само че се иска малко условия, така че ако филип иска да я изработи мога да помагам с начални съвети (останал съм с впечатление че има условия за изработване на готини неща

Бобина:
- най-добре да се изработи от 2 "кръга" подходящ материал(пластмаса, или нещо друго устойчиво) -бобината загрява при работа, 2 отделни кръга с пробит центтрален отвор, в който директно да се сложи
метален щифт( парче метал) на който да се сложи малко изолация(тиксо -хартиено или друго), залепя се щифта и страниците и е готово за навиване на проводника.
- при мен основата ми я направиха на май на фреза(имам рода стругар

въртележката:
- две парчета метален профил, распробити за поставяне на централна ос, магнити от говорител- с отвор по средата( махат се лесно от изгорял високоговорител като се сложат в бъркан с разтворител за една вечер),стават и магнити от
изгорял магнетрон на микровълнова, тънкия момент е да се запъни централния отвор с някакъв материл, в който да се пробие отвор за оста на въртележката, оста се залепя се с нещо да не мърда ако не е плътно набита.
Бих посъветвал да се използват лагери-но модела зависи от дебелината на оста която ще използвате( не са скъпи-0,50-1лв, поне за моята ос бяха толкова, но не успях да ги сложа-намерих некви медни втулки, и стана по лесно и....по трудно за настройка

Когато се въртят "страниците" почва да се размества наляво - надясно, което води до опиране в бобината, трябва да се ограничи това движение..... при мен медните втулки горе долу вършат тази работа.
и другото е когато се доближат страниците до средата на бобината те се привличат от сърцевината(щифта) и се получава усукване, ако е с лагери предполагам че това може да се избегне,
ако не с малко разширяване на "страниците" се решава проблема.
Според Дейвид голямо значение има свързването на бобината и поляритета на магнитите- има го описано в pdf. за да може да върти по часовника., другото е да се ползва високоволтови диоди че пиковете са си големи