"Машина за дъжд" - Дейвид Уелс
Re: "Машина за дъжд" - Дейвид Уелс
Предполагам с един едричък неодим наместо ферит ще се усили още доста
Макар, че в описанието за магнити, автора не споменава възможна употреба на неодимови магнити.

Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Вникването в това, какво става, стъпвайки върху знанията, които имам и съм описал тук
,
смятам, че става следното:
С раменете изкарваш "магнитното поле" на разстояние от магнита.
Бобината се явява магнитопровод, който затваря "магнитните силови линии".
След преминаването през магнитопровода и заради въртенето, при излизането на раменете от бобината се получава откъсване на етерни вихри.
Според скоростта на въртене се получава по-близко или по-далечно действие на откъснатите вихри.
С регулиране положението на магнитопровода - бобина, може да се насочва откъснатия етерен поток.
Частта с чукчето и бобината е просто и само начин да се получи въртене на магнита с раменете и нищо повече.
Затова питам на предишната страница откъде точно излиза полето.
И - да - колкото по-силен е магнита, толкова по-сериозно изхвърляне би трябвало да се получи.

смятам, че става следното:
С раменете изкарваш "магнитното поле" на разстояние от магнита.
Бобината се явява магнитопровод, който затваря "магнитните силови линии".
След преминаването през магнитопровода и заради въртенето, при излизането на раменете от бобината се получава откъсване на етерни вихри.
Според скоростта на въртене се получава по-близко или по-далечно действие на откъснатите вихри.
С регулиране положението на магнитопровода - бобина, може да се насочва откъснатия етерен поток.
Частта с чукчето и бобината е просто и само начин да се получи въртене на магнита с раменете и нищо повече.
Затова питам на предишната страница откъде точно излиза полето.
И - да - колкото по-силен е магнита, толкова по-сериозно изхвърляне би трябвало да се получи.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Когато в системата има намесен магнит - усещанията ми се губят - принципно положение.
Затова търся съдействието на Кадуцеус и Айкроу за помощ.
Затова търся съдействието на Кадуцеус и Айкроу за помощ.
Aко приемем, че плесиглaсa е средaтa нa у-то то полето е от дяснaтa стрaнa. Обaче явно се въри зaщото не ееднaкво поцялaтa дължинa. Нa последнaтa снимкa е от горе по силно. Непредишното мерене е нaд бобинaтa е по силно. 

Мнениеот gomi » Чет Ное 13, 2014 6:26 pm
качвам снимка с настроен на по-бавни обороти спрямо предишната, като енергия как е спрямо предишната снимка?
...............
Втората снимка е с доста по-ниско ниво на излъчване. Полето е концентрирано по периферията на големия магнит, на малкия не засичам нищо. Така да се каже, "енергийният флуид" изтича от мястото с по-висока периферна скорост, като силата е право пропорционална на оборотите.
Успехи!
Мнениеот gomi » Чет Ное 13, 2014 6:26 pm
качвам снимка с настроен на по-бавни обороти спрямо предишната, като енергия как е спрямо предишната снимка?
...............
Втората снимка е с доста по-ниско ниво на излъчване. Полето е концентрирано по периферията на големия магнит, на малкия не засичам нищо. Така да се каже, "енергийният флуид" изтича от мястото с по-висока периферна скорост, като силата е право пропорционална на оборотите.
Успехи!
Значи, по-силни магнити и възможно по добро съгласуване за превключване, което да доведе по по-високи обороти.
най-силните магнити с такава форма които са ми попадали са от разглобен магнетрон от микровълнова
друго което ми идва на ум и където има поле за доискусуряване е "ширината" на бобината, коагато първоначално я навивах не обърнах внимание,
но и тук ще има значение:
- по- тясна бобина с по-малко намотки, при един и същ външен диаметър( по-малко съпротивление-по голям ток - повече обороти)
- по- тясна бобина с повече намотки -с по голям външен диаметър;
- по-широка бобина с повече намотки( по-голямо съпротивление, по малък ток, малки обороти)
проводник за навиване- намирате изгоряла водна помпа за пералня ( реално се разбиват втулките а намотката е здрава
)
най-силните магнити с такава форма които са ми попадали са от разглобен магнетрон от микровълнова

друго което ми идва на ум и където има поле за доискусуряване е "ширината" на бобината, коагато първоначално я навивах не обърнах внимание,
но и тук ще има значение:
- по- тясна бобина с по-малко намотки, при един и същ външен диаметър( по-малко съпротивление-по голям ток - повече обороти)
- по- тясна бобина с повече намотки -с по голям външен диаметър;
- по-широка бобина с повече намотки( по-голямо съпротивление, по малък ток, малки обороти)
проводник за навиване- намирате изгоряла водна помпа за пералня ( реално се разбиват втулките а намотката е здрава

«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Можеш ли дa го обърнеш хоризонтaлно и дa видиме пaк?

Опитната постановка В движение само магнитите и раменете И евентуално насочване

извинявам, се ако е отклонение от темата
струва ми се че тук има нещо подобно:
http://rinatshay.chat.ru/pogoda3.html
струва ми се че тук има нещо подобно:
http://rinatshay.chat.ru/pogoda3.html
ето снимано отстрани, върти на макс, ако може и замерване какво се получава върху втората батерия .
- Прикачени файлове
-
- работи 1.jpg (125.22 KiB) Прегледано 6641 пъти
-
- върти на запад 1.jpg (119.35 KiB) Прегледано 6641 пъти
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»