Свещи: настройка, видове и тн.

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Свещи: настройка, видове и тн.

Мнение от icrow »

Е това исках да пробвам първо, но нямах толкова малка бургия, а си трябва и статична бормашина, а аз нямам. След това си помислих да го сцепа като змийски език, ама ме хвана шубето, че става прекалено тънко и да не се отчупи парче, та крайния резултат е ясен и добре работещ. Препоръчвам ти и ти да пробваш. :)
zlia_genii
МненияCOLON 67
Регистриран наCOLON Пон Яну 27, 2014 9:13 pm

Мнение от zlia_genii »

icrow - какви са наблюденията от рязаните сващи към момента. Добре ли се държат?
Прост човек и слилен вятър - нищо ги не спира
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

За сега се държат много добре. Нямам забележки. Керамиката е се така бяла и по електродите не забелязвам износване, но не съм минал много км.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

На 200+км. Няма изменение на отстоянието на електродите.
Прикачени файлове
IMG_0183.JPG
IMG_0183.JPG (322.79 KiB) Прегледано 9543 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Интересно дали с времето ще се изяде отстрани неравномерно централния електрод... Цъкни пак като минеш 3-4 хил. км
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами то малко се е изяло от тази страна, ама това е защото искрата си е хвърляла в тази част и преди да срежа горния електрод за нз колко км. :lol: Но сравнително малко се е изяла. Мисля, че няма да е голям проблем, дори и за нови свещи.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Днес става точно месец откакто карам с тези свещи (NGK). Изминати около 1800 км.
1.jpg
1.jpg (60.17 KiB) Прегледано 9509 пъти
Както и преди казах, погрешка съм подготвил 2 свещи с топлинно число 5 и 2 с 6, но го установих като видях снимката, а свещите вече бяха по местата си :oops: :lol:
Нарочно ги оставих да работят така, за да видя кои ще са по-подходящи за двигателя с оргонните у-ва.
Ако следвам логиката при бензина - трябва да сложа такива с топлинно число 6 (на снимката първите две са 5, вторите две - 6) Имат добър"керемиден" цвят. Но понеже карам само на газ - ще допълня комплекта с още две петици.
Изяждането е минимално и нормално. То ще продължи до създаване на успоредна линия на централния електрод на тази на страничния.
Мощността ми продължава да е чувствително по-висока, ама това вече го написах още първия ден. Като самолет ми е колата заради оргонните у-ва и преработените свещи. Кефя се всеки път, когато независимо от оборотите дам рязко газ, за да задмина :lol: ...И на разхода и се кефя :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Бая си караш за месец. :lol: Така като гледам шестиците са в малко по мръсно положение на първата снимка. А сега като чели и четирите са по чисти керамиките им. Ти с делко ли беше?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

По-чисти са, да :D
Но сега сложих само петици. Подготвих и комплект шестици за по-нататък за проба само с тях :D
Не съм с делко............де да бях :lol: Само с разпределител съм.
А това е минимума ми за месец - обикновено е повече пробега. Тя затова бабичката вече е на 215 000. :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Аз съм на 254 хил с Ксантията и ще взема да сложа и аз едни рязани свещи да видя какво става :) Тя така или иначе работата отива на смяна на колата след още малко време, та и е дошъл редът дори за водогоривна смес май ;) Дето хич не е ясно какво ще стане и няма ли да гръмне - аз затова пиша тука, че да не иде накрая технологията зян :lol: :lol: :lol:
BUTTON_POST_REPLY