Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Райф - машина

Мнение от caduceus »

Ами няма хич да я питаме :) Ако успеем, ще я поставим пред свършен факт - т.е. здрав народ, който няма нужда от лекарства - та ще се наложи фармацевтичните мафиоти да увехнат по естествен път. Ще продават само мазила за травми, бинтове и виагра за мераклии на 70-80 г. :tongue:
Който не търси пари и слава, могат единствено да го хванат за дядовия :lol: :cheers:
roskoj
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Сря Юли 31, 2013 8:29 am

Мнение от roskoj »

Здравейте.
Борбата продължава, неонаджията малко се издъни с пробата с вътреши пластини на електродите. Проблема е че човека не знае за какво
иде реч, и е изгазявял (нагрявал електродите с много ток) при неона така се прави с цел почистване загряване и изкарване на остатъчния въздух,
мисля че при наще лампи не е наложително. И поради тази причина най вероятно пробата е изпуснала, защото не можа да я светна. по време на
пробата с не светещата лампа поднесох единия край на нормално работеща неонова с балон и тя запали в този край.
Нищо следващия път ще гледам да съм при него с мойта машина, та като направи вакума и вкара газта пускам мойта машина, запалва лампата и готово, без да
прави процедура като за неон с многото ток.
По между другото навих нова съгласуваща и я пуснах с новата неонка с балон пълна с неон.
Пускам снимка с молба за измерване и снимка да видите изцепката с електродите.
Борбата продължава.

Поздрави.
Прикачени файлове
DSC_0087.jpg
DSC_0087.jpg (1.65 MiB) Прегледано 6328 пъти
DSC_0085.jpg
DSC_0085.jpg (2.02 MiB) Прегледано 6328 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Вероятно от дясната страна на снимката ти е плюса, защото вляво плазмата няма почти нищо, в средата е около 3 хил деветки а вдясно при началото на сферата е около пет хиляди. Т.е. основната файда идва оттам.
Да види и Айкроу ако иска, но на мен това ми излиза. Доста добре лъчи - какво си правил по бобината? И по кабела вдясно има оргонен ток /чак до началото на бобината/, лесно се засича. По левия и по самата бобина - не хванах нищо.
Поздрави!
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

caduceus написаCOLONВероятно от дясната страна на снимката ти е плюса, защото вляво плазмата няма почти нищо, ..
Леко уточнение, за да не стават грешки - тук при лампата не може да се говори за плюс или минус,за активен или неактивен край просто няма как.
Принципа е "DC"-"DC"- "AC" е винаги на лампата т.е. там няма полярност на приложеното към електродите напрежение.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

И двете страни излъчват, като дясната е малко по силна. Дясна 9./6800/ лява 6600
roskoj
МненияCOLON 27

Мнение от roskoj »

Здравейте.

Много благодаря за меренето. Златко благодаря за уточнението, радвам се че участваш в борбата.
Сега, новата бубина вторичната я удължих с около 20% тъй като проводника ми е по тънак ф0.65, и ми се стори че при 94 намотки на PVC ф50 беше за по висока носеща около 4MHz.
Първичната намотка е изместена в единя край на вторичната, а не в средата така тока падна с 30% и най интересното допирайки с пръст балона на лампата, светва под
пръста под стъклото. Докато с центрирана първична нам. тока се вдига и не свети под пръста.

Казвайте ако трябва ще пробвам всякакви варианти и ще снимам даже и батерии мога да събера.

Поздрави.
roskoj
МненияCOLON 27

Мнение от roskoj »

И още една проба с залепено алуминиево тиксо, и подвъзано на предполагаемия плюс.
Прикачени файлове
DSC_0095.jpg
DSC_0095.jpg (1.91 MiB) Прегледано 6266 пъти
DSC_0093.jpg
DSC_0093.jpg (2.07 MiB) Прегледано 6266 пъти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Roskoj, можеш ли да кажеш каква е цената за изработка на една такава лампа? Предполагам зависи от това дали е вакуумна или, ако е с газ (както е в случая) - от вида на газта.
Мисля, че с изместването на първичната се е вдигнало напрежението и/или честотата (доближаване до резонанс) и затова светва при докосване с пръст - ВЧ напрежението преминава частично и през стъклото, понеже се поляризира. Ето и една моя заигравка с ТТ и плазма: https://www.youtube.com/watch?v=ljc7AuLQArY

Ако питаш за честоти - не съм смятал нищо :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

О, имаш покачване на излъчването на над + 8 хил деветки! Добре е станало, явно се е отразила една част и върви напред с прякото излъчване. Хубаво е че не се погасяват чрез дефазиране както при първите тестове с отражателя :doubleup:
Повече ще гледам да пиша довечера, че сега тръгвам на път :connie:
Поздрави!
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Имай предвид, че така с лепене на стъклото има голяма вероятност то да прегрее в тази област и да се спука.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
BUTTON_POST_REPLY