Айкроу, това е интересно - не съм се сетил да меря какво излиза отзад /от ауспуха де

/. Правил съм само тестове с бяла носна хартиена кърпичка за по една-две минути, за да видя има ли замърсяване при различни степени на оргонизиране на мотора. Като мръдна довечера навън по хладното, ще видя заряда на газовете след четири-пет минути работа на ДВГ и ще пиша. То това, дето излиза навън си е чиста загуба де, но как да я ограничим - и през блока си се излъчва на воля, освен дето се неутрализира от експлозивния негативен процес в цилиндрите... Абе, трябва си яко пълнене с оргонец :D
Изделието ти е много интересно и работи доста силно - "пипнах" в дупката, без дори да меря и полето се усеща ясно. Количествено като го премерих сега, ми излиза +9,(93) което е много силно и дори ми се поразтуптя и сърцето :shock:
То днес мерих и заряди със сила +9,(145), та може да ми е дошло горница, но наистина е доста яко. При мен въпросното ново изделие излъчва енергия във вид на оргонен ток, активната му площ е около 5 кв. см и поставено на плоска повърхност прави мощна зона с радиус 65 см. Зарядът съм го мерил на 10-12 см от центъра на зоната.
Твоето прави заградително поле, като през него минава въздуха засмукан от мотора. Не е ясно обаче дали ще може да се зареди достатъчно потокът при преминаването му с висока скорост през полето - има време на насищане /сатурация/, което трябва да е нищожно при тази скорост в тръбата, а това значи две неща - или много мощен заряд и мигновено преобразуване, или разделяне на порции и зареждане на много малки потоци поотделно. Второто означава да се ползва някакъв филтър, както е направил проф.Андреев. Та пробвай да го сложиш преди възд. филтър и виж дали няма да е по-добре, като се насити и той, за да отдава на преминаващия въздух на малки порции.
Поздрави!