Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Райф - машина

Мнение от Philip »

Спиридон,

Аз да си кажа без бой :lol: използвам точно това устройство като точно това:
Спиридон написаCOLONмного мощен широкоспектърен антибиотик
Имам уредите за унищожаване на какъвто и да е патоген. За да ги използвам обаче е нужно да знам точното именце, дето са му дали докторите. За да стигна до него, трябва да убедя личната да ми даде направление (или да си платя) за точно определени посевки, изследвания и какво ли не още. Резултатите ще излязат за някои от посевките след около месец. Ще ми кажат какво са открили и ще му знам името. ...Но надали ще е само то. А и за толкова време гадта евентуално ще се размножила и развила.

Затова щом почувствам неприятен дъх в устата си, или ми се размиришат краката, или започне да се обажда някой зъб, или при силна жега и влага ми се появят разни подутинки по пръстите на ръцете, или започнат да ми се обаждат дробовете, или започна да кихам, или ... нещо си друго си, сядам, пускам си за час това нещенце и забравям случая. Такова нещо я ми се случи на два месеца веднъж, я не. ... Не го ли направя още при първи симптоми на което и да е, нещата улитат и после е късно.

Шеки,

От вчера се чудя как точно да опиша разликата в тока между акумулатор и изправител.
Заради чувствата ми - напълно съм убеден в разликата между тях. Единия (акумулаторния ток) е "мек" и Природен. Другия (от изправител) е "остър" и по-неприятен.
Едно и също устройство, захранено през еднакъв волтаж, но от двата различни източника, има различна проникваща способност в тялото например. Акумулаторния по някакъв начин "се слива" с тялото, разпространява се в него леко, докато на изправения крив ток :) тялото реагира защитно. Не го възприема без ответна реакция.

Знам, че това обяснение е недоказуемо в момента, но съм сигурен, че във времето напред ще се установи тази разлика. Единственото, което ми хрумва като "научно" обяснение е разликата в получаването на ЕДС. Единия начин съществува и в Природата - При близко разположение на медни и цинкови залежи, енергията на околното пространство е повишена - http://megavselena.com/tova-li-e-taynata-na-nlo/ Днешното получаване пък на тока, който ползваме в бита, е антиприроден (Виктор Шаубергер) - затова и не е хармоничен като цяло с тялото и Природата.
...Нещо такова :smileylol:

Аз лично чувствам разликата и съм сигурен в нея. Обяснението ми за причините е напълно възможно да не е вярно!

Приятен ден! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Филипе,
Ти не се класираш в групата на тези, дето си нямат представа какви ги вършат :lol: ,
а моето писание беше за тях.

Междувременно caduceus е обяснил нещата в друга тема - по-специално т.2 от поста му:
viewtopic.php?f=20&p=4475#p4472

Идеята ми не беше, че не бива човек да се лекува, а че това трябва да е съпроводено с мерки за изчистване по естествен път на причините за възникване на болестта, иначе тя ще се върне, а може и по-зле да стане. Спирам да се правя на Касандра :lol: , че да не спамя полезната тема.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Точно в момента ще се намеся НЕкомпетентно.

Чел съм че втората честота, която и викате модулираща, е точно за подпомагане на изхвърлянето на разните гадинки които сме изтрепали.
skeleta
МненияCOLON 198

Мнение от skeleta »

Здравейте!

Имам няколко въпроса:
1, nightcrawler65, За какво се правят тези сметки които беше описал по напред? Защо е необходимо да търсиш хармоник на дадена честота и после от разликата с носещата да модулираш сигнала? Все пак тялото ти не е приемник и не може да разлага честотите до търсената. До колкото разбрах хармоник се търси ако честотата е ниска, а искаш да я предаваш на голямо разстояние. Или имаш кварц за 3Мхц а искаш да предаваш на 9Мхц примерно (обяснението е на чичо Коце ). Ако можеш да дадеш малко разяснение по въпроса? А и нещо важно за мене: Винаги съм приемал че Райф е работил с амплитудна модулация. А така ли е наистина?

2, Моя измишльотина: Възможно ли е лампата да се замени с антена? Така ще е необходима мощност много по малка отколкото с лампа. Ще отпадне и скъпата лампа. Може и въпроса ми да се трансформира така: С какво е повече модулираната светлина от електромагнитните вълни?

Вече с сигурност се отказах от носещата честота. Нещата ставам много сложни, а за контактния метод може и без носеща. И с сигурност ще използвам акумулатор.

Поздрави! :connie_bye:
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

skeleta написаCOLONЗдравейте!

Имам няколко въпроса:
1, nightcrawler65, За какво се правят тези сметки които беше описал по напред? Защо е необходимо да търсиш хармоник на дадена честота и после от разликата с носещата да модулираш сигнала? Все пак тялото ти не е приемник и не може да разлага честотите до търсената. До колкото разбрах хармоник се търси ако честотата е ниска, а искаш да я предаваш на голямо разстояние. Или имаш кварц за 3Мхц а искаш да предаваш на 9Мхц примерно (обяснението е на чичо Коце ). Ако можеш да дадеш малко разяснение по въпроса? А и нещо важно за мене: Винаги съм приемал че Райф е работил с амплитудна модулация. А така ли е наистина?

2, Моя измишльотина: Възможно ли е лампата да се замени с антена? Така ще е необходима мощност много по малка отколкото с лампа. Ще отпадне и скъпата лампа. Може и въпроса ми да се трансформира така: С какво е повече модулираната светлина от електромагнитните вълни?

Вече с сигурност се отказах от носещата честота. Нещата ставам много сложни, а за контактния метод може и без носеща. И с сигурност ще използвам акумулатор.

На повечето въпроси отговорите са назад в темата.
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

sheki написаCOLON
skeleta написаCOLONЗдравейте!
На повечето въпроси отговорите са назад в темата.
Все пак е добре, че някой чете по-внимателно а и не сме в училище да ни се обяснява подробно за какво иде реч. По никакъв начин не смятам да се чувствам виновен, че някой не си е учил уроците и по Английски или не желае малко да се напъне, когато някой иска, ще намери поне 10 начина да го направи а когато няма желание- поне 10 причини да не го прави.
Също така, не съм убеждавал никой, че използването на носеща е задължително - въпрос на разбиране и избор според знанията и моженето на това или онова от всеки отделен човек. От всички така поставени предстоящи теми за изучаване има само един въпрос/понеже няма от къде да се научи отговора/ на който, ще отговоря- за "амплитудната модулация" - ДА и машината, която съм направил работи с този вид модулация.

:cheers:
skeleta
МненияCOLON 198

Мнение от skeleta »

skeleta написаCOLONnightcrawler65,

аз имах 2 простички въпроса. Сега се чудя дали има смисъл да те питам въобще. Ако имаш оригинална схема на Райф или на инженера му и не ти представлява проблем я публикувай. Ще ми е интересно да видя какво е толкова сложно в схемите му. Не разбирам от електроника много, обаче има кой да питам все още за лампови генератори и друга такава техника. Не знам за какво разбиране говориш като има честота за вирус или бактерия и съответната бактерия в тялото ти. Облъчваш и толкова. Поне така изглежда отстрани де. За мене на първо място е да се диагностицира вируса или бактерията която ще се облъчва. До сега освен докторските(лабораторните) методи съм срещнал още 2. С радиестезия и синхрометъра на Хилда Кларк. Ако разчитам на радиестезията ще се окаже че лекувам варицела с честоти за салмонела(примерно). Затова се опитвам да направя с мои приятели синхрометър. Ще добавя само че целта ми е комерсиална.

Такааа. Върнах се в началото на темата да видя какво толкова съм пропуснал. В тоя пост съм допуснал правописна грешка. Писал съм че целта ми е комерсиална. Точно обратното е. НЕ Е КОМЕРСИАЛНА. Получават се понякога такива грешки, защото постовете макар и кратки ги пиша поне час. Пиша трия, пак пиша, пак трия и така нататък, докато ми хареса. Трудно изразявам мислите си. Уточнението е важно за мене.
nightcrawler65,
не знам в какво училище си учил, но в автото не сме учили за честоти. Малките познания които имам са от курс за ремонт на телевизори които карах преди 20 години. Не практикувам този курс, нито имам нещо общо с електрониката или електротехниката. Като допълнение ще добавя че съм учил френски, а не анлийски, което е без значение в случая. И двата езика са ми чужди и то много.
Това което успях да разбера за тия честоти днес. За добра амплитудна модулация носещата трябва да е около 10 пъти по голяма. При 1.607МХц и 3.3 МХц носеща това условие не може да се изпълни. Затова прибягва до някакви хватки които ми предстои да разгадая на достъпен на мене език. Всъщност вече имам някаква идея, но ми трябва малко време за да я асимилирам напълно.
Ще добавя също и че според мене газоразрядната лампа не може да излъчи честотата 3.3МХц като светлина. Принципа според мене и Брадчеда е по-различен. Един човен с който говорих днес за разяснения по темата с честотите ми даде идея която ми се стори много по практична и евтина от лампата. Тази технология не я е имало по негово време. Пробите ще са обаче без носеща. За честоти над 500КХц мисля че няма да е проблем. За по ниските ще измислим нещо.
:connie_bye:
ПП Сори че ви занимавам с моите терзания, ще се пробвам да не пиша повече в темата. Успех на всички!!!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Пиши си смело ако питаш мен :lol: Темата никак не е проста и си трябват разяснения, като за просто хора като мен например :smileylol: . Лично аз винаги съм предпочитал да откривам отговорите в нета, но е много по лесно и приятно ако някой го разясни. Предполагам така би било полезно и за други. :)
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Добър вечер, да кажем :)
Не съм влизал отдавна тук а като цяло и времето ми беше ограничено и както се развиват нещата още по-малко, ще мога да отделям време за да пиша тук.
Както виждам от предпоследния пост на - "Скелета", се вижда, че нещо се е обидил, че явно сме учили някога в едно и също училище / за мен преди 30г./, но това не може да е оправдание за да не се научи нещо за което човек има желание да знае. А също така не бива да се правят такива окончателни изводи за нещо, че няма как да стане след като отдавна е факт- виж която и да е снимка с лампата. Но нека погледнем нещата от към добрата им страна с малко схематично инфо за понятието Модулация и за няколко вида от нея и включително тази, която аз използвам а колегата твърди, че не може да има такова "животно" :lol:
modulation-1.JPG
modulation-1.JPG (200.34 KiB) Прегледано 5777 пъти
modulation-2.JPG
modulation-2.JPG (175.47 KiB) Прегледано 5777 пъти
И след образователната част, тъй като бях обещал някъде напред в темата, че ще постна няколко снимки на готовия блок за управление + системата за работа по контактния метод/ с електроди/ , ето че му дойде времето:
Това са двата варианта с аналогов-/ първия ми проект/ и цифров измервателен уред за дълбочината на модулацията, като съм длъжен да направя уточнението, че тези уреди отчитат точно само когато се използва вход "А" при използване на вход "В" дълбочината на модулацията зависи от източника / каквото сме задали там в настройките/ и в този случай уреда не отчита точно, но това са несъществени подробности.
ALIM7146.JPG
ALIM7146.JPG (55.42 KiB) Прегледано 5777 пъти
nightcrawler65
МненияCOLON 111

и още 2-3 снимки
ALIM7145.JPG
ALIM7145.JPG (54.61 KiB) Прегледано 5777 пъти
ALIM7112.JPG
ALIM7112.JPG (57.62 KiB) Прегледано 5777 пъти