва. Дефакто, така някак си съпротивлението на газта намалява. Свалих ги свещите за фин реглаж на отстоянието. На пръв поглед изглеждат добре. А са свещи на над 30000км :lol: Така, като се замисля е по добре на ръбче да е минус електрода и искрата да тръгва от горната част на + електрода където е челото му, за да се изяжда отгоре надолу, а не да почне да си дълбае отстрани дупчица. Това лесно може да се настрои и в къщи с един пиезо кристал от запалка и един занулен разклонител.
Прикачени файлове
IMG_0151.JPG
IMG_0151.JPG (328.11 KiB) Прегледано 9219 пъти
IMG_0150.JPG
IMG_0150.JPG (337.54 KiB) Прегледано 9219 пъти
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Айкроу , питам защото сина ми е на газ и мисля че беше с някакви свещи с по 2 електрода на масата :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ивчак тука изобщо не е на дневен ред многополюсните :lol: Само се обсъди какви са. Основната идея е друга. :lol: Значи след настройката на свещите с правилното отстояние, всичко си дойде съвсем на мястото. :lol: Както вика Филип голям кеф. Имам чувството, че съм си сменил скоростната кутия с такава с къси скорости. :lol: На четвърта с 25км, като натисна газта и почва да ускорява вмест да забива нос. И това, което го имат повечето малолитражни инжекциони, като се натисне рязко газта в първия момент да заглъхне и тогава да тръгне, вече почти го няма. Разбира се в колата има и мощен генератор на оргонна пара /ГОП/ към въздуха.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Благодаря за уточнението :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Mола. :lol: :lol: Абе кажи на синът ти да хване един стар комплект свещи покажи му темата и няма да съжалява, евентуално :lol:

Разбира се вски прави нещата на свой риск. Изгорели бобини не възстановявам :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Има подобна система за домашна обработка на свещите чрез пробиване на завития електрод със тънко свредло точно срещу централния. Дупката дава подобрен достъп до разряда на сместа, което вдига мощност и подобрява изгарянето. Може да пробвате и това - руска технология, проста и работеща
Поздрави
BUTTON_POST_REPLY