Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Мнение от Gogo1 »

Искам да уточня какво имам предвид като пиша, че генератора така просто не трябва да работи.
Конвертора който го захранва от батерията която зарежда има много хармоници и затова трудно го настроих.
В момента импулсите който предизвикват реакция в електролита на батерията са толкова малки, че е чудно, че успява да я зарежда.Затова съм сигурен, че тази енергия е от етера.С толкова малък ток на зареждане просто няма как да поддържа напрежението на батерията.Също не се знае дали уредите успяват да покажат какво се случва.
Като добавих друга батерия процеса не спря, но не вдига напрежението.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Вижте каква е осцилограмата на изхода и на базите.Тези импулси се появяват веднага след завъртане на ротора и не се променят от промяна в захранването и оборотите на ротора.Тук се вижда колко кратък е импулса.
Прикачени файлове
импулсите на 1 са на изхода и 2 на базите..jpg
импулсите на 1 са на изхода и 2 на базите..jpg (1.67 MiB) Прегледано 8293 пъти
Импулси.jpg
Импулси.jpg (1.42 MiB) Прегледано 8293 пъти
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Гого1,

Грхм-м-м-м-м...

Може да ти се стори малко изневиделица, но ще ти отправя едно и малко, и голямо предизвикателство. :hola: :cheers: :camera:

Що не доразработиш твоята система с цел поставянето й на мястото на динамото в автомобил.

Да, знам... Много проблеми ще има да се решават, но си помисли дали това не е пътят за идеалният електромобил, особено както вчера пуснаха новината, че фирмата Тесла е експериментирала нови акумулатори, които са били алуминиево въздушни /терра икногнита/, и с едно зареждане са изкарали 1800 километра.
Т.е. предлагам ти път към технология за непрезареждаем автомобил! :worship: :dance:

Мале-е-е-е-е... Само Кадуцеуса да не ме бие през устата, че Големия Брат гледа и слуша, мамицата му...
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Айде сега - що ме изкарваш толкоз лош :lol: Нали идеята е точно тази /поне аз така го виждам/ - да се слага генератора на хладен ток в незареждаеми /или почти/ електромобили, скутери и т.н. После в два пакета акумулатори примерно 100 амперчаса да се преобразува в нормален. И ако все пак разхода е повече от прихода, да може като спре другарят автомобил сред полето, шофьорът да почака да позареди в най-лошия случай 10-15 минути максимум - дет се вика за една -две цигари или едно кафе и пак да тръгне ;)
Но трябва сериозна модификация на сегашния генератор, просто защото няма да устиска постоянна консумация от примерно 20 киловата. Ако го докараме дотам, всичко ще е цветя и рози :hola:
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Кадуцеусе,

Що ме вкарваш в тъч! :doh: Какви 20 киловата, какви пет лева? :no: Аз за вкъщи си мечтая за генератор да ми подава поне 30 киловата, че къщата е голяма и няма стопляне, а ти 20... Да не говорим пък, че за един автомобил са ми нужни поне 70...
Пък цветята и розите нека почакат. Изпървом Гого1 трябва да докара нещата до огън, жупел, гръм и светкавици. Иначе няма оправия.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Не съм го смятал аз, а специалисти по автомобилите. 18-20 киловата постоянно подавана мощност са абсолютно достатъчни за движение на среден електромобил със 100 км/ч. При тръгване е нужна мощност примерно по две - но аз говоря за постоянно подавана! При използване на акумулатори всички пикове се компенсират, а при въвеждане на рекуперация /която е практика навсякъде/ при движение по надолнище нещата се оптимизират съвсем.
Относно захранването на къща, 20 киловата при използване на инверторни климатици означават 90-100 киловата топлинна мощност или 20 климатика, които могат да стоплят и среден хотел :) Особено ако има изолация и петкамерна дограма, за да са намалени утечките в околната среда.
Поздрави!
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703

Мнение от Gogo1 »

Здравейте колеги!

Трябва да ви пиша и това.Генератора работи, но за да стане за ползване в дома като захранване трябват още доста средства.Инвертора и батериите са скъпи.Аз вече имам инвертор за целта , но батериите които купих втора ръка се оказа, че не са наред.Затова и не мога да покажа какво се получава.Със стари батерии винаги има риск.Нови не мога да си позволя да купя.Ползата от това, че направих този генератор е, че се убедих, че има такава енергия.Радиантна,от етера,СЕ или както там я наричат.Сега вече правя нов генератор който няма да има нужда от батерии и инвертор.Вече е правен такъв.Отдавна, но не се пише за него.Даже не намирам това което беше писано за него...Този генератор които направих е най лесния начин да се убедя, че я има тази енергия и да работя в тази насока.Скоро ще покажа и генератор който е с две по пет бобини.Който ще е много по ефективен от предния.Ако някой има фотоволтаична централа ще я замести с новия генератор без проблем.Зная, че повечето сте скептично настроени, но това е нормално.В учебниците пише, че това е абсурд...Не е лесно човек да проумее, че е лъган цял живот.Пари, пари и пак пари такава е.Не им пука, че унищожават средата в която живеем.След нас потоп.Ако продължаваме така това ни очаква...С всичките боклуци който пращаме в атмосферата това ни очаква.Когато Тесла е показвал верния път са го анатемосали и се стараят да не го споменават.А почти всичките ни благини са от него...
Не случайно много от нас се опитват да го репликират.Той е богът на енергията и е бил хилядолетие напред.Тези който са в час го знаят...

Вижте какво са показвали по телевизията за генератора на Бедини. :)
https://www.youtube.com/watch?v=bPwzDl7WQ64
И без това хората не вярват.Та се стараят да докажат, че няма такова нещо..

Има я тази енергия.Енергията която Тесла се е постарал да ни даде отдавна, но енергомафиатите се стараят да докажат обратното.Морган се е постарал това да не се ползва.Той е човека който е скрил откритията на Тесла и се е постарал да не се ползват.
Трябва да се постараем за да има УТРЕ и за нашите наследници.

Зная, че е хубаво да има повечко пари в сметката, но не на всяка цена...

Който иска да се убеди, че я има тази енергия нека ми се обади и ще я види...

Сигурен съм, че господа професорите ще се постараят да ме оборят, но да заповядат и да видят...Пък тогава да пишат ако искат.2 по 2 не е 4 а 1000....
Само, че ако дойдат ще го филмирам.За да няма недоразумения.
Не ми беше лесно да го проумея.

Очаквам ви за да има повече колеги които да работят в тази насока...

Само, че на професорите май не им стиска защото трябва да пишат истината или да замълчат...

Поздрави!
tyger777
МненияCOLON 16
Регистриран наCOLON Пет Ное 13, 2015 5:29 pm

Мнение от tyger777 »

Здравейте, след доста четене оттук оттам до какво достигнах като извод на какво трябва да се наблегне според мен. Първо на материала използван в бобината. ето при това клипче се вижда как при отстраняване на магнита и шайбата веднага пада. https://www.youtube.com/watch?v=whZMC4ecqrg . А при мен не се получава така винаги явно не съм избрал подходящите пръчки. използвам тези http://www.eurocardis.com/hojastecnicas ... d12.64.PDF. Другото нещо на което трябва да се наблегне е дължината на бобината и съответно нейното сечение. Изобщо не е за пренебрегване това както се вижда от обясненията на Джон как се разпределят електромагнитните вълни. Много не съм по обясняваниците но това забелязах.Тук се крие разковничето за добрата работа на машината.Бобините също така трябва да са в изправен вид а не легнали... Жоро, преди няколко поста сподели че някои батерии се оправяли след напълното им разреждане , той Бедини споменава че това е задължително. :). Трябва акумулатора да се избави от нормалното електричество и чак след това да се зареди с радиантна енергия. Това е единствения начин. Това за сега, та мисля каква дължина ще е добре за това малкото сечение от 17мм. ето нещо прочетох от един форум (Здравствуйте kingstingtin. Пластиковый каркас катушки использовали, как рекомендует Бедини с диаметром 76 мм (3”) и высотой 76 мм (3”), с 18 мм (¾”) отверстием в центре или сами сделали, например, из дерева?)... дали и тук има значение четвърт вълна или се бъркам 76:18=4.22. може да е глупост ама това ми дойде наум.айде това от мен за сега.
tyger777
МненияCOLON 16

Мнение от tyger777 »

DMC_0017.JPG
DMC_0017.JPG (199.48 KiB) Прегледано 8021 пъти
DMC_0015.JPG
DMC_0015.JPG (230.94 KiB) Прегледано 8021 пъти
DMC_0015.JPG
DMC_0015.JPG (230.94 KiB) Прегледано 8021 пъти
Здравейте вижте каква кутийка си сглобих от подръчни материали за тестване на транзистори по схема показана в този форум http://xcombg.net/index.php?topic=1343.0
Прикачени файлове
DMC_0016.JPG
DMC_0016.JPG (186.24 KiB) Прегледано 8021 пъти
tyger777
МненияCOLON 16

Мнение от tyger777 »

tester na tranzistori.jpg
tester na tranzistori.jpg (34.54 KiB) Прегледано 8020 пъти
ето за тази схема става въпрос. някой ако желае може да му изработя такава. :)
BUTTON_POST_REPLY